Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[dijous 21-J] Debat públic: El capitalisme i les desigualtats com a causes de la pobresa
07 jun 2012
A les darreres dècades, la distància social entre la gent més enriquida i la més empobrida en termes econòmics, i el desbaratament gradual de l’anomenat “estat del benestar” condueixen sectors cada cop majors de la societat a l’empobriment i per tant a la precarització extrema de les seves condicions de vida.
capitalisme_pobresa.jpg
Cada vegada més, les persones esdevenim perillosament vulnerables en aquesta societat individualista i competitiva. Manquen recursos específics i manquen, també, estudis que ajudin a entendre millor aquesta problemàtica. I manquen, fonamentalment, transformacions estructurals perquè la societat capitalista deixi de reproduir-se com una fàbrica d'exclusió social.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona volem debatre i evidenciar la necessitat imperativa que la nostra societat es replantegi quines són les causes de l’existència de persones en situació de pobresa i/o exclusió social i que actuï en conseqüència per superar-les. I que mentrestant no es reorganitzi en termes veritablement justos socialment, articuli amb urgència la creació de nous equipaments i serveis que permetin oferir sortides dignes a la gent que més està patint. Resulta escandalós, immoral i políticament injustificable assistir a la desfilada terrible, als carrers, de gent condemnada a la indigència per la seva pròpia societat, la mateixa societat que es proclama, desvergonyidament, democràtica.

Us convidem al debat públic que el dijous, 21 de juny del 2012, a les 20h farem a davant de la Filmoteca de Catalunya on debatrem sobre els contextos, els processos, les raons i les situacions d'exclusió social a la Barcelona actual.
Mira també:
http://barcelona.cup.cat/noticia/debat-p%C3%BAblic-el-capitalisme-i-les-desigualtats-com-causes-de-la-pobresa

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat