Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El Govern amaga el conflicte social per l’Eurovegas
14 jun 2012
La política de fets consumats del Govern amaga l’oposició social contra Eurovegas que és transversal i abarca diferents àmbits
El Govern de la Generalitat viu aliè al rebuig cap el macroprojecte d'una bona part de la societat catalana i amaga el conflicte que podria posar en risc que l’Eurovegas vingui a Catalunya. El rebuig social cap l'Eurovegas és transversal i va des de l’àmbit territorial, al món de l’ecologisme, i el del pensament econòmic, fins al sector del turisme -el principal digital de turisme es plateja si cal fer invents quan el model de turisme ja funciona-. En una enquesta encarregada i publicada per la Vanguardia, les dades obtingudes expresen que no hi ha una majoria clara a favor del projecte, per la qual cosa en el cas que Adelson acabi triant Catalunya per situar el macrocomplex, el conflicte estarà servit.





La Plataforma Aturem Eurovegas ha convocat per aquest diumenge a els 19h una concentració a la Plaça St. Jaume sota el lema 'Diguem no a Eurovegas', ( http://aturemeurovegas.wordpress.com/2012/06/12/convocatoria-concentraci ) Segons l'enquesta de La Vanguardia, l’opinió pública està dividida gairebé a parts iguals entre qui vol Eurovegas i qui no ho vol. Però el que quedava ben clar és que qui més s’hi oposa són els municipis que es troben al voltant de Barcelona i del Prat, que són els que es veuran més afectats per la construcció del complex i el tipus de turisme que portarà.





L’oposició del sector turístic

El model turístic que preveu importar l’Eurovegas xoca frontalment amb el model turístic català. Per aquest motiu, fins i tot part del sector turístic és contrari a la instal·lació del complex a Barcelona. En un article a Comunicatur, Marcel Forns, director general de GEBTA Espanaya - una l'organització de referència en viatges d'empresa en el mercat espanyol i el primer grup empresarial en termes de facturació de viatges corporatius- assegura que “no és cap secret, que en els darrers anys, el nombre de congressos, en general ha davallat, de la mateixa manera que han davallat el nombre mig de congressistes.”, i es demana “ Què passarà quan l’oferta hotelera de la ciutat creixi un 54% per sobre del seu volum actual com a conseqüència dels nous establiments del complex d’Eurovegas? Som capaços de fer créixer la demanda en les mateixes proporcions? “ . Segon Forns Eurovegas no és ni una cadena hotelera ni un mer complex, sinó que és gairebé una destinació turística i la qüestió és si “pot un projecte de les dimensions d’Eurovegas acabar transformant el posicionament i la imatge de la marca Barcelona? En quina mesura?





Mas-Colell guarda silenci

En declaracions aquest matí a RAC1, el titular d’Economia, Andreu Mas-Colell, s’ha negat a parlar sobre el tema d’Eurovegas. Després que Antena 3 digués aquest matí que el magnat dels casinos Sheldon Adelson ja s’havia decidit per Barcelona, Mas-Colell s’ha limitat a dir que això no és cert i que encara no està decidida la ubicació del complex.

A més, ha afegit que no dirà absolutament res fins que la decisió "no sigui definitiva". Una postura que cal veure fins a quin punt és encertada perquè una inversió d’aquestes magnituds s’ha de preveure molt abans que ens caigui al damunt, si aquest fos el cas.




Adelson ve de visita

Aquest mateix matí s’ha sabut també que Sheldon Adelson pretén venir de vista a Madrid i a Barcelona per veure de prop les dues opcions candidates. En la visita, que es farà a finals d’aquest mateix mes, Adelson preveu prendre una decisió definitiva sobre la ubicació del macrocomplex.

Però només cal comparar les dues ubicacions per veure que estaria millor a Madrid, on hi ha una ‘meseta’ despoblada en lloc d’un gran nucli urbà, com és el cas de Barcelona, tal i com ja va publicar el directe!cat.
Mira també:
http://www.directe.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat