Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Març»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : xarxa i llibertat : especulació i okupació
Alerta Radios Lliures en perill d'extinció
17 jun 2012
Les Radios Lliures de Barcelona tenim una història de 30 anys. Van néixer durant la transició, sota la creença que la llibertat d’expressió seria una realitat després de 40 anys de dictadura, amb emissors autoconstruïts i fent de l’autogestió una pràctica d’alliberament de l’expressió del carrer, de les veus de la gent.
Radioslliuresenlluita.jpg
Durant aquests 30 anys, la persecució ha estat contínua. Tancaments, segrest d’equips, usurpació de dial per part d’emissores comercials, públiques i privades, sancions administratives de totes les administracions. El poder encara no entén com hem sobreviscut sense fonts de finançament, sense un marc legal que ens protegeixi i amb l’assetjament continu de les iniciatives mercantils.

Ara, la pressió és màxima i els poders públics i fàctics estan determinats a fer-nos fora del dial. Sancions per desenes de milers d’euros, embargaments, avisos de tancament dels centres emissors, interferències de ràdios comercials pirates amb la connivència de la Generalitat de Catalunya. La interferència des de fa prop de 2 anys Radio Pica/ Bronka per Mola FM, subvencionada amb més de 240.000 pel govern tripartitde la Generalitat, la interferència de Radio Línea IV per Rock’n’Gol i l’obertura d’expedient de tancament de Contrabanda FM que, sota l’excusa de netejar el Carmel, ha iniciat l’actual Direcció General de Mitjans Audiovisuals són només una mostra de l’esforç (inútil) que estan fent per fer-nos callar.

Ni tansols recorden les seves pròpies lleis:

“Es reconeixen i es protegeixen els drets:
a. A expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció [...]”. Article 20 de la Constitució Espanyola.

“1.La prestació de serveis de comunicació audiovisual per part d’entitats privades sense ànim de lucre es beneficia d’una reserva d’espai públic de comunicació, atenent la contribució que facin a la realització de finalitats d’interès general i de manera proporcionada a aquesta contribució.
[...] 7. La reserva d’espai públic de comunicació correspon:

a) Als plans tècnics, si l’espai radioelèctric ho permet, d’acord amb les condicions i el procediment establerts per reglament. Aquesta reserva no pot comportar cap contraprestació econòmica.

b) Als distribuïdors de serveis de comunicació audiovisual. Com a obligació de servei públic, aquests han de reservar un 5% de llur oferta a serveis de comunicació sense ànim de lucre. Aquesta reserva no pot comportar cap contraprestació econòmica. Article 70 de la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de comunicació audiovisual de Catalunya.

Per nosaltres està clar, les ràdios lliures som una molèstia per al govern, per a les emissores comercials públiques i privades i també per als poders fàctics. Denunciem la injustícia i la corrupció i ens informem d’allò que la premsa oficial ens amaga.
Lluitem contra el racisme, la xenofòbia, la discriminació, els abusos de la patronal i de les administracions, contra el sexisme i la precarietat, donem difusió de la lluita social, de les alternatives i dels esdeveniments populars. Tot això els molesta, però no deixarem de fer-ho.

L’atac a les ràdios lliures forma part de l’onada repressiva que estem vivint. Denúncies contra mitjans escrits per denunciar les irregularitats en sanitat, detencions arbitràries d’activistes i sindicalistes; l’intent de silenciar les nostres veus és indiscriminat, però no se’n sortiran perquè nosaltres tenim quelcom més fort que els diners, la solidaritat entre nosaltres.

La gent que no vol que es parli per les ràdios lliures, que s’escrigui en mitjans alternatius i que es canti una cançó diferent és la gent que no vol que es parli, l’escrigui i es canti.

Per tots aquests motius cal seguir defensant i lluitant per les ràdios lliures.

Coordinadora de Ràdios Lliures de Catalunya
Barcelona, 15 de juny de 2012


http://www.contrabanda.org/
—————————————————————

Las Radios Libres de Barcelona tenemos una historia de 35 años. Las primeras radios nacieron durante la transición, bajo la creencia de que la libertad de expresión sería una realidad después de 40 años de dictadura, con emisores autoconstruidos y haciendo de la autogestión una práctica de liberación de la expresión de la calle, de las voces de la gente.

Durante los últimos 30 años, la persecución ha sido continua. Cierres, secuestro de equipos, usurpación de dial por parte de emisoras comerciales, públicas y privadas, sanciones administrativas de todas las administraciones. El poder todavía no entiende cómo hemos sobrevivido sin fuentes de financiación, sin un marco legal que nos proteja y con un acoso continuo por parte de las iniciativas mercantiles.

Ahora, la presión es máxima y los poderes públicos y fácticos están determinados a echarnos del dial. Sanciones por miles de euros, embargos, avisos de cierre de los centros emisores, interferencias de radios comerciales piratas con la connivencia de la Generalitat de Catalunya, persecución de las entidades de gestión de derechos de autor. La interferencia desde hace 2 años a Radio Pica/Bronka por Mola FM, subvencionada con más de 240.000 por el gobierno de la Generalitat, la interferencia de Radio Línea IV por Rock’n’Gol y la apertura de expediente de cierre de Contrabanda FM que, bajo la excusa de limpiar el Carmelo, ha iniciado la actual Dirección General de Medios Audiovisuales, són sólo una pequeña muestra del esfuerzo (inútil) que están haciendo para intentar callarnos.

Ni tan solo recuerdan sus propias leyes:
“Se reconocen y se protegen los derechos: a. A expresar i difundir libremente los pensamientos, las ideas y opiniones mediante la palabra, el escrito o cualquier otro medio de reproducción [...]”. Artículo 20 de la Constitución Española.

“1.La prestación de servicios de comunicación audiovisual por parte de entidades privadas sin ánimo de lucro se beneficia de una reserva de espacio público de comunicación, atendiendo a la contribución que hagan a la realización de finalidades de interés general y de manera proporcionada a esta contribución.
[...] 7. La reserva de espacio público de comunicación corresponde:

a) A los planes técnicos, si el espacio radioeléctrico lo permite, de acuerdo con las condiciones y el procedimiento establecidos por reglamento. Esta reserva no puede comportar ninguna contraprestación económica.

b) A los distribuidores de servicios de comunicación audiovisual. Como obligación de servicio público, éstos tienen que reservar un 5% de su oferta a servicios de comunicación sin ánimo de lucro. Esta reserva no puede comportar ninguna contraprestación económica. Artículo 70 de la Ley 22/2005, de 29 de diciembre, de comunicación audiovisual de Catalunya.

Para nosotros está claro, las radios libres somos una molestia para el gobierno, para las emisoras comerciales públicas y privadas y también para los poderes fácticos.
Denunciamos la injusticia y la corrupción y nos informamos de todo lo que la prensa oficial nos esconde.Luchamos contra el racismo, la xenofobia, la discriminación, los abusos de la patronal y de las administraciones, contra el sexismo y la precariedad, damos difusión de la lucha social, de las alternativas y de los actos populares. Todo esto les molesta, pero no dejaremos de hacerlo.

El ataque a las radios libres forma parte de la oleada represiva que estamos viviendo. Denuncias contra medios escritos por denunciar las irregularidades en sanidad,

detenciones arbitrarias de activistas y sindicalistas; el intento de silenciar nuestras voces es indiscriminado, pero no se saldrán con la suya porque nosotras tenemos algo más fuerte que el dinero: la solidaridad y el apoyo mutuo.

La gente que no quiere que se hable en las radios libres, que se escriba en medios alternativos y que se cante una canción diferente es la gente que no quiere que se hable, se escriba y se cante.

Por todos estos motivos, es la hora de defender y luchar por las radios libres.

Coordinadora de Ràdios lliures
Barcelona, 15 de junio de 2012.


http://www.contrabanda.org/
Mira també:
http://www.contrabanda.org/
http://radioslliures.info/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more