Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Artur Mas Dimissió!
14 jun 2012
L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de maig a nivell de l'Estat baixa 2 dècimes fins l'1,9%
A Catalunya puja una dècima i se situa en el 2,3% d´inflacció.

De nou el manteniment del diferencial amb la inflació estatal perjudica les persones catalanes amb menys recursos per fer front a les seves necessitats bàsiques i afecta negativament el motor productiu.

La inflació de la zona euro amb un 2,4% disminueix 2 dècimes per l'efecte de la situació econòmica de la zona euro.

El manteniment de la inflació en un context de recessió econòmica perjudica especialment a les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadores amb salaris baixos). En aquest sentit la reforma laboral de CIU i PP, els increments de tarifes i les retallades i congelacions salarials agreugen encara més la situació de crisi i són inútils per incrementar la producció del país.

En aquest escenari, cal:

• Considerar-se que cal resoldre la dependència energètica del petroli per l'efecte que té en els preus i en la sostenibilitat ambiental.

• Reclamar al Palau de la Generalitat una política de regulació i control de preus, sobretot dels que afecten als serveis bàsics, per garantir que la inflació no afecti en negatiu a la recuperació de l'economia i continuï perjudicant les persones amb menys recursos.

• Rebutjar la política de retallades, privatitzacions i co-pagament d´Artur Mas i CiU perquè posa en perill la reactivació de l'economia, i posa més dificultats a les persones que estan patint la crisi, en especial les que tenen rendes baixes.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat