Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: indymedia
Situació d'Indymedia-Barcelona (IMC-BCN)
23 jun 2012
IMC-BCN som totes les persones que fem algun ús d'ella, perquè un mitjà com aquest, sense les persones no té raó de ser…

IMC-BCN és una eina més dels moviments socials i de les persones que els formen i per això deuríem preocupar-nos de mantenir aquest espai amb unes mínimes condicions d'operativitat.
indymedia nega.png
Des del col·lectiu de persones de la part tècnica i editorial d'IMC-BCN, durant tots aquests anys hem assumit una tasca en l'ombra, en la qual no només hem aportat el nostre esforç i coneixements, sinó que també hem estat atentes a les qüestions que podien despertar interès entre qui feien ús d'ella, ja com publicació oberta, fent comentaris o simplement llegint o anotant les convocatòries en el calendari.

En aquests moments el col·lectiu de persones que gestionem la part tècnica i editorial, som un nombre molt reduït, pel que l'esforç per a mantenir aquests dos aspectes ens requereixen hores robades al son i al descans. Fa ja bastant temps que estem en aquestes circumstàncies, i hem assumit el nostre compromís quotidià en IMC-BCN, així com en cadascun dels col·lectius i organitzacions dels moviments socials en els quals estem.

Hem considerat fer aquest escrit perquè s'està produint una situació que ens ha semblat important compartir amb vosaltres, i no és altra que la fragilitat en la qual ens movem els mitjans lliures i alternatius dels moviments socials.

Hi ha situacions com les de Ràdio Pica i Radio Bronka, en la qual emissores amb major potència, "trepitgen" el seu espai radioelèctric. Actualment Contrabanda FM es troba en una situació semblant, però agreujada amb un avís de tancament d'emissions amb l'amenaça d'una multa d'una quantitat impossible. L'intent d'ordenació de l'espectre radioelèctric va generar un esborrany que excloïa a les ràdios lliures, algunes porten més de 20 anys d'emissió. Entre la normativa excloent es trobava la concreció d'una línia editorial i un fons econòmic impensable per a una ràdio lliure, així com una important inversió en nous equips… Tot això incompatible amb els principis que sostenen tots els mitjans lliures, autogestió, horitzontalitat, autonomia, social, anticapitalista..., lliures en definitiva.

Tenim també el mitjà televisiu lliure, on La Tele està fent equilibris amb l'economia per a poder continuar endavant. A tots els mitjans falten persones que formin part dels col·lectius, i en general, en aquest sentit funcionem sota mínims portades per l'entusiasme d'aquesta necessitat que ens mou per a canviar les coses, les relacions imposades, els afectes malaltissos, les submissions quotidianes, en definitiva, el sistema que tenalla la quotidianitat de les nostres vides. La nostra lluita per canviar aquest sistema i acabar amb el capitalisme, és el que ens manté despertes i implicades en projectes de transformació social.

Però succeeix que el capitalisme, amb el seu poder econòmic, intenta anul·lar l'emissions amb inversions en repetidors de senyals deu vegades més potents que introduïxen soroll blanc i interferències, que deixen inaudibles a les ràdios més petites.

Succeeix que l'estat utilitza les vies judicials, adaptant les lleis i les ordenances de manera que la nostra existència sigui "alegal", i per això més resistent i digna.

Succeeix que el govern envia als seus policies a localitzar les antenes i a qui formem part dels col·lectius dels mitjans lliures.

Succeeix que per diferents raons, cada vegada som menys persones mantenint operatius aquests mitjans perquè vosaltres els doneu vida cada dia, amb els vostres missatges, convocatòries, trucades telefòniques, amb les vostres opinions, les vostres ràbies i desacords.

Succeeix que nosaltres, les persones que participem en els col·lectius dels mitjans lliures, també som vosaltres, doncs ens enrabiem i sortim al carrer, de vegades amb càmera, bolígraf o micròfon, però la majoria amb la pancarta o els punys apretats.

Succeeix que hem resistit durant tot aquest temps, amb impressionants moments d'eufòria que mai oblidarem i amb d'altres que ens entristeixen, però que no farem tampoc cap esforç per a oblidar i els durem sempre molt dins nostre, perquè són també la flama que ens manté i alimenta, i ens dóna forces per a estrènyer les dents i els punys.

Tot això ho hem resistit i podrem seguir resistint-ho fins a l'últim alè. Però hi ha alguna cosa que cada vegada ens asfixia més i limita la possibilitat de continuïtat de cadascun d'aquests projectes, i és la dificultat per a dur endavant mitjos amb tan poques persones i, especialment a més, l'asfíxia econòmica que ens provoca el mantenir operatius aquests projectes.

Sabem que no és el millor moment per a demanar suport humà i econòmic, però nosaltres necessitàvem compartir amb vosaltres aquesta situació, per a veure si entre totes podem donar continuïtat als nostres mitjans lliures, amb la solidaritat i amb la complicitat.

En cas que algú desitgi col·laborar de la manera que pugui, ens pot enviar un correu electrònic (barcelonaindymedia(arrova)moviments.cat) al qual oportunament donarem resposta.

Com a col·lectiu de persones que "obrim tots els dies" l'oportunitat de la contrainformació, IMC-BCN no ens prodigem molt en paraules, però ens ha semblat que en aquesta ocasió havíem de trencar el silenci.

Disculpeu l'extensió del nostre escrit i de nou tornem a guardar-nos les paraules.

Per la revolució social!



(CAST)

Situación de Indymedia-Barcelona (IMC-BCN)

IMC-BCN somos todas las personas que hacemos algún uso de ella, porque un medio como este, sin las personas no tiene razón de ser…

IMC-BCN es una herramienta más de los movimientos sociales y de las personas que los forman y por eso deberíamos de preocuparnos de mantener este espacio con unas mínimas condiciones de operatividad.

Desde el colectivo de personas de la parte técnica y editorial de IMC-BCN, durante todos estos años hemos asumido una labor en la sombra, en la que no sólo hemos aportado nuestro esfuerzo y conocimientos, sino que también hemos estado atentas a las cuestiones que podían despertar interés entre quienes hacían uso de ella, ya como publicación abierta, haciendo comentarios o simplemente leyendo o anotando las convocatorias en el calendario.

En estos momentos el colectivo de personas que gestionamos la parte técnica y editorial, somos un número muy reducido, por lo que el esfuerzo para mantener esos dos aspectos nos requieren horas robadas al sueño y al descanso. Hace ya bastante tiempo que estamos en estas circunstancias, y hemos asumido nuestro compromiso cotidiano en IMC-BCN, así como en cada uno de los colectivos y organizaciones de los movimientos sociales en los que estamos.

Hemos considerado hacer este escrito porque se está produciendo una situación que nos ha parecido importante compartir con vosotras, y no es otra que la fragilidad en la que nos movemos los medios libres y alternativos de los movimientos sociales.

Hay situaciones como las de Radio Pica y Radio Bronka, en la que emisoras con mayor potencia, "pisan" su espacio radioeléctrico. Actualmente Contrabanda FM se encuentra en una situación parecida, pero agravada con un aviso de cierre de emisiones con la amenaza de una multa de una cantidad imposible. El intento de ordenación del espectro radioeléctrico generó un borrador que excluía a las radios libres, algunas llevando más de 20 años de emisión. Entre la normativa excluyente se encontraba la concreción de una línea editorial y un fondo económico impensable para una radio libre, así como una importante inversión en nuevos equipos… Todo ello incompatible con los principios que sostienen todos los medios libres, autogestión, horizontalidad, autonomía, social, anticapitalista, libres en definitiva.

Tenemos también el medio televisivo libre, en donde La Tele está haciendo malabarismos con la economía para poder continuar adelante. En todos los medios faltan personas que formen parte de los colectivos, y por lo general, en ese sentido funcionamos bajo mínimos llevadas por el entusiasmo de esa necesidad que nos mueve para cambiar las cosas, las relaciones impuestas, los afectos enfermizos, las sumisiones cotidianas, en definitiva, el sistema que atenaza la cotidianidad de nuestras vidas. Nuestra lucha por cambiar este sistema y acabar con el capitalismo, es lo que nos mantiene despiertas e implicadas en proyectos de transformación social.

Pero sucede que el capitalismo, con su poder económico, intenta anular la emisiones con inversiones en repetidores de señales diez veces más potentes que introducen ruido blanco e interferencias, que dejan inaudibles a las radios más pequeñas.

Sucede que el estado utiliza las vías judiciales, adaptando las leyes y las ordenanzas de manera que nuestra existencia sea alegal, y por ello más resistente y digna.

Sucede que el gobierno envía a sus policías a localizar las antenas y a quienes formamos parte de los colectivos de los medios libres.

Sucede que por diferentes razones, cada vez somos menos personas manteniendo operativos estos medios para que vosotras les deis vida cada día, con vuestros mensajes, convocatorias, llamadas telefónicas, con vuestras opiniones, vuestras rabias y desacuerdos.

Sucede que nosotras, las personas que participamos en los colectivos de los medios libres, también somos vosotras, pues nos enrabiamos y salimos a la calle, a veces con cámara, bolígrafo o micrófono, pero la mayoría con la pancarta o los puños apretados.

Sucede que hemos resistido durante todo este tiempo, con impresionantes momentos de euforia que nunca olvidaremos y con otros que nos entristecen, pero que no haremos tampoco ningún esfuerzo para olvidar y los llevaremos siempre muy dentro nuestro, porque son también la llama que nos mantiene y alimenta, y nos da fuerzas para apretar los dientes y los puños.

Todo eso lo hemos resistido y podremos seguir resistiéndolo hasta el último aliento. Pero hay algo que cada vez nos asfixia más y limita la posibilidad de continuidad de cada uno de estos proyectos, y es la dificultad para llevar adelante medios con tan pocas personas y, especialmente además, la asfixia económica que nos provoca el mantener operativos estos proyectos.

Sabemos que no es el mejor momento para pedir apoyo humano y económico, pero nosotras necesitábamos compartir con vosotras esta situación, para ver si entre todas podemos dar continuidad a nuestros medios libres, con la solidaridad y con la complicidad.

En caso de que alguien desee colaborar de la manera que pueda, nos puede enviar un correo electrónico (barcelonaindymedia(arroba)moviments.cat) al que oportunamente daremos respuesta.

Como colectivo de personas que "abrimos todos los días" la oportunidad de la contrainformación. IMC-BCN, no nos prodigamos mucho en palabras, pero nos ha parecido que en esta ocasión debíamos romper el silencio.

Disculpad la extensión de nuestro escrito y de nuevo volvemos a guardarnos las palabras.

Por la revolución social!
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/?lang=ca_ES

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Situació d'Indymedia-Barcelona (IMC-BCN)
25 jun 2012
cuanta gent sou col.laborant als diferents nivells d'inplicació?
Fos bò que dexpliqueu de quines maneres podem col.laborar?
feu assamblees mig obertes per incorporar a gent per implicr-se? es que a cops pasa que hi han co.lectius a barna que els hi costa obrir-se i son una mica endogamics, no se si es el cas de indy¿? ho dic amb tot el respecte per als que s'ho curren.
Crec que les crides i la acollida han de se molt obertes
Re: Situació d'Indymedia-Barcelona (IMC-BCN)
25 jun 2012
Molt macó, ens sentim totalmente identificats amb el text, y ens solidaritzem amb indymedia y les radios a dir, que tambe hi han diaris no oblidem ladirecta, el
Masala etc etc.,.
Re: Situació d'Indymedia-Barcelona (IMC-BCN)
25 jun 2012
Per qualsevol qüestió poseu-vos en contacte amb indy bcn mitjançant la seva adreça de correu-e que trobareu aquí:

http://barcelona.indymedia.org/mod/info/display/contacte/index.php
Re: Situació d'Indymedia-Barcelona (IMC-BCN)
25 jun 2012
Cert!
Mitjans con La Directa, Masala, Burxa, etc... son molt importants en la tasca que fan. No els hem nomenat perquè excepte el Masala que va anunciar una "aturada tècnica", els altres no han explicat la seva situació, però els incloem quan parlem de mitjans lliures, i la crida al suport també els inclou...
Re: Situació d'Indymedia-Barcelona (IMC-BCN)
26 jun 2012
Podríais tradusirlo al inglés que lo entenderá más gente

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more