Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Viatja fins a Castellbisbal la plantilla de Celsa-Atlantic en defensa de 355 llocs de treball
21 jun 2012
_MG_3698_(edit web).jpg
LaminacionesArregui3.jpg
NORA MIRALLES | 20/06/2012

L'Eduardo Íñiguez de Heredia, treballador de l'empresa Celsa-Atlantic Vitoria, ha travessat a peu els Pirineus viatjant des de la seva ciutat fins a la seu que la companyia té a Castellbisbal, per denunciar l'amenaça d'acomiadament que afecta tota la plantilla. L'acompanyaven, en autobús, això sí, 110 companys de feina, la majoria d'ells afiliats als sindicats LAB, ELA, ESK, CCOO i UGT. Aquest migdia, els treballadors finalitzaven la seva marxa reivindicativa a la plaça del Raspall de la vila de Gràcia de Barcelona –on han donat suport a la reivindicació de llibertat per Andreu, últim pres del 29-M–, en un acte convocat per la Coordinadora Obrera Sindical (COS), després de reunir-se a les 10 del matí amb el director general de l'empresa, Francesc Riberalta, a la seu catalana d'aquesta.

Ja fa dos mesos que la plantilla de Celsa-Atlantic Vitoria, abans Laminaciones Arregui, es va declarar en vaga indefinida, després de conèixer la intenció de l'empresa de fer fora 91 persones, abaixar els salaris un 30% i augmentar la jornada laboral. Un dia més tard de l'anunci de vaga, la companyia els va amenaçar amb un ERO que deixaria a l'atur 355 membres de la plantilla, i comportaria el tancament de la planta de Gasteiz. "De seguida vam decidir que no negociaríem cap acomiadament, com a molt algunes jubilacions. No veiem gens clara la viabilitat de l'empresa, malgrat la reducció de plantilla. No ens oferien cap seguretat", explica Sergio, treballador de Celsa-Atlantic i afiliat del sindicat LAB, que forma part de l'esquerra abertzale. L'amenaça de l'empresa de fer fora totes les treballadores i tancar la planta no era, precisament, un farol. L'ERO d'extinció ja ha estat presentat a Inspecció de Treball perquè en donin el vist i plau. Un cop aprovat, l'empresa té sis mesos per executar-lo, "ens aniran fent fora per tongades fins el 31 de desembre que conclou el termini", es lamenta en Sergio. Els treballadors asseguren que mantindran la vaga fins que els arribi la carta de comiat, i que continuaran demanant que s'aturi l'ERO i que no els redueixin el salari, que estan disposats a congelar si l'empresa accedeix a negociar.

L'Eduardo, que ha tardat un mes en arribar a Barcelona a través de la ruta transpirenaica (GR11), i els seus, han recorregut aquesta tarda els carrers de la ciutat en una manifestació, fins arribar a la plaça de Catalunya, on membres del 15-M i de les assemblees de barri els han rebut per mostrar-los el suport dels moviments socials catalans a la seva lluita. L'endemà dijous, la plantilla de Vitòria i treballadors de la planta de Castellbisbal han tallat el trànsit viari del voral de l'AP-7 mitjançant neumàtics encesos i branques, malgrat una fortíssima i amenaçadora presència d'antiavalots dels mossos d'esquadra que han impedit que s'aconseguí talla la circulació dels carrils centrals d'aquesta autovia.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/viatja-fins-castellbisbal-plantilla-celsa-atlantic-denunciar-lacomiadament-355-persone

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Viatja fins a Castellbisbal la plantilla de Celsa-Atlantic en defensa de 355 llocs de treball
22 jun 2012
Vídeo:
http://vimeo.com/44468208#
Sindicato Sindicat