Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Maulets i CAJEI engeguen una campanya contra la selecció espanyola
15 jun 2012
"Pretenen aprofitar l’èxit esportiu d’una selecció triomfadora per a dur a terme una estratègia d’ofensiva espanyolista"
webadhesiu-euro-43528.jpg
"Els Països Catalans no som Espanya". Lema clar per combatre l'espanyolisme de l'Eurocopa de futbol que es juga aquests dies i que aquest dijous ja ha enfrontat la selecció espanyola amb la irlandesa. Les organitzacions juvenils Maulets i CAJEI han engegat una campanya "d'autodefensa davant l'ofensiva espanyolista que està inundant els Països Catalans amb l'excusa de l'Eurocopa de futbol".

En el marc de la campanya les organitzacions han difós un vídeo per la xaxa on un grup d'independentistes s'acosta fins a la secció d'esports d'un supermercat i amb un esprai fa una creu a les samarretes de la selecció espanyola. Així mateix, han posat en marxa un espai web dedicat a informar sobre la iniciativa sota el nom "Canya a l'espanyolisme".

El manifest de la campanya, titulat "Que no ens colin un gol: Els Països Catalans no som Espanya" avisa que el jovent independentista ha decidit "plantar cara davant d’aquesta ofensiva disfressada de màrqueting corporatiu d’una selecció esportiva que no és més que una estratègia de dominació política com les que portem resistint des de fa 300 anys".

Segons expliquen, la campanya es basarà en "l'agitació i l'autodefensa davant dels atacs, les individualitats, empreses i polítics que pretenen imposar-nos una vegada més el seu sentiment de pertànyer a l’Estat Espanyol que en cap cas compartim i que, alhora, considerem contrari a les necessitats de les classes populars catalanes".

"La recepta màgica de l'entreteniment mai falla"

El manifest també carrega contra el futbol com a forma de distracció de la població. En aquest sentit, posa de manifest que "l’Estat espanyol fa aigües per totes bandes però sembla que una vegada més els líders polítics, mediàtics i empresarials han trobat la solució per mantenir la, cada vegada més sacsejada, pau social: La recepta màgica de l’entreteniment de masses del futbol mai falla, i menys quan disposes del cavall guanyador".

Així, constaten com setmanes abans de l’inici de l’Eurocopa 2012 ja es va posar en marxa tota la "maquinària propagandística inundant-nos amb productes, espots i promocions de tot tipus amb els colors i la imatge corporativa espanyola". D'aquesta manera, ja de ple en la competició, "la propaganda espanyolista és àmpliament visible en comerços, carrers i demés llocs de socialització i és probable que així sigui fins a final de mes". "L’estratègia és subtil i eficaç, però no per això menys evident als nostres ulls. Pretenen aprofitar l’èxit esportiu d’una selecció triomfadora per a dur a terme una estratègia d’ofensiva espanyolista", apunten.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/06/maulets-i-cajei-engeguen-una-campanya-contra-la-seleccio-espanyola-18247

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Maulets i CAJEI engeguen una campanya contra la selecció espanyola
15 jun 2012
Blog:
http://canyaalespanyolisme.wordpress.com/

Vídeo:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JYLOPzH26pY
Re: Maulets i CAJEI engeguen una campanya contra la selecció espanyola
15 jun 2012
Que no ens colin un gol: Els Països Catalans no som Espanya.
Canya a l’ofensiva espanyolista!

Crisi, atur, reforma laboral, augment del 66% de les matrícules universitàries, retallada de drets socials, privatització dels serveis públics, rescat financer de 100.000 milions d’euros, etc. Tot això acompanyat d’un descrèdit de l’Estat espanyol en política internacional i en el sí de la UE, una estesa percepció d’un lideratge nefast de Rajoy al capdavant d’un executiu mediocre, d’una profunda crisi de valors i identitat espanyola, etc.

L’Estat espanyol fa aigües per totes bandes però sembla que una vegada més els líders polítics, mediàtics i empresarials han trobat la solució per mantenir la, cada vegada més sacsejada, pau social: La recepta màgica de l’entreteniment de masses del futbol mai falla, i menys quan disposes del cavall guanyador.

D’aquesta manera; caverna mediàtica, polítics i empresaris s’ajunten al voltant del que ha esdevingut un dels pals de paller de la identitat espanyola, la seva selecció de futbol. Així, setmanes abans de l’inici de l’Eurocopa 2012 ja van posar en marxa tota la seva maquinària propagandística inundant-nos amb productes, espots i promocions
de tot tipus amb els colors i la imatge corporativa espanyola. Hores d’ara, ja de ple en la competició, la propaganda espanyolista és àmpliament visible en comerços, carrers i demés llocs de socialització i és provable que així sigui fins a final de mes. L’estratègia és subtil i eficaç, però no per això menys evident als nostres ulls. Pretenen aprofitar l’èxit esportiu d’una selecció triomfadora per a dur a terme una estratègia d’ofensiva espanyolista. Així, són comuns els eslògans i espots publicitaris
que pretenen vendre’ns la selecció com allò que elimina recels i tibantors i uneix a tots els espanyols, com allò que ens salvarà de la crisi i tots els mals que pateix Espanya i sobretot com un motiu per sentir-nos orgullosos de ser espanyols. Un motiu per estar orgullosos d’Espanya envers el món, un àmbit on poder destacar i ser els millors. Per una vegada a la vida.

I tot això ho estan fent també a casa nostra, als Països Catalans. Coneixen l’ampli rebuig que provoca en bona part del nostre territori aquests sentiments que ens pretenen imposar, per això la seva campanya aquí és més agressiva i contundent. Així ha de ser també la nostra resposta. Utilitzant una estratègia subtil, com hem dit, pretenen avançar en l’opressió nacional del nostre poble en un moment històric on l’Esquerra Independentista, i l’ independentisme en general, està agafant un paper més rellevant en la societat i ha aconseguit fer del seu projecte polític un debat a l’ordre del dia als mitjans i al carrer. És en tot aquest context i amb l’excusa de l’Eurocopa que pretenen tornar a guanyar el terreny perdut. Venent-nos més amablement la identitat espanyola, camuflant-nos-la en l’orgull de tindre el millor equip, en l’orgull de ser espanyols. Així, pretenen normalitzar, almenys durant aquest mes, la propaganda i material espanyolista a casa nostra. Així com generar uns sentiments i un clima propens perquè aquells favorables a la unitat d’Espanya que viuen a casa nostra visquin amb total normalitat l’esdeveniment esportiu lluint als seus balcons i bars banderes espanyoles i passejant-se tranquil·lament amb la samarreta de la selecció com si els Països Catalans fossin part de
l’Estat espanyol.

Així doncs, davant d’aquests atacs a la nostra integritat com a poble, el jovent organitzat dels Països Catalans no podem restar impassibles. És per això que adoptem la ferma posició de plantar cara davant d’aquesta ofensiva disfressada de màrqueting corporatiu d’una selecció esportiva que no és més que una estratègia de dominació política com les que portem resistint des de fa 300 anys. Així, encetem aquesta dinàmica de treball que
es basarà en l’agitació i l’autodefensa davant dels atacs les individualitats, empreses i polítics que pretenen imposar-nos una vegada més el seu sentiment de pertànyer a l’Estat Espanyol que en cap cas compartim i que, alhora, considerem contrari a les necessitats de les classes populars catalanes.

Alhora, volem deixar clar que ens reafirmem en la construcció d’uns Països Catalans independents i socialistes ja que és l’única manera d’esdevenir un poble sobirà i sense opressions de cap tipus.

Ara i sempre, canya a l’espanyolisme!
Països Catalans, Independència i socialisme!

Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)
Maulets, jovent independentista i revolucionari
Re: Maulets i CAJEI engeguen una campanya contra la selecció espanyola
15 jun 2012
Gràcias! no m'havia adonat! :)

Qué bé que estigueu vosaltres per iluminar-m'hi!
Re: Maulets i CAJEI engeguen una campanya contra la selecció espanyola
15 jun 2012
"Jove", doncs molaria que algú també t'il·lumines amb l'ortografia, perquè vaya tela...
Re: Maulets i CAJEI engeguen una campanya contra la selecció espanyola
16 jun 2012
En la selección española y en la ortografía..., dos pequeños pasos para el independentismo pero dos pasos grandes para la humanidad. En Asturias, los mineros ya pueden dejar la revuelta y el mundo es un poco más justo dando importancia al fútbol y a la ortografía...
A partir de aquí, ya me conozco la historia, si quieres, como estamos en época de economías, te las puedes "estalviar" como hace La Caixa.
Su insulto, gracias!
Re: Maulets i CAJEI engeguen una campanya contra la selecció espanyola
16 jun 2012
Clar, "frikifiki japonés" tu ets dels que t'has cregut la cantarella de que "el futbol es solo deporte", no? Tot allò que ens envolta està impregnat de voluntat política i l'ofensiva espanyolista que suposa l'eurocopa o el mundial també és política, però bé, pots tranquil/a pots seguir a la teva torre de marfil i creure't el que et diguin als mass media i a "punto pelota".

Salut!
Sindicat