Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
El municipalisme i la Unitat Popular
27 jun 2012
Com a la resta de la Unió Europea són temps difícils per a la classe treballadora. En concret, als Països Catalans, les agressions dels estats capitalistes espanyol i francès sobre les classes populars són cada vegada més punyents. Assistim a una reculada històrica en els nostres, ja malmesos, drets nacionals i socials.
municipalisme.jpg
Però no ho fem impassiblement, el malestar que genera l'acció dels estats (en els seus diferents nivells: central, autonòmic / regional, municipal) sobre la nostra classe és contestada amb cada vegada més amplitud.

El cicle de mobilitzacions obert als últims temps referma la necessitat de la construcció d'una unitat popular capaç de confrontar al projecte capitalista espanyol i francès, un de propi. En el moment actual la reflexió sobre les característiques de la nostra acció política i la línia a seguir per acomplir els nostres objectius estratègics resulta imperativa.

El debat sobre el paper de l'Esquerra Independentista a les institucions, de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), esdevé també més viu i necessari. Des d'Endavant (OSAN) volem fer pública la nostra visió al voltant de com creiem que podem aprofundir, a través d'aquesta plataforma política, en la construcció d'una unitat popular coherent amb els principis estratègics de l'Esquerra Independentista i, per tant, que siga palanca de la transformació social i la construcció nacional.

La nostra anàlisi i proposta es recull en format llibret amb el títol “Municipalisme als Països Catalans. Una eina per als moviments socials”, i conté els següents apartats:

0.- Plantejaments generals.
1.- La lluita institucional com a element de construcció nacional dels Països Catalans.
2.- L’espai de la Unitat Popular i la presència institucional.
3.- Petites transformacions en l’estratègia general de la Unitat Popular: el repte de la lluita institucional als municipis.
4.- Límits de la presència institucional als municipis.
5.- Conclusions
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El municipalisme i la Unitat Popular
27 jun 2012
Per l'anarquia nacional, visca l'anarquia internacional!!!

O follam tots, o llençam la puta al riu.

MORIN ELS ESTATS I EL CAPITAL!

VISCA EL SOCIALISME ANÀRQUIC!
Re: El municipalisme i la Unitat Popular
28 jun 2012
i a espanya i a frança no hi ha classe treballadore, oi?, o és que a la construcció dels paisos catalans deixaràn fora al capital? o és que en aquesta construcció la limitació són les institucions? o és que tot es lluita institucional als municipis mentres el poble només aixeca una bandera?
ni nacionalisme ni internacionalisme!
anacionalisme! no tenim pátria ni nació, ja que aquestes son invensions i contractes que perpetuen la societat de classes!
visca l'anarquia!
Re: El municipalisme i la Unitat Popular
28 jun 2012
Vosotros dedicaos a escribir lindezas de estas que corren por indymedia que os va a ir genial. Teneis un nivelazo

Respecto a Endavant, gràcies por el texto, y por seguir creando material para el pensamiento crítico y la construcción del poder popular.

Independència i Socialisme!
Re: El municipalisme i la Unitat Popular
28 jun 2012
sí, pensamiento crítico, pero no les critiquéis a ellos, si no seréis unos españoles imperialistas!
Re: El municipalisme i la Unitat Popular
28 jun 2012
Comparteixo el parer dels dos companys llibertaris que han comentat més amunt. Ara bé, del discrepo del segon pel que fa la seva proclama "ni nacionalisme ni internacionalisme, anacionalisme!". Entenc a la perfecció que molts àcrates optin per autodefinir-se com anacionals, és a dir, com a simplement individus desclassats i apàtrides indiferents a les construccions nacionals independentment del signe d'aquestes. Però per afirmar aquest anacionalisme (més proper a una tendència a l'alça de l'anarquisme anglosaxó que, al meu parer, és la menys interessant i el més equivocat abans i ara (a excepció del postanarquisme nordamericà). La consigna està mal formulada des del moment en que renega de l'internacionalisme: un principì bàsic de l'anarquisme des dels seus orígens històrics fins adia d'avui.

L'internacionalsime no és un conjunt de diversos nacionalismes articulats per una lluita d'alliberament nacional coordinada i solidària, tal com l'entenen els independentistes, la qual no és una interpretació del tot errònea, però sí una visió incompleta i esbiaixada, desvirtuada.

Pels anarquistes l'internacionalisme implica una concepció sociopolítica global del món, de la Humanitat, dels pobles i les nacions. Però sumada a n'aquesta concepció més humanista i a la de la tessis d'alliberament nacional, cal afegir-hi l'internacionalisme com un instrument d'estratègia i organització unitària contra el capital i els feixismes. Des del moviment obrer més primitiu l'internacionalisme ha estat una pedra angular dins la teòrica i praxis revolucionària fins que eclosionà, definitvament, en la creació de la Ira Internacional, en la qual participaren tant marxistes com anarquistes: la AIT.

VISCA L'INTERNACIONALISME LLIBERTARI!
Re: El municipalisme i la Unitat Popular
28 jun 2012
Per al primer comentari:
DE torracollons molt, d' àcrata 0.
"o llençam la puta al riu"???
Hi ha comentaris que no fan gens de gràcia.
Re: El municipalisme i la Unitat Popular
28 jun 2012
Ja ha sortit el talibà de la correcció política a censurar expressions de tota la vida que escandalitzen la seva moral progre...

Au, venga, deixau-nos en pau! Parlarem com volguem sense donar explicacions a cap control ni censura lingüística! Només faltaría! Només un malalt veeuria un coemntari denigrant contra les prostitutes en una expressió genuïna i literària que sempre s'ha usat en contextes que mai han tengut res aveure amb la denigració de les prostitutes... Tanmateix, per mi que així no feu altre cosa que caure en la seva provocació i satisfer-lo. Dubt molt que dita frase sigui atzarosa!
Re: El municipalisme i la Unitat Popular
28 jun 2012
Qui ha dit que a espanya i frança no hi hagi classe treballadora? I qui ha dit que avançar cap a la independència sigui no ser solidaris amb ells? El sistema econòmic que tinguem el decidirem entre tots, d'això tracta el dret a decidir, també en matèria econòmica. Una nova constitució pot ser el camí per a arribar a un nou sistema econòmic.

I per mi podeu llençar la vostra mare al riu, cap problema.
Re: El municipalisme i la Unitat Popular
28 jun 2012
"individus desclassat"?
Això serà per què són de classe burgesa i reneguen de la seva classe social...
Sindicat Terrassa