|
Notícies :: sanitat |
[CNT-AIT Mataró] Perquè diem no a la Coordinadora?
|
|
per Sindicat d'Oficis Varis de Mataró de la CNT-AIT Correu-e: flmataro ARROBA cnt-ait.es (no verificat!) Telèfon: 699 31 37 85 |
06 jun 2012
|
|
|
|
Antecedents
Fa algunes setmanes els representants de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme es van posar en contacte amb el nostre sindicat per exposar-nos el seu projecte i convidar-nos a participar. Tot i que l’assemblea del sindicat ja s’havia mostrat reticent a la participació en aquesta Coordinadora feia algun temps, en rebre la proposta de reunió amb els representants de la Coordinadora, l’assemblea, va creure que per respecte i agraïment a l’interès mostrat el nostre comitè rebria la seva visita, prendria nota de les seves propostes i explicacions; i les traslladaria a l’assemblea, perquè entre tots prenguéssim un acord: adherir-se o no adherir-se, participar o no participar, com participar?
Un cop rebuda la seva visita els membres del nostre comitè van informar del contingut de la mateixa a l'assemblea, és a dir, que van informar a la totalitat del afiliats al sindicat sobre les seves propostes i peticions de col·laboració i l'assemblea al seu temps va posicionar-se al respecte i va enviar les valoracions a la Coordinadora.
La nostra percepció de la Coordinadora
La primera impressió que va tenir l'assemblea va ser que les reivindicacions de la Coordinadora no podien ser assumides pel nostre sindicat. Les principals reivindicacions consistien en:
- la creació d’una comissió mixta en la que participarien l’ajuntament, la coordinadora, els partits polítics l’administració dels serveis sanitari, a l’estil de la comissió mixta en la que s’ha vist immersa la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.
- la gestió del Consorci Sanitari del Maresme amb la participació de l’empresa, els professionals i els usuaris.
Considerem que la participació en aquest tipus de comissions mixtes no té res a veure amb la nostra tàctica: l'acció directa. Nosaltres proposem exigir solucions als nostres problemes directament a aquells que ens els causen, sense acceptar intermediaris, sense participar en els organismes que l’estat ens ofereix per distreure’ns, fent-nos creure que també compten amb nosaltres i que la nostra opinió serà tant vàlida com la de l’empresari, la del regidor, de l’alcalde, del director del Consorci Sanitari o la del banquer que ens vol deixar sense casa. La nostra força no és al despatxos de l’ajuntament sinó al carrer, als llocs de treball. La nostra eina és la vaga, el boicot i el sabotatge.
Vam tenir també la impressió que la aspiració de la Coordinadora es limita a la conservació de l'estat del benestar i dels serveis públics gestionats per l'estat. Des de la nostra òptica anarquista, antiestatista, no considerem que sigui coherent o desitjable contribuir a la defensa d'aquest estat del benestar. Creiem que la nostra lluita contra les retallades ha de centrar-se en la pèrdua de la qualitat del serveis, en la defensa del dret universal a la salut i sobretot en proposar alternatives que s'escapin de la gestió estatal: l'autogestió de la sanitat per part dels seus treballadors i usuaris en el marc d'una societat comunista llibertaria. Així doncs, no volem demanar a l’estat que compleixi una funció que no ha tingut, no té ni tindrà mai. Es absurd esperar que l’estat esdevingui una font de justícia social pel poble treballador, quan la història en demostra clarament que qualsevol forma d’estat només ha tingut, té i tindrà per objectiu garantir els privilegis de la classe dominants.
Sobre les plataformes
Sobre l'estratègia de formar plataformes i fer pinya per atacar problemàtiques concretes de la societat, creiem que és una solució molt limitada que com a molt pot aspirar a posar pedaços a una societat que en realitat necessita un canvi radical i de profunditat. Nosaltres, com anarquistes, tenim una visió global dels problemes de la societat al considerar que la gran majoria de les injustícies es fonamenten en l'autoritat i la propietat. És per això que les solucions que proposem per les injustícies concretes són de caràcter radical i necessàriament han de fer referència a les seves causes més profundes.
Si intentem acordar mobilitzacions amb organitzacions que no comparteixen el nostre rebuig a tota forma de govern i de propietat, és evident que no podrem transmetre a la societat la nostra alternativa revolucionària, ja que ens haurem de limitar a acceptar un discurs absolutament moderat que no ataqui els veritables pilars de la injustícia. Intentar consensuar una reivindicació amb gent moderada, socialdemòcrata, estatista només beneficia als moderats, als socialdemòcrates i als defensors de l’estat ja que mai podrem, com anarquistes, dir que en realitat volem acabar amb tot el que ells defensen: el parlament, el govern, l’estat.
La participació en Plataformes pot servir per generar simpaties en el conjunt d’organitzacions polítiques, sindicals i socials de la ciutat que configuren un entramat de gent relativament contestatària. Però quina és la simpatia que volem despertar, la del poble treballador o la d’aquesta amalgama de grupuscles esquerranosos, tant sindicals com polítics, que ara es presenten com els nostres salvadors i els encoratjadors de la revolució, gairebé sense donar pistes sobre la seva ideologia? Aquests ens criden a la unitat, com si aquesta fos possible entre els projectes polítics i la classe explotada. Ens criden a fer plataformes per sobre de les ideologies, ens diuen que cal ajuntar-nos perquè ens uneixen moltes coses … mentida. Són estratègies perfectament planificades, que ja han estat utilitzades en innombrables ocasions i que degraden al moviment anarquista i sindical en general.
“Tanto vale pa un barrío como pa un fregao”
Aquesta opinió sobre les plataformes no només ens fa optar per no adherir-nos a la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública si no que també ens va fer rebutjar l’adhesió l’any 2010 a la Plataforma pel Repartiment del Treball i la Riquesa en la que a diferència de la Coordinadora, participen també partits polítics.
“Juntos pero no revueltos”
Per acabar, cal també comentar que el sindicat està obert a decidir en assemblea la participació o no en cada una de les mobilitzacions concretes que es plantegin i creiem que la nostra manera de participar en manifestacions per exemple seria convocar un bloc propi a la cua de la manifestació. D’aquesta manera no es podrà dir que no volem contribuir a la lluita contra cada injustícia que el govern i el capital ens serveixi a taula, però podrem participar amb la nostra idiosincràsia, sense renunciar a fer pública la nostra visió global revolucionària.
L’Assemblea del Sindicat
Mataró, Maig del 2012 |
Mira també:
http://mataro.cnt.es/ |
This work is in the public domain |
Re: [CNT-AIT Mataró] Perquè diem no a la Coordinadora?
|
per Schumi-bus adolfestrany@hotmail.es |
06 jun 2012
|
Un vell aprenent d'anarquista em va dir que qualsevol que s'auto-defineixi a si mateix com a anarquista no és més que un imbècil. Vosaltres ho demostreu.<br><br>Quina manera més estranya de canviar la societat, la representada pel cartell! (no m'he llegit tot el rotllo. Massa llarg). Per això, millor marxar a una illa deserta i organitzar-hi una comuna. |
Re: [CNT-AIT Mataró] Perquè diem no a la Coordinadora?
|
per fisica o quimica |
07 jun 2012
|
No se suposa que son els anarquistes els que hauriem d'estar al fons del got? ho dic per la major "densitat" de les nostres idees jaja ara seriosament, ningú us impedeix difondre el vostre discurs a part a la vegada que es participa en la mobilització més amplia això es un argument penòs...millor que us ho feu mirar... |
Re: [CNT-AIT Mataró] Perquè diem no a la Coordinadora?
|
per Puffffff |
07 jun 2012
|
Verdugo: ets un pesat! |