Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Presentació a València de l'Assemblea Nacional Catalana
14 jun 2012
L'ANC va travessar l'Albera i ara farà el mateix amb la Sènia cap l'Assemblea Nacional dels Països Catalans
1.jpg
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) farà la seva presentació a València el proper dia 20 a les 19h. al Centre Octubre CCC. L'acte està organitzat per un col·lectiu de persones amb una ferma convicció nacional, des de diferents pensaments polítics i compromeses en diverses lluites socials, cíviques i culturals.

Aquest col·lectiu té present que les iniciatives de defensa dels nostres interessos com a poble s'articulen amb distint grau segons el territori, amb més cohesió allà on la consciència nacional és major. Però considera que "els diversos ritmes en la lluita pel redreçament nacional no poden esdevindre una escletxa definitiva per al nostre futur com a poble independent".

En els darrers anys, s'han adonat com els referèndums per la independència, que tanta esperança van alçar, es quedaven al nord del Sénia sense travessar la falsa frontera que ens imposa l'estat espanyol. D'altra banda, han sorgint moviments que tot i considerar teòricament els Països Catalans com una única realitat, en la pràctica funcionen com a estructures més o menys regionals.

Així conscients que el naixement de l'ANC ha agafat una certa volada i i s'està expandint per tots els racons de lageografia de Catalunya, aquest col·lectiu de persones manifesta que des del País Valencià s'ho miren amb simpatia i complicitat, però no volen resignar-se a continuar com a mers espectador del que passa i per això ha decidit tenir l'oportunitat de ser també actors del "nostre present i del nostre futur". Un futur que s'maginen amb el Principat i les illes i no dins de l'actual estat Espanyol.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/06/presentacio-a-valencia-de-l-assemblea-nacional-catalana-18215

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació a València de l'Assemblea Nacional Catalana
14 jun 2012
Quan es juga el primer partit!
Re: Presentació a València de l'Assemblea Nacional Catalana
14 jun 2012
Aquesta notícia no és ja que no hauria de tenir presència a indymedia, és que directament no hauria de tenir-la a llibertat.cat

Socialisme i independència!
Re: Presentació a València de l'Assemblea Nacional Catalana
15 jun 2012
Home, dins l'estratègia de l'esquerra independentista es planteja la necessitat d'aliar-se amb forces burgeses per fer aquest petit pas en la construcció dels PPCC que és la independència política i econòmica de la CAC, no?
Re: Presentació a València de l'Assemblea Nacional Catalana
15 jun 2012
a vore, dins l'ANC un 90% es gent del poble, sigui o no revolucionaria, és amb aquesta gent amb que hauràs de construir una nova societat...o no compteu amb la majoria social? Serà una elit minoritaria la que caminarà envers el socialisme? I a més s'hi treballa tacticament sabent que cal reforçar, alhora, inevitablement, els instruments socials i d'unitat popular. Res incompatible i del tot complementari...a menys que sigui sanarquista i llavors tenim concepcions diferents, obviament.
Sindicato Sindicat