Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
>>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
La independència ja és l'anhel del 51,1% dels ciutadans del Principat
35.jpg
La independència obté la majoria absoluta. El baròmetre d'estiu del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha revelat que l'estat propi ja és l'anhel del 51,1% dels ciutadans del Principat, que votarien favorablement a l'estat propi en un referèndum per la independència. Una opció que ha crescut 6,5% punts respecte l'anterior baròmetre, el de febrer. Votaria en contra el 21,1%, un 3,6% menys, i s'abstindria un 21,1.

Segons la segona onada del Baròmetre d'Opinió Pública del CEO, realitzat entre 4 i el 18 de juny, els catalans escullen per primer cop a la història l'estat independent com a primera opció, amb un 34%. L'opció de l'estat propi ha crescut 9,5 punts en any i mig i gairebé s'ha triplicat des del 2006. La segona classificada és un estat dins d'una Espanya federal, amb el 28,7%, seguida d'una comunitat autònoma d'Espanya, amb el 25,4. La regió d'Espanya obté el 5,7; el 5% no ho sap, i l'1,3 no contesta.

Per tant, el 68,4% dels catalans creu que Catalunya ha assolit un nivell insuficient d'autonomia, enfront del 21,3% que creu que és suficient.

D'altra banda, el 76,5% està totalment o més aviat a favor del fet que les administracions catalanes recaptin i gestionin els impostos. El 9,7% està més aviat en contra que les administracions catalanes passin a recaptar i decidir la distribució dels impostos dels ciutadans de Catalunya, i el 6,4% totalment en contra.

L'atur i la precarietat laboral, el principal problema

D'altra banda, els ciutadans del Principat situen l'atur i la precarietat laboral com el principal problema que pateixen actualment, amb un 57,3%, seguit del funcionament de l'economia amb un 52% i la insatisfacció amb la política amb un 23,7%. Per sota hi ha el sistema de finançament de Catalunya (14,4%) i les relacions Catalunya-Espanya (12%).

El 50,9% dels ciutadans diuen que els interessa molt o bastant la política, enfront del 47,3% que els interessa poc o gens. Paral·lelament, el 70,8% diu estar poc o gens satisfet amb el funcionament de la democràcia, i només el 25,1% es mostra bastant o molt satisfet.

Els ciutadans veuen poca qualitat democràtica

Respecte als gestors polítics, fins a un 77,7% dels enquestats creuen que els polítics només busquen el benefici propi i el 82,5% afirmen que no tenen en compte el que pensa la gent.

Pel que fa a la capacitat de la gent del carrer per influir en el que fan els polítics, base de la democràcia, el 59,5% creuen que els ciutadans no poden influir en la política, mentre que el 37,%% sosté que sí.

En aquest sentit, el 65,4% es mostra partidari d'augmentar la participació dels ciutadans en les decisions importants del Govern. El 55,1% considera important combatre la pujada de preus i el 38,1% protegir la llibertat d'expressió.

Cap partit parlamentari genera confiança

Pel que fa a la simpatia envers els partits polítics, el Baròmetre només ofereix als enquestats les forces amb representació al Parlament. D'aquestes, la que més simpatia genera és CiU amb el 26% seguit del PSC amb el 14,2%, i ERC (9,3%) i ICV-EUiA (8%). Tot i així l'opció que guanya és cap partit polític, amb un 28%, superior a l'opció de CiU.

La federació convergent rep així un càstig de la població, ja que baixa respecte a l'anterior baròmetre, quan era l'opció guanyadora amb el 28,4%, tot i que el 25,9%
seguia optant per cap partit polític.

Superior a SI i C's hi ha l'opció d'altres partits, que escull un 1,9% dels enquestats.

Si ara es fessin eleccions, CiU, el PSC i el PP baixarien. En canvi, ERC i ICV-EUiA pujarien. La majoria de la població, però, o no votaria (11,6%) o es mostra indecisa (18,5%).

La majoria de la població se sent d'esquerres

A l'hora de preguntar als enquestats com es defineixen guanya l'esquerra. El 34,3% se sent d'esquerres, el 18% de centre esquerra i el 2% d'extrema esquerra. D'altra banda, el 17,7% es defineix de centre, el 7,7% de centre dreta i el 3,9% de dretes.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/06/l-opcio-de-l-estat-propi-obte-majoria-absoluta-per-primer-cop-a-la-historia-18404
http://www.vilaweb.cat/noticia/4024309/20120628/independencia-catalunya-obtindria-65-vots-referendum.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
"El 34,3% se sent d'esquerres": Aquests són els que estan en un 80% a favor de les penes de presó pels "vàndals" també. Amb aquestes "esquerres" qui necessita dretes?
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
aviat estarem pitjor que a grècia (els treballadors, no els xupòpters)
no entenc com a algú/na d'esquerres li pot satisfer aquest "baròmetre"

menys tonteries k!!
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
per que no dieu que la enquesta es va fer a 2500 persones, o es que aquestes representen la opinió de tot Catalunya? a qui "tipus" de catalans li van fer l'enquesta?, no creieu en aquestes merdes que ens redueixen a estadistiques i opinions sense trascendencia.
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
Los trabajadores catalanes sufrimos una opresión múltiple. El capitalismo ha hecho suyos los modos ancestrales de dominación y el colonialismo es uno de ellos. Cataluña como territorio no ha sido nunca tratada en pie de igualdad. ha llegado el momento de romper estas cadenas, aunque queden muchas más para romper. No es la victoria, es un paso hacia ella.
De acuerdo, ahora el 80% de los encuestados estan a favor de la represión (lo que yo te diga, primo) y además es una encuesta mal hecha. ya no sabéis que inventar.



pd:
- maridito, oye, que quería salir a buscar trabajo para tener independencia económica.
- ¡Cállate zorra sexista y vuelve a la cocina! ¡La culpa de nuestra pobreza es del capitalismo y tu le das la culpa a nuestra família, intentando enfrentarla con nazi-sexismos!
- que sí, que ya sé que el capitalismo es una mierda pero yo solo digo que...
- ¡Que te calles nazi-sexista! ¡Ya te han comido el coco las zorras burguesas del PPSOE! Tu lo que quieres es ganar dinero para comprarte zapatos de pija. ¡Vuelve a la cocina, te digo!
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
Dubto que manipulin una enquesta per acabar dient que baixa tothom menys les esquerres i els indepes:

C's baixa 36%

PP baixa 33%

CiU baixa 15 %

PSC baixa 8%

ERC baixa 4%

ICV puja 11%

SI puja 27%
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
No és que es manipuli. Però amb una mostra de 2500 persones poca "realitat nacional" pots aconseguir.

Estem acostumats a sentir enquestes, sondejos, etc... i molts d'ells son una autentica bazofia.

Amb això no vui dir ni que hi hagin més ni menys independentistes del que diu. Simplement que aquesta (igual que les anteriors) és poc fiable.
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
felicitats, no sé com aconseguireu la independència amb un govern de CiU.

Sigui amb CiU, SI o ERC segur que ens sentirem lliures,tindrem el nostre estimat estat, el nostre estimat govern, la nostra estimada policia i aparell judial, el nostre estimat exèrcit, ah i la nostra estimada selecció. Visca la NOSTRA merda!
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
Alguns realment no hi toquen de totes totes... abans d'afirmar res, estudieu una miqueta de sociologia i aprengueu com es fan les enquestes. O us creieu que són a les primeres 2500 persones que contesten i que no hi ha barems territorials, d'edat, de classe social, i un llarg etc. entrelligat?¿?¿?¿?¿? i més si parlem del CEO, que no és un diari.

esteu grillats si no voleu veure les dades.

PS: La mostra d'error d'això no passa del 3%...
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
Un estat propi necessita una constitució nova, unes lleis noves, un sistema judicial nou, en efecte. És una nova oportunitat i s'ha d'aprofitar perquè el resultat sigui el millor possible per a la classe treballadora. És a dir, si la constitució diu que tens dret a treball i habitatge, perquè aquests drets haurien d'estar per sota del de la propietat privada? I
Pensa també que els MM.SS catalans són els més forts de l'estat i un cop independents tindran molt més pes sobre la nostra societat i estaran molt més cohesionats, més que res perquè als indepes ja no ens carregaran el sanbenito de "nazionalistes" com es fa des d'algunes bandes.
Els manguis del poder estaran molt més controlats, podrem vigilarlos molt més de prop, sense perdre'ns en l'actual i gegantí entramat estatal.
A més comptarem amb més capital per dur a terme el nostre estat social, doncs estar a l'estat espanyol surt molt car als treballadors catalans.
I per descomptat podrem evitar que la nostra llengua sigui exterminada amb finalitats polítiques. Tot són avantatges. I tenim claríssim que no és una victòria, ni molt menys, és un petit pas cap a la utopia.
Ho podrem fer entre tots. Si tu et vols quedar emfurrunyat en un racó com el barrufet rondinaire és el teu problema.
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
Doncs com no serveix la constitució espanyola crearem la nostra, i si aquesta nova constitució catalana no serveix a la meva ciutat, doncs crearem un altre, i si aquesta no serveix a casa meva crearem una nova...
No tot són aventatges, penseu en el marc on es desenvolupa aquest proces independentista -l'europa del capital-, creieu que sortirem guanyant?, mentres la burgesia estigui dintre de les aspiracions independents, i el poble aquest que dieu el conforma la burgesia i la classe treballadora agafats de les mans, la independencia no servira de res.
el expresident del barça era diputat de SI, oi?
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
Està clar que la burgesia està cada cop més a favor de la independència, perquè ésquelcom que s'estén en totes les capes socials.Ara, ja et dic jo que aquest 11% de catalanoparlants contraris a la independència són l'alta burgesia.
Vosaltres cometeu, però, un error quan creieu que per aquest fet l'independentisme passa a ser un projecte polític de dreta. No és un projecte definit en aquest aspecte, no és més que un canvi territorial i admini9stratiu. Hi ha qui hi voldrà aplicar un programa polític x i un altre el voldrà aplicar y. En totes les descolonitzacions s'ha comptat amb suports puntuals de la classe mitja i la burgesia progressista, però nosaltres tenim claríssim qui som. D'altra banda, tu tries si vols dur a terme el combat social enfrontant-te als mossos només o si vols afegir-hi la nacional, lacivil, l'exèrcit (i per extensió l'otan i les forces europees).
El marc on es desenvolupi la independència s'haurà de decidir via referèndum, igual que tot.
I evidentment s'haurà de purgar i netejar el govern de tota la púrria col·laboracionista, i jutjar els caps dels mossos d'espanya.
D'altra banda, un procés d'aquestes característiques pot ser atractiu x un anarquista, més enllà del dogma ideològic i tirant pel pragmatisme: es tracgta de fer fora un estat i crear-ne un. És un moment delicat.
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
I sí, en Laporta es va declarar independentista i en Johnny Rotten anarquista, com tots sabem
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
28 jun 2012
independència sense estat!

"el estado es una abstraccion la patria es natural"

no me acuerdo ahora kien dijo esto...
La CEO o como nos venden la moto
30 jun 2012
CEO, Centre d'Estudis d'Opinió:

"Què és?
•El CEO és un organisme autònom administratiu de la Generalitat de Catalunya adscrit al Departament de la Presidència mitjançant la Secretaria General de la Presidència.
•Funcionalment, és una eina del govern i ofereix un servei rigorós i de qualitat a totes les institucions i a les persones que tenen interès en l'evolució de la opinió pública catalana."

Sacado de su propia web:
http://ceo.gencat.cat/ceop/AppJava/pages/ceo/contingut/queesquefa

Bien, jartito estoy de desmontar siempre la propaganda convergente que aparece en indymedia, pero como me acabo de quedar en el paro, pues mira, tengo tiempo pa estas mierdas.

Primera reflexión, ¿qué ostias es eso de la CEO?, pues ni más ni menos que un organismo más del Govern quatribarrat, corrupto, xapuzas y nazionalista que sufrimos cada día por vivir donde vivimos.

Segunda, ¿y qué clase de encuestas hace?, pues bueno, sólo tenéis que mirar su web para (si no eres muy tonto o muy nazionalista) darte cuenta que son las que les conviene en el momento que las necesite. Ahí van unas cuantas:

http://ceo.gencat.cat/ceop/AppJava/pages/index.html

Me llama la atención la que dedican a la Llei Omnibus por aquello de tirarse piedras en su propio tejado, así que decido investigar un poco más... descargo el pdf y miro, por curiosidad, el apartado de Taules estadístiques, y en concreto el punto 2.5 Educació i Cultura (te juro que es el primero que he mirado). Salen una sartá de preguntas inútiles, inhocuas... SÓLO HAY UNA QUE HACE RELACIÓN A LOS RECORTES!!!!! y encima le ponen una coletilla la mar de ingeniosa:

"Està vostè d'acord que es retalli en cultura (cinema, teatre, concerts,...) EN TEMPS DE CRISI?"
Evidentemente la gente no es tonta y gana el NO.

La manipulación via encuestas es un instrumento de control tan viejo como cansino. Hago las preguntas que me interesan, elimino las que me perjudican y las planteo como me da la gana para asegurarme las respuestas en mi beneficio... y voilà! Ya tengo un estudio de opinión-represión.

Pero, ¿a qué mola la moto que te han vendido?
El CEO contra el GESOP (y a ti siempre te tocará perder)
30 jun 2012
De vez en cuando algún alma caritativa de las empresas de sondeo de opinión deja caer alguna pregunta interesante:

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/clamor-enjuiciar-directi

Esto rara vez pasa, es la anécdota, normalmente las preguntas se encuandran dentro de los intereses del que la pide. Y si la propia empresa, como es el caso de CEO, forma parte del Govern, pues el margen de maniobra es nulo. Todo está pautado y son tan predecibles los resultados como lo eran las preguntas.
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
30 jun 2012
A mi no m'interessa el Principat, m'interessen els Països Catalans, i fins que no construïm aquesta identitat, la Independència serà com enviar un coet a la lluna, sense construïr la base, com bé ens recordava en Xirinacs. Valtres que penseu que el 2014 serem independents, em feu més riure que res...
Re: >>> L'opció de l'estat propi obté majoria absoluta per primer cop a la història
02 jul 2012
anarquia i llibertad!
Sindicato Sindicat