Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
Per quin subjecte polític apostem?
14 jun 2012
"No hem de tenir auto-odi, no hem de confondre el ser català amb ser de CiU, no podem fer servir els arguments de Ciudadanos dient que el que importa ara són només les retallades i la repressió abandonant per un difós dia de demà la construcció d’un subjecte polític complet. La neutralitat no existeix, o estem per destruir aquesta forma política del capital que es diu Estat Espanyol des dels seus ciments, sobretot des de la vessant ideològica, o la reforcem
2.jpg
* Per Jordi Romeu, militant d’Endavant (OSAN) i diplomat en Treball Social


Aquest 16 de juny hi ha convocades manifestacions arreu dels Països Catalans abraçant la consigna “Aturem les retallades. Aturem la repressió”. Aquestes convocatòries plantejades en la seva major part des de l’Esquerra Independentista pretenen canalitzar el malestar que han generat les últimes detencions i empresonaments que hi ha hagut a la Comunitat Autònoma espanyola de Catalunya (tots i totes sabem que hi ha hagut unes 100 detencions d’ençà del dia de la Vaga General, que els Mossos d’Esquadra han tret ulls, que han empresonat 6 companyes i a hores d’ara l’Andreu encara es troba segrestat per l’estat; a la Laura li demanen 36 anys de presó per cremar bitllets de broma,…).

A les Illes Balears i Pitiüsses el proper 18 de juny 4 companys, en Guillem, en David, la Sílvia i en Robert seran jutjats, els demanen penes de fins a 9 anys de presó per uns fets que no van cometre, no són res més que mentides orquestrades per la policia espanyola i els feixistes. Durant la manifestació del 30 de desembre de 2010 el bloc de l’Esquerra Independentista va patir unes agressions i ara volen girar la truita (a la web d’Alerta Solidària hi ha tota la informació). En les últimes setmanes hi ha hagut detinguts per manifestar-se a favor de la llengua catalana, per defensar l’ensenyament públic i per defensar els drets del poble Saharaui. Hi ha hagut maltractes als calabossos de la Guàrdia Civil. Aquestes detencions han suposat un salt qualitatiu respecte al nivell repressiu al qual estàvem acostumades.

Al País Valencià hem vist com la policia invasora tractava d’enemics als estudiants; hem vist pallisses arbitràries, abús de poder, detencions,… i ara unes 250 persones reben multes de fins a 6.000 euros per participar en la Primavera Valenciana.

El nostre poble es veu atacat de nou i hem d’oferir una resposta adequada, com a poble.

També és cert que els miners d’Astúries estan donant un exemple brutal, que el 15-m de Sevilla ha desemmascarat un policia nacional infiltrat i els Tigres Tàmils encara no estan derrotats.

El que hi ha en discussió és la qüestió nacional. Més amunt hem dit que aquestes manifestacions es convoquen per canalitzar el malestar general. Però canalitzar-lo cap a on? Cap on apuntem? Què és el que en última instància busquem, per molt que ens haguem d’adaptar a les bufetades del moment o a les condicions socio-polítiques del nostre entorn (15-m; plataformes diverses, tancades a CAP’s…)? En resum, quin és el subjecte polític que pensem que a llarg termini està a l’altura per oferir una alternativa i que pugui mantenir-la contra el patriarcat, l’opressió nacional i el capital? Perquè molta gent honesta de la que ens envolta obvia la qüestió nacional per molt que de paraula sembla que l’assumeixi?

És important que ens reconstruïm com a poble, com a catalans i catalanes, que els subjectes que interaccionin amb nosaltres ens reconeguin com a tals. Com a catalans i catalanes neguem el projecte espanyol. Com a catalans i catalanes ens hem d’unir amb els grecs i gregues per enfrontar-nos a la UE, ens hem d’unir amb els bascos i basques, amb els castellans i castellanes per lluitar contra l’Estat Espanyol. Però no hem de tenir auto-odi, no hem de confondre el ser català amb ser de CiU, no podem fer servir els arguments de Ciudadanos dient que el que importa ara són només les retallades i la repressió abandonant per un difós dia de demà la construcció d’un subjecte polític complet. La neutralitat no existeix, o estem per destruir aquesta forma política del capital que es diu Estat Espanyol des dels seus ciments, sobretot des de la vessant ideològica, o la reforcem. Hem de treballar per un subjecte polític que sigui radical en tots els sentits: feminista, independentista, comunista, internacionalista,… i que no siguin etiquetes barates, sinó que hem aprofundir-hi.

Aquest dissabte 16 de juny ens veiem al carrer! Aturem les retallades! Aturem la repressió!

19.00. Estàtua dels Despullats. Tarragona.
Mira també:
http://pobleviu.cat/2012/06/14/aquest-dissabte-tarragona-reivindicara-la-llibertat-de-landreu-i-labsolucio-de-totes-les-imputad

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per quin subjecte polític apostem?
14 jun 2012
Entre anarquistes, comunistes, independentistes i altres bestioles portem un cacau amb el tema de les nacionalitats que no s'aguanta per enlloc. Aquest text n'és referent.

El problema està en el trio Estat/Nació/Cultura.

Estat: Està clar que hi ha molts que no en volem.

Nació: Hi ha que l'accepten i n'hi ha que no. Al final, la nació és en part un invent. Una mescla entre cultura i estat. Hi ha moltes festes suposadament catalanes que ho son ja que es va decidir que ho fossin. Que en veritat només succeïen a certs pobles. Les fronteres de les nacions son difuses i es mesclen unes amb altres. D'acord que compartim una cultura, però els límits son difusos.

Cultura: Inclús la cultura hi ha gent que no l'accepta. Que no li importa que desaparegui i que no vol que se li imposi, per exemple, un idioma o les seves normatives.


---------------------

Al final, però, tot això dona igual a l'hora de la veritat. Hi ha un fet innegable:
L'Estat centralitzat Espanyol ens imposa Estat, Nació i Cultura. Cal, i en això crec que tots hi hauríem d'estar d'acord, carregar-se la unitat d'Espanya.
Després, ja destrossarem la unitat de Catalunya si ens interessa.

-----------------------------

Sobre la convocatòria, de puta mare.
Re: Per quin subjecte polític apostem?
14 jun 2012
I quan dius que parles castellà pq vols o que a tu Catalunya te la sua al final li estas fent indirectament el joc a Espanya.
Re: Per quin subjecte polític apostem?
14 jun 2012
No hablo castellano porque quiero, sino porque es la lengua materna de mis afectos y con la que los expreso. Me gusta que me hables en catalán, en gallego o en el idioma que sientas. Nunca te diré que hablo español, pues ni lo soy, ni quiero serlo... Entiendo que todo esto te confunda, pero intenta no afirmar que es mi problema. Ni te hago indirectamente el juego a tí, ni tampoco a España, pues si algo "me la suda", es vuestra visión exclusiva y excluyente...
Por cierto, lo de Bankia y Rato ya lo hizo antes Jordi Pujol. En algunas cosas unos y otros no sois tan diferentes..., me refiero a los que sois de derechas y os llamáis "demócratas".
Re: Per quin subjecte polític apostem?
14 jun 2012
Si va per mi no ho entenc. Jo no he dit en moment algun que tinguis cap problema.

En el segon missatge si que no he estat clar. El que volia dir es que hi ha gent que diu "me la sua" com si res d'això anés amb ell. Però al final les decisions tenen efectes. No parlar en català tal i com estan les coses té efectes. Que te la sui Catalunya té efectes ja que Espanya, encara que te la sui, és un fet i Catalunya no.

Em sembla perfecte que parlis castellà. A mi em sembla una llengua preciosa i tens tot el dret a fer-ho.
El que vull dir és que la suposada imposició del català (hi ha gent que si que la voldria imposar, jo no) sempre serà més visible que la imposició del castellà.

El que vull dir és que, per mi, si el mon fos millor i no hi hagués imposicions me la suaria completament el que parles la gent, el que balles o d'on volguessin dir que son. Inclús si el català desaparegues. Però no és així. I, per tant, les coses s'han de valorar tenint en compte l'entorn.

------

Dit això, no tinc cap problema amb que la gent parli castellà. Però que siguin conscients.

Jo, de fet, no em sento català. I tinc bona part de cultura catalana però també gran part de cultura espanyola (serà una nació inventada, però a força de compartir estat s'ha creat una cultura compartida). Igual que cultura d'altres llocs que no m'entretindré a numerar.
Re: Per quin subjecte polític apostem?
15 jun 2012
"També és cert que els miners d’Astúries estan donant un exemple brutal, que el 15-m de Sevilla ha desemmascarat un policia nacional infiltrat i els Tigres Tàmils encara no estan derrotats."

És clar, és clar perquè amb Sri Lanka tenim la mateixa relació històrica de lluites i sublevacions conjuntes que amb Andalusia o Astúries. Sembla que dieu "si a aquests llocs es lluita a l'igual que a Sri Lanka, per exemple". Feu pena.
Re: Per quin subjecte polític apostem?
16 jun 2012
el subjecte polític es la classe treballadora i punt, si no ho teniu clar, doncs...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more