Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Okupa:: La seguretat d´estar ben assessorada
07 jun 2012
1. Buscar casa. Decideix el barri i una casa que es correspongui amb el projecte (vivenda, centre social...). Contacta amb els espais okupats del barri i escull bé les futures companyes de casa.

2. Informació sobre la casa. Al registre de la propietat i al departament d'urbanisme podrás esbrinar a qui pertany la propietat, quants anys porta abandonada o els plans urbanistics previstos.

3. Entrada. Decideix si prefereixes una entrada silenciosa o pública (concentració, cercavila...) i pensa bé tots els materials que necessitarás. Escull el millor moment.

4. Els primers dies. Vigila la casa que no es quedi sola i barrica bé totes les entrades. Pensa que aquests poden ser els dies més durs.
CONSELLS LEGALS

Propietat Pública:

Si okupes un edifici públic, l'administració propietária disposa de 48 hores per decretar un desallotjament, aquesta ordre ha d'anar signada per algun alt cárrec d'aquella administració. Poden iniciar trámits administratius sempre que sigui dins del primer any de l'okupació. Sinó tenen la via judicial. Per efectuar un desallotjament legal la policia necessita presentar un ordre d'entrada signada pel jutge.

Propietat Privada:

Via Civil La propietat interposa al Jutjat de 1era Instáncia demanda de desnonament contra els ocupants. Es jutja qui té dret a fer ús de la finca. és un procés tranquil al començament, els ocupants han de ser informats dels trámits judicials però acostuma a acabar en desallotjament.

Via Penal La propietat posa a comissaria o al Jutjat de Guárdia denúncia. El Jutjat d'Instrucció investiga els fets i pot decretar un desallotjament cautelar o citar-te a declarar, després d'això podria ser que arxivés el cas o que considerés que hi ha indici de delicte i traspassar-ho a un Jutjat Penal. Aqui es jutja a les persones ocupants pel delicte d'usurpació. és un procés en el que es pot demostrar les tasques de rehabilitació de la finca i els anys d'abandonament.

CONSELLS PRÁCTICS
Som innocents de tot el que ens acusin o que demostrin el contrari!

Identificació: Les forces policials solen tenir una actitud provocadora amb amenaces i intimidacions. Només poden identificar-te quan estiguis al carrer o amb ordre judicial.

Detenció: Poden detenir-te máxim 72 hores. Pots designar l'advocat que vulguis o t'assignaran un d'ofici. Tens dret a una trucada. Pots sortir directament o passar a disposició judicial amb cárrecs (robatori amb força, assetjament de morada, usurpació, danys, resistència...).

Desallotjament:No poden desallotjar-te sense ordre judicial sota cap pretext, excepte sospita de flagrant delicte. Pensa que moltes vegades no compleixen les seves lleis i desallotgen de manera il.legal.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat