Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: indymedia
Indymedia, l'autogestió individual i col·lectiva
23 jun 2012
Estem molt acostumades a què ens informin amb textos i imatges d'elaboració i preparació professional, a acomodar-nos en les facilitats d'algú que ens fa part de la feina, que té un criteri experimentat, i tant se suposa que ens millora la forma com el fons de la nostra informació.

Els últims anys fins i tot se'ns fa confondre la gratuïtat amb la llibertat, quan empreses com Facebook, Twitter o les cadenes comercials de televisió ens obren les portes a establir comunicació amb les seves eines, i a ignorar el preu que es paga a canvi.

A Indymedia tu ets la font principal d'informació i tu defineixes el format final i les condicions de difussió. Elabores l'article que vols publicar, argumentes constructivament els comentaris a d'altres informacions, i polses el botonet per a una publicació immediata. A l'igual que el col·lectiu d'Indymedia Barcelona, no depens del patrocini de grans multinacionals, ni tampoc del vis-i-plau institucional.

Igual com tu no tens una remuneració interessada pel teu periodisme social, el col·lectiu d'Indymedia Barcelona no rep subvencions ni mecenatge, amb la qual cosa depenem de la butxaca de tots i totes les que participem: des de la figura tècnica fins a l'usuari més anònim que ha airejat una notícia.

El lloc web i tot el necessari per a què funcioni es troba en ordinadors que donen servei les 24 hores del dia i de forma permanent, amb accessos a internet de gran ample de banda. Per això hi ha uns costos que no podem el·ludir i cal sufragar tots els mesos, però no acceptarem el menjar de les administracions de l'Estat ni del capital.

Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/448721/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/448808/index.php

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat