Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Catalunya nació en resistència contra la feudal Abertis
14 jun 2012
via #NOVULLPAGAR
La plataforma #Novullpagar farà una marxa lenta per l’AP-7

Està convocada pel diumenge 17 i es desplaçaran a 70 km/h des de Figueres i Amposta fins Martorell. Abertis xifra en 180.000 euros les pèrdues pels que es neguen a abonar els peatges. La plataforma recomana als conductors multats que no paguin la sanció i la recorrin
La plataforma contrària al pagament de peatges a Catalunya, #Novullpagar, ha convocat una marxa lenta a 70 km/h per l’autopista AP-7 el proper diumenge 17 de juny. A les deu del matí dues caravanes sortiran des de Figueres i Amposta per coincidir alhora al peatge de Martorell [a la imatge]. Han previst possibles contratemps i des de la plataforma s’avisa de deixar pas als vehicles d’emergència (bombers, ambulàncies, policia..) i de deixar dos vies lliures als peatges, una de Teletac i una altra, per no col·lapsar totalment la via. A més a més s’insta a no pagar els peatges durant la jornada de diumenge.

Per altra banda, la plataforma ha recomanat als conductors que han rebut una multa per no pagar que no abonin l’import de la denúncia i que la recorrin, ja que, en paraules d’Aida Àngel, membre de la plataforma “arribarem fins al final” per demostrar que no hi ha base legal per multar-los. Àngel ha assegurat que "fins que no hi hagi una sentència en ferm que digui que les multes són procedents, no pagarem".

Segons Abertis, la principal concessionària d’autopistes a Catalunya, uns 25.000 conductors no han pagat peatges, però quasi bé la meitat d’ells són reincidents, pel que la concessionària quantifica en 60.000 els casos d’impagament. Abertis calcula que aquests casos li reporten pèrdues per valor de 180.000 euros i ja ha tramitat 45.776 denúncies.


BOICOT ALS PEATGES FEUDALS
PER UNS PAISOS CATALANS LLIURES

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat