Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Divendres 8: Xerrada-debat sobre les lluites estudiantils dels darrers anys(UB Raval)
07 jun 2012
Fent Memòria: D’on venim?”
Xerrada-debat sobre les lluites estudiantils dels darrers anys
DIVENDRES 8 de JUNY, 17h
Portxo de la UB RAVAL

http://antropovaga.wordpress.com
Participaran: Estudis crítics, la Rimaia, membres actius de les resistències a la implantació del plà de Bolonya, Centre de Documentació de la ciutat invisible, la Pinya d’Esplugues,…

La lluita contra la privatització i elitització de l’universitat no ha sorgit amb aquesta vaga, ni amb les darreres vagues d’aquest any, ni amb la lluita contra el pla Bolonya. Malgrat tot, tenim la sensació de tornar a començar cada vegada. La memòria es curta i la transmissió generacional complicada quan l’espai que ens uneix s’abandona cada quatre o cinc anys.
Som gent molt diversa, no ens hem unit per afinitat. El moment i les circumstancies ens obliguen a juntar-nos, prendre decisions, traçar estratègies, treballar juntes per sortir al carrer. Algunes ens trobem deshubicades en un procés que va començar abans que nosaltres trepitgéssim l’universitat, o del qual no formàvem part activa fa uns anys. En la immediatesa de haver d’apostar per una vaga indefinida, de trobar-nos amb companyes de classe, de carrera o facultat, que fins fa unes setmanes eren desconegudes, no hem trobat el moment per respondre molts dubtes, preguntes que queden a l’aire.

Que significa l’universitat per nosaltres? Que busquem amb aquesta lluita? Anem més enllà de les reivindicacions concretes acordades a l’assemblea general? Qüestionar l’universitat com institució ens deixa fora d’aquesta lluita o pot fer que hi apostem amb més força? Tenir concepcions tan diferents de l’universitat pot dividir-nos o podem arreplegar forces per objectius comuns? Quines estratègies hem de seguir? Cal un consens sempre? Les lluites des de l’universitat poden traspassar les reivindicacions purament universitàries? Volem pensar un altre tipus d’educació?

En aquests dies convulsos a la facultat han sorgit molts interrogants però també hem viscut la força d’un procés espontani, que ens ha agafat per sorpresa i que ha retornat a moltes il•lusió de que encara hi estem a temps. Pensem que es interessant tenir aquest debat no només al calor de l’actualitat de la resposta que ha provocat la pujada de taxes i les retallades, sinó amb aquelles que van participar a la lluita contra el pla Bolonya, la LOU, o lluites anteriors des de l’universitat. Potser així adquirim una mica més de perspectiva, entenem d’on venim i potser, juntes, saber cap on anem. Haurem d’aprendre si volem córrer aquesta carrera de fons a traçar complicitats entent i respectant les nostres diferencies.

Per aquesta raó hem convidat a companyes que van participar de forma activa a lluites estudiantils dels darrers anys per fomentar aquest debat. Ens agradaria que aquesta invitació fos extensible a estudiants, professors i treballadors amb qui compartim aquest espai

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Divendres 8: Xerrada-debat sobre les lluites estudiantils dels darrers anys(UB Raval)
07 jun 2012
Muy bien! a por ellos!
Sindicat Terrassa