Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
Marc Serra Ferran ven les dades dels internautes a Orange i altres empreses
25 jun 2012
Tal i com publica al web «adslayuda», és Marc Serra i Ferran amb oficina a Riudellots de la Creu (Finca l'Alzinar, s/n) qui ajuda empreses d'enginyeria social a recollir perfils comercials i acaba essent venedor de dades personals per campanyes publicitàries.
Malgrat els aspectes amigables del portal adslayuda punt com, com és el copyleft dels seus continguts o el suport més o menys obert sobre connexions i configuracions ADSL, la pràctica real demostra que el seu administrador no és tant lleial als usuaris com es pot pensar sense llegir la lletra petita:

Facebook Connect recull dades del navegador, creua dades demogràfiques i de la interacció dels visitants dels llocs web encara que no estiguin registrats amb l'empresa ni hagin visitat o acceptat mai el web de Facebook i les seves condicions. Aquesta és una de les empreses amb qui col·labora Marc Serra a través del seu web.

Google +1, Adsense, Analytics insereix enginys XSS a les pàgines web dels demés, de manera que pot recollir l'activitat de la gent encara que no siguin al web de Google o no acceptin les condicions de l'empresa. També recull informació demogràfica, i dels programes de l'ordinador, així com historial de webs i connexions a internet. Alhora reven les dades recollides a d'altres empreses interessades, com per exemple per campanyes de publicitat i spam. Aquesta és una de les empreses amb qui col·labora Marc Serra a través del seu web.

Hotwords es dedica bàsicament a inserir publicitat al les pàgines web, intentant esquivar els controls del navegador i intentant aconseguir l'acceptació de l'usuari. Aquesta és una de les empreses amb qui col·labora Marc Serra a través del seu web, segurament per a fer-lo econòmicament sostenible.

Smart AdServer també és la part complementària a les campanyes de publicitat: insereix enginys XSS per a recollir informació dels programes de l'ordinador, del proveïdor d'internet que té l'usuari i de la seva interacció amb el web. Ofereix les dades recollides a empreses interessades, com per exemple per campanyes de publicitat i spam. Aquesta és una de les empreses amb qui col·labora Marc Serra a través del seu web.

Twitter Badge detecta els programes de l'ordinador (navegador, sistema operatiu i tipus de màquina), recorregut per altres pàgines i empreses, proveïdor d'internet, i la interacció amb la pàgina. És un altre cas d'èxit de l'enginyeria social semblant a Facebook, on el servei que pregonen no té res a veure amb l'activitat de l'empresa. Aquesta és una altra de les empreses amb qui col·labora Marc Serra a través del seu web.

Com a resultat de tot això, i només a títol d'exemple, una empresa d'Alacant com Sender Email Global S.L. ha adquirit les dades dels usuaris del web de Marc Serra incomplint les condicions del seu fitxer declarat a la Agencia Española de Protección de Datos. Amb aquestes dades envia campanyes de publicitat de part de France Telecom España SAU (Orange) per anunciar línies ADSL: primer als usuaris registrats al web de Marc Serra, i per extensió al les persones detectades per Facebook, Twitter, Google, etc. que hagin visitat aquest web, encara que les víctimes es creguin anònimes.

Amb tota probabilitat, el Sr. Marc Serra ha renunciat a tenir cap control sobre aquest procés, i es pensa que res no el compromet amb Orange o amb les persones «anònimes» afectades per l'abús.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Marc Serra Ferran ven les dades dels internautes a Orange i altres empreses
26 jun 2012
Alguns videos d'interès sobre el tema:

http://www.youtube.com/watch?v=ZrP-60W441k

http://www.youtube.com/watch?v=tgXiyTEExRM

http://www.youtube.com/watch?v=9ZaZa_h6gCI
Sindicat Terrassa