Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Associació de consum de productes ecològics a Sant Feliu de Llobregat
17 jun 2012
Catifa Verda (Associació de consumidors/es responsables i de productes ecològics de Sant Feliu de Llobregat.)
Catifa Verda


A la tardor de 2007 un grup de famílies de Sant Feliu de Llobregat ens vam ajuntar per engegar el projecte cooperatiu CATIFA VERDA constituint-se inicialment en grup de consum. Amb la idea de poder consumir productes ecològics i de qualitat, prioritzant la relació amb petits productors de l’entorn local que respectin el medi ambient. L’eliminació d’intermediaris, sempre que sigui possible, són alguns dels altres requisits que ens havíem plantejat com a consumidors. Intentant ser crítics i responsables amb el consum per omplir la nostra quotidianitat d’accions transformadores que ens ajudin a crear un entorn més just i sostenible.

A principis de 2010 les famílies es constitueixen com a associació independent de consumidors de productes ecològics i amb els objectius socials de promoure accions formatives i l’educació sobre el consum responsable i sostenible, la bioagricultura i el cooperativisme; afavorir l’apropament entre el món urbà i el rural; promoure la cooperació entre las famílies com la millor forma d’organització social per a l’adquisició de béns i serveis i que permet fer compatibles individu, família i col·lectivitat, impulsant espais i iniciatives cooperatives.

L’associació es membre de la Coordinadora Catalana d’Organitzacions de Consumidors de Productes Ecològics ECOCONSUM (membre permanent al Consell Català de la Producció Agrària Ecològica Ecoviure CCPAE). Així mateix participa al Consell de Salut i Consum de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

En la mesura que és possible, la cooperativa CATIFA VERDA s’abasteix principalmentede productors i proveïdors de proximitat. Les verdures i hortalissesprovenen dels horts de Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi de Llobregat; les fruites dels fruiters de Begues i Torrelles; els ous del Prat o del Papiol; la carn de pollastre d’El Muja; el peix de Vilanova i la Geltrú; l’oli de las cooperativas d’Ulldemolins; …

En el marc de la gestió interna del projecte cooperatiu hem optat per l’autogestió com a forma de funcionament ordinari. Amb autogestió volem dir que les famílies membres de la cooperativa som els responsables del seu bon funcionament. Per això, totes i cadascuna de les famílies ens responsabilitzem de les tasques que es generen en la nostra activitat diària com ara tractar amb els productors i/o proveïdors (realitzar les comandes, pagaments, etc.), rebre les comandes i preparar el seu lliurament a cada família o fer neteja i manteniment del local).

Per garantir la recepció de les mercaderies i el repartiment dels productes a totes unitats familiars de consum s’ha acordat establir UN SISTEMA DE PERMANÈNCIES cada dijous, de caràcter obligatori i rotatiu entre les famílies cooperativistes.

CATIFA VERDA també organitza activitats de sensibilització i formatives dirigides tant als seus socis com al veïnat en general. Fins al moment ha organitzat tallers de sembrar, planters i compostatge; taller d’horts urbans; de conserves d’aliments; de alternatives de consum per un llar lliure de tòxics ; sobre l’enginyeria genètica i la manipulació dels aliments, …
Mira també:
http://catifaverda.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa