Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
“Això és una persecució política i judicial a l'Esquerra Independentista”
18 jun 2012
palma.jpg
CAROLINA A. CRESPO / PALMA | 18/06/2012


“Això és una persecució política i judicial a l'Esquerra Independentista”. Així de contundent es mostrava un dels imputats pels fets ocorreguts en la Diada de Mallorca el passat 2010, només uns minuts abans d'entrar a la vista celebrada al Jutjat Penal número 2 de Palma. Guillem Colom, militant de l'Esquerra Independentista i professor universitari, declarava avui davant la jutgessa junt als altres tres implicats, David Pujol, Robert C. i Silvia M., tots ells acusats de diversos delictes: atemptat contra l'autoritat, delictes de lesions i ultratge a la bandera en qualitat de còmplices.
Els quatre s'enfronten a dos anys de presó pel delicte d'atemptat, i un d'ells, Guillem C., a tres anys de presó en sumar el delicte de lesions. A això caldria afegir-hi les multes i indemnitzacions respectives, que ascendeixen un total de 13.000 euros. L'acusació s'ha mantingut ferma en aquestes peticions, afegint-hi només una guinda al pastís: 5,20 € per cada una de les gorres que els acusats D.P. i G.C. hauran de pagar, en cas que la jutgessa ho considere, a dos dels agents.

Els policies han declarat amb ambigüitats i incongruències

De la seua banda, les quatre joves no han fet més que reafirmar-se en allò que ja declararen en la vista prèvia: Cap d'ells sabia res sobre la possibilitat de que una bandera es cremés i, només un, Guillem C. va vore “alguna cosa cremant”, si bé no li parà atenció, ja que, com a responsable del servei d'ordre de la manifestació, es centrà en intentar que la marxa avançara. Pel que fa a la resta de delictes, tots negaren haver participat en les agressions i asseguren “haver intentat posar pau” en tot moment.

En tant a la resta de testimonis, mentre dos dels set policies i un dels clients del bar més proper al lloc dels incidents afirmaven identificar a algun dels imputats, la resta (5 policies, el propietari del bar i un altre client d'aquest) es perdien en ambigüitats i incongruències.
Contradiccions en les quals han recaigut els arguments de l'advocat de la defensa, Josep de Luis, qui ha ironitzat en l'alegat final sobre “la quantitat d'errades en un mateix expedient”. Feia així referència explícita tant a la identificació del ciutadà García Infante (qui inicialment declarà que l'havia agredit una dona rosa vestida de blanc, i posteriorment canvià la declaració dient que era morena i duia roba negra) i als números de placa que figuraven en l'atestat i les diligències inicials, els quals no coincideixen amb els dels policies citats a declarar amb posterioritat. A més, De Luis ha insistit que no “pot ser punible” el fet d'assistir “passivament” a la crema d'una bandera.

Forta solidaritat a les portes del jutjat

Finalment, la defensa ha aportat dos testimonis més, una d'elles treballadora de la COPE, Mari Carmen M., i un altre periodista del Diari de Balears, Enric B. Ambdós han afirmat ser allà per motius professionals i han identificat als membres de l'organització (D.P. i G.C.) entre les persones que, “amb les mans alçades” intentaren aturar el caos de cadires i porres.
Tant l'inici com la sortida del judici han estat marcats pels aplaudiments de desenes de persones que han volgut donar suport a l'absolució demanada per la defensa, assistint a la concentració convocada per Endavant Mallorca.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/%E2%80%9Caixo-es-una-persecucio-politica-judicial-lesquerra-independentista%E2%80%9D

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat