Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
05 jun 2012
37fjll_preparamos.jpeg
La Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries (FIJL) és una Federació de grups de joves anarquistes que té com a principal nucli d’unió el desig comú d’una superació que faci de l’ésser humà un ésser social i individualment lliure i un igual davant els seus semblants; lluitant per tant contra la propietat, l’autoritat, l’Estat, la política, la religió i tots els poders que obstaculitzen la total emancipació de l’ésser humà.

Introducció

La primera FIJL és va fundar el 1932 en el context d’efervescència social que va desembocar en nombroses insurreccions proletàries (Casas Viejas, Asturies, Alt Llobregat) i la mateixa revolució social de 1936. Després de la dictadura de Franco, i ja durant la dictadura del parlament, hi ha hagut diversos processos de reorganització i refundació de la FIJL entre els que cal destacar el període dels anys 90 amb els que nosaltres ens identifiquem, i el període dels primers anys del 2000, durant el que la FIJL rep gran influència de noves tendències en l’anarquisme provinents sobretot d’Itàlia, l’insurreccionalisme, que la porten a un canvi d’estratègia que suposa la seva desaparició de la vida pública.

L‘actual FIJL és un projecte que neix a finals del 2006 però que no comença a veure la llum de forma pública fins a ben entrat el 2007, moment en què ha de passar a denominar-se Federació Ibèrica de Joventuts Anarquistes (FIJA), com explicarem més tard. Al principi, la Federació sorgeix de la unió de dos Grups, un a Salamanca i un altre a Granada, si bé amb el pas del temps es van adherint nous Grups, de manera que en l’actualitat la Federació compta amb presència en moltes localitats de l’Estat espanyol (Madrid, Barcelona, Mataró, Sevilla, Granada, Lorca, Salamanca, Astúries, Alacant…) i en algun moment de la seva curta història també ha tingut presència a Portugal.

Naixement de la FIJL, la vida més orgànica.

Els primers anys de la FIJL es dediquen a una intensa feina interna. Si bé els Grups tenen una important tasca local, es busca un important treball de difusió a través d’articles en premsa i internet i de xerrades per posar-nos en contacte amb el major nombre de Grups possible. D’aquesta manera, durant aquests anys es contacta amb gent interessada en nombroses ciutats: Valladolid, Gijón, Ciudad Real, Madrid, Santander, Almeria, Jaén, Cadis, Zaragoza, Galícia…

Però, simultàniament a aquesta tasca es té una feina molt més interna. Dels molts contactes que hi ha es mantenen els més interessants: els que són afins al nostre projecte i tenen interès en ell. Es realitzen Conferències de Militants i Afinitats per començar a definir què és el que vol ser nostra Federació. I es realitza una important feina orgànica a l’hora d’establir un Pacte Federatiu i dotar-nos d’una Normativa Orgànica que ens deixi clar, a nosaltres i als quals s’interessen per nosaltres què és i com funciona la nostra Federació.

L’estructura de la Federació pren com a model a la FIJL dels primers anys de la dècada dels 90. La Normativa Orgànica i els Principis, Tàctiques i Finalitats són una lleu modificació dels quals va elaborar aquesta. També, al principi, assumim les sigles històriques. Llavors és quan comencen una sèrie de trobades amb els companys que encara manté la FIJL, la que habitualment s’ha conegut com FIJL “insurrecionalista” o la FIJL “de 2003″. A pesar que en alguns mitjans s’ha parlat de enfrontament, això no té res a veure amb la realitat. Les reunions són molt cordials i nombroses, en un ambient no només de respecte molt, si no de clar companyerisme. La nostra Federació entén la situació i per evitar mals entesos assumeix de forma temporal les sigles FIJA, fins als primers mesos de 2012, quan, i després de la dissolució de l’antiga FIJL, assumeix les sigles històriques per donar una nova empenta a aquesta Federació històrica amb l’impuls d’una nova generació.

Com funciona la Federació?

El funcionament intern de l’Organització, doncs, segueix sent molt semblat al que ha estat històricament. La base de la Federació són els Grups d’afinitat. Aquests Grups es federen lliurement a les respectives Federacions, Locals o Regionals si n’hi ha, i a la Federació Ibèrica, sempre que comptin amb l’aval d’un Grup. En cada Ple es decideixen els assumptes que concerneixen a la respectiva Federació. Les campanyes que es realitzen, les gestions que s’acorden, els avals que es proposen. Per tota la resta, i amb el respecte als acords que prengui la Federació en el seu conjunt, els Grups tenen total autonomia per actuar en el seu àmbit. Perquè serveixi com a exemple de la intensa activitat orgànica de la Federació, en aquests poc més de cinc anys, s’han realitzat un total de tretze Plens Peninsulars.

“El Fuelle”, Òrgan d’Expressió i Combat.

Un dels primers acords que pren la nostra Federació és el d’elaborar una publicació pròpia. Una vegada més, ens trobem amb l’ineludible referent de la FIJL dels 90. Ningú té cap dubte, volem fer una publicació que serveixi de referent per al debat llibertari, volem editar el nostre propi “Jake Libertario”. Sota el nom de “El Fuelle” (la manxa) sorgeix una publicació que comença amb un modest tiratge de 500 exemplars i va ascendint amb el pas dels anys al tiratge, que segueix sent modest, de 1000 exemplars. Gens menyspreable per a una Organització que es nodreix, en la seva majoria de joves estudiants i aturats. Malgrat tot, La Manxa es distribueix per tota la Península, i molts punts del món; i troba en internet el principal mitjà per donar-se a conèixer.

Perquè una organització solament d’anarquistes?

En els últims temps s’ha arribat a parlar d’un renaixement de les iniciatives de caràcter “llibertari” i de l’adopció en massa de les formes d’organitzar-se pròpies de l’anarquisme: l’assemblea horitzontal, l’autogestió, la solidaritat, etc. Ens referim al moviment del 15M, la lluita contra les retallades, contra la privatització de la sanitat o els moviments socials en general. Molts anarquistes s’han deixat seduir per aquesta expressió de descontentament que ha aconseguit reunir als carrers a milers de persones “contestatàries” que poden simpatitzar amb algunes de les propostes de l’anarquisme. Molts anarquistes s’han diluït en aquesta massa ambigua de contestataris amb la voluntat de potenciar les característiques “antiautoritàries” d’aquesta mobilització però en general han renunciat a declarar-se anarquistes en públic i promoure l’ideal anàrquic íntegrament.

Amb això ens volem referir al rebuig de molts anarquistes a l’etiqueta mateixa: es mostren reticents a definir-se com a anarquistes en públic o a organitzar coses que tinguin a veure única i exclusivament amb l’anarquisme.

Amb la federació de joventuts llibertàries volem potenciar l’activitat anarquista reivindicada com a tal. És a dir, no n’hi ha prou amb potenciar maneres de fer semblants a les nostres en moviments amb els quals podem simpatitzar. Volem visualitzar la tasca constructiva de l’anarquisme de manera que s’associïn a l’anarquisme organitzat un conjunt de valors i idees llibertàries com a part d’un tot, en una visió global de la societat basada en el rebuig a tota forma d’autoritat.

A més, hem d’organitzar-nos com a anarquistes per esquivar la parcialització de les lluites. En general s’està optant per sumar esforços i gents diverses en la solució de problemàtiques concretes: les presons, les retallades, la sanitat, l’habitatge. La solució que proposa l’anarquisme a aquestes problemàtiques suposa canvis radicals en les formes d’organització social que suposarien una solució integral a una infinitat de problemes i injustícies estretament relacionades. Per a l’anarquisme, la solució a aquesta multitud de problemàtiques és una sortida revolucionària que persegueixi la destrucció de l’estat i la construcció d’una societat antiautoritària basada en la llibertat de l’individu. Si els anarquistes ens dediquem a potenciar lluites parcials barrejant-nos i intentem acordar mobilitzacions amb gents que no comparteixen la nostra visió integral de la societat, no podem proposar la nostra alternativa revolucionària i únicament ens dediquem a contribuir a posar pegats de la societat.

Què és la FIJL?

Però, ara bé, perquè aquesta Federació? Un dels debats que hem afrontat des de la nostra reaparició és el d’haver creat una específica juvenil. Aquest debat es divideix en dues grans parts, d’una banda està el debat de la necessitat d’organitzar-se, per l’altre el de fer-ho en la nostra condició de joves.

En primer lloc, defensem l’Organització. L’anarquisme és una filosofia integral, que entén que l’individu és la base de la societat i que atorga una visió del món partint d’aquest individu i de la seva llibertat en el si d’una comunitat. Només l’anarquisme entès com a corrent filosòfic o forma de vida pot garantir la llibertat de tots els individus i per tant de la societat en el seu conjunt. Per tant, aquesta filosofia de vida ha d’estar organitzada, amb la intenció de materialitzar-se per anar transformant la societat.

La unió entre anarquistes ha de ser fonamental en la lluita, ja que és aliena als canvis i evolucions que es donin en la societat. Ha de donar-se sempre, fins i tot en una societat anarquista (que de fet es basaria en ella). Les altres relacions entorn de la lluita, per molt importants que siguin, no deixen de ser qüestions pràctiques, adaptades al moment en el qual s’exerceixen. Simplement són eines revolucionàries, no finalitats en si mateixes, mentre que la unió entre anarquistes, la qual cosa significaria la unió entre individus lliures, sí es tracta en si mateixa de la fi que perseguim entre totes les formes de lluita llibertàries.

En segon lloc, pensem que la situació actual requereix de la creació d’una específica juvenil. D’una banda, som de l’opinió que el buit que va deixar la FIJL dels 90 només podia ser ocupat per una altra FIJL. És a dir, la FIJL té una funció formativa, aquesta tasca formativa no pot ser substituïda per altres Organitzacions del Moviment Llibertari, com a CNT-AIT o FAI-IFA, doncs això podria derivar en una substitució de la seva tasca principal, com pot ser el cas de la CNT-AIT, o poden donar-se situacions en què hi hagi companys que estiguin cansats de tenir sempre els mateixos debats i el procés de formació es converteixi en un procés de submissió a les persones que porten més temps en el Moviment Llibertari.

Sabem a més que l’existència de la FIJL és un revulsiu del Moviment Llibertari, l’existència d’una Organització específicament juvenil resulta molt més atractiva per a adolescents i joves que adherir-se a un Grup on la mitjana d’edat ronda els 60 anys. Però nosaltres entenem aquesta Organització en estreta relació amb la resta d’Organitzacions del Moviment Llibertari. En els nostres àmbits d’actuació, els Grups mantenen, en general, relacions molt cordials amb els Sindicats de CNT-AIT i amb els Grups de la FAI-IFA, un clar exemple d’això són, per exemple, la Coordinadora Anarquista del Nord-oest i la Coordinadora Anarquista del Sud-est. Aquest fet permet que el procés de formació no només sigui possible, com hem assenyalat, si no que és molt més ric en un pla de companyerisme, respecte i autonomia.

La pregunta que plantegem en l’enunciat té una resposta molt senzilla. Per què aquesta Federació? Perquè és una peça tan important en el Moviment Llibertari com el són la CNT-AIT, la FAI-IFA o els Ateneus Llibertaris.

Grup Anarquista “L’Albada Social”
de la Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries

Mataró, 2012.
Mira també:
http://albadasocial.wordpress.com/2012/05/15/fijl-si-no-existis-hauriem-dinventar-la-2/
http://albadasocial.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
"Per a l’anarquisme, la solució a aquesta multitud de problemàtiques és una sortida revolucionària que persegueixi la destrucció de l’estat i la construcció d’una societat antiautoritària basada en la llibertat de l’individu. Si els anarquistes ens dediquem a potenciar lluites parcials barrejant-nos i intentem acordar mobilitzacions amb gents que no comparteixen la nostra visió integral de la societat, no podem proposar la nostra alternativa revolucionària i únicament ens dediquem a contribuir a posar pegats de la societat."

I això a la pràctica què significa? Que només els anarquistes faran la revolució? I quin és el model de lluita que es proposa per acabar amb l'Estat?
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
La revolució per un anarquista es proclama trencant vidres 3 cops a l'any. Llàstima que confonguin un poble de 10 habitants on hi ha un burgès amb l'estat, sinó ja haguessin proclamat la revolució. Es un problema de càlcul només.
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
Fa gracia, no, perdó, no fa cap gracia veure com en un mitjà alternatiu hi ha qui aprofita a la mínima que surt qualsevol noticia, comunicat o publicació cap a la resta. I no es ara, esquè es sempre i comença a ser greu això. Jo surto cabrejat de casa cada cop que miro indymedia ostia...

Aquí hi ha diferents tipus de pensament ideològic, etc... jo no comento en les publicacions que no considero oportunes perquè RESPECTO que a altre gent li semblin rellevants...

En definitiva, ens centrem en la publicació o fem com sempre?

Salut companys i companyes, al final acabareu amb la meva
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
Disculpeu m'he deixat un tros: qui aprofita a la mínima que surt qualsevol noticia, comunicat o publicació ->per atacar<- la resta.

De vegades em costa bastant expressarme!

Salut
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
"Jo surto cabrejat de casa cada cop que miro indymedia ostia..."

Permet-me que et digui dues coses: tens un problema, i no paga la pena.

D'altra banda, només els acòlits de la capelleta confederal poden opinar? O els qui ens sentim part de la mateixa tradició i creiem que tal com plantegen les coses estan fent passes enrere també podem dir la nostra?
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
"Perquè és una peça tan important en el Moviment Llibertari com el són la CNT-AIT, la FAI-IFA o els Ateneus Llibertaris."

Vaja, que no existe nada anarquista fuera de estas sacrosantas organizaciones.
Re: Tralala lala lalita, barrooo mi casitaaa
06 jun 2012
A continuación aportamos más pruebas de que el sueño profundo, incluso al dormir la siesta, puede aumentar la inteligencia. El acto de soñar podría mejorar la memoria, estimular la creatividad y mejorar la planificación futura, a tenor del resultado de nuevas investigaciones realizadas a tal efecto.



En un estudio reciente, los sujetos que tomaron siestas habituales con sueño MOR (fase en la que los sueños son más intensos) obtuvieron mejores resultados en problemas sintácticos basados en la creatividad. Es decir, el sueño profundo o con MOR (movimientos oculares rápidos), ayudó a las personas a combinar sus ideas de forma novedosa, según expone la psiquiatra responsable del estudio, Sara Mednick.



Parte de la ronda matutina del experimento consistió en una prueba de analogía de palabras similar a la de los exámenes SAT. Por ejemplo, si tomamos las palabras «patatas: salado - caramelos: » la respuesta sería «dulce».



Al mediodía, tras la primera ronda, los sujetos tomaron un descanso supervisado de 90 minutos de duración.



Algunos participantes echaron siestas que alcanzaron la fase de sueño MOR, que habitualmente comienza una hora después de haberse dormido la persona.



Otro grupo tomó siestas sin llegar a la fase MOR. Un tercer grupo descansó tranquilamente pero sin llegar a dormirse. Hubo una segunda ronda de pruebas durante la tarde. En las pruebas tipo de la segunda ronda, se solicitó a los participantes que adivinaran una única palabra asociada con otras tres aparentemente inconexas. Por ejemplo, para las palabras «perita», «hogar» y «sueños» la respuesta sería «dulce». Las respuestas correctas de muchas preguntas de la segunda ronda coincidían con las de las preguntas analógicas de la primera.



En las preguntas de la segunda ronda cuyas respuestas coincidían con las de la primera, como por ejemplo «dulce» y «dulce», los que tomaron siestas con sueño MOR mejoraron su rendimiento en un 40 por ciento. Los que tomaron siestas sin llegar a la fase de sueño MOR y los que no durmieron, no mostraron mejores resultados en estas pruebas, añade Mednick, de la Universidad de California, San Diego, que presentó sus resultados el viernes en la convención anual de la Asociación Americana de Psicología celebrada en San Diego.



Esto significa que el sueño MOR mejoró la capacidad de los participantes para detectar vínculos conceptuales de términos aparentemente inconexos: las respuestas de los problemas analógicos de la primera ronda y las tres palabras asociativas de la segunda ronda.



Mednick resaltó que todos los grupos recordaron las respuestas matutinas igual de bien, lo que demuestra que la segunda ronda no sólo sirvió para comprobar la capacidad de memorización de los que tomaron la siesta MOR. En resumen, el sueño MOR «desempeña un papel importante que permite a las personas desacoplar la memoria de un término concreto para poder utilizarlo en otros contextos», añadió la doctora.



¿Ayuda el sueño a convertir los recuerdos en predicciones?



La memoria mejorada y estimulada por el sueño profundo puede aportar incluso un beneficio adicional: ayudar a imaginar (y a planificar mejor) el futuro.



El psiquiatra de Harvard Daniel Schacter, cuyas investigaciones se han llevado a cabo de forma separada de las de Mednick, comentó a National Geographic News: «Al imaginar eventos futuros, la persona recombina aspectos de experiencias que realmente han tenido lugar».



Schacter, que también presentó una ponencia el viernes en el congreso de psicología, ha descubierto que las mismas áreas del cerebro que manejan la memoria, como el hipocampo, muestran un aumento de actividad cuando se le pregunta a sujetos de estudio que imaginen eventos futuros .



¿Puede el sueño MOR convertir al ser humano en una bola de cristal?



«Nadie lo sabe a ciencia cierta» añade el doctor. «Pero sospecho que puede existir una conexión. Después de todo, los sueños son tan sólo una forma diferente de recombinar aspectos de experiencias pasadas».
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
O sea, que la memoria es más importante de lo que parece..., y quizás, y sólo quizás, lo que parecen confusiones, puede que sean una combinación de "aspectos de experiencias pasadas", en las que el pueblo de 10 personas y un burgués, se acabó constituyendo en estado... Si algo han aprendido los estados burgueses, es a dividir a las personas para evitar que el pueblo sea pueblo, se manifieste y se autogobierno... Indymedia no es más que un ejemplo más de lo que sucede fuera, y negarlo o intentar evitarlo que se vea, me parece un grave error porque sólo sabiendo cuales son nuestros problemas, si queremos solucionarlos, podremos abordarlos.
La cuestión no es otra que darnos cuenta si ya es suficiente el que este sistema nos permita tener un mínimo e incómodo espacio, o verdaderamente estamos dispuestos a cambiar incluso nuestra comodidad. Imaginar expectativas ayuda, pero no las construye, de la misma manera que son inútiles las expectativas que no tienen en cuenta la comunidad, pues la revolución, si es que es posible, sólo puede ser colectiva ya que sino se transforma en otra "moda" o en una experiencia más de resistencia sofocada.
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
Sóc indepe i de tendència clarament marxista. Tot i això penso opinar: és una pena, una llàstima. És una llàstima que seguim flagelant al del costat, és una llàstima que encara perdem el temps fent escrits d'atacat als que estan un pas endavant, un pas endarrere o al nostre costat.
És una llàstima que la majoria de moviments socials i polítics amb tendències polítiques de segles anteriors, que són la base (totes a la vegada i cap en particular) per a la revolució en aquest nou segle, no siguem capaces de llegir entre línies els errors del passat, els nostres en primer lloc i els del costat en segon terme.

És una pena i espero que les joves ho vegin, llibertàries, indepes, marxistes...totes som companyes de lluita i el que ens pertoca és lluita contra el sistema capitalista i el model de democràcia liberal i, per altra, construir quelcom que tingui el millor de cada tendència.

No entenc com a aquestes alçades encara ens llancem els plats pel cap entre nosaltres.

Una pena.
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
"Només l’anarquisme entès com a corrent filosòfic o forma de vida pot garantir la llibertat de tots els individus i per tant de la societat en el seu conjunt."

Doncs jo sent anarquista discrepo d'aquesta afirmació. Avui en dia els nostres principis bàsics son compartits per una pluralitat d'escoles revolucionàries: autonomisme, marxisme llibertari, consellisme, neoluxemburguisme, ecologisme radical i anticapitalista etc. Això no ha de ser vist com un "plagi" (nosaltres no tenim patents ideològiques) sinó quelcom enriquidor, els recents canvis socioeconòmics i les lluites dels seixanta han fet que l'herència històrica de les nostres idees es materialitzi en una diversitat de corrents que defensen el nostre projecte o versions matitzades d'ell.

"La unió entre anarquistes ha de ser fonamental en la lluita, ja que és aliena als canvis i evolucions que es donin en la societat. Ha de donar-se sempre, fins i tot en una societat anarquista (que de fet es basaria en ella)."

Amb compte ! Perill "anarcoleninista" de partit únic ! La societat "anarquista" (prefereixo "autogestionària") no pot basar-se en la "unió d'anarquistes" en el sentit ideològic-polític, no veieu que això seria una versió "llibertària" de les Constitucions de les Repúbliques Socialistes que estableixen que els respectius PCs son els guies de la societat? La nova societat (federalista, autogestionària, assambleària, amb amplia autonomia personal i col·lectiva) s'ha de basar en les pràctiques dels moviments i organitzacions socials i d'un conjunt heterogeni suficientment heterogeni d'opcions polítiques doncs el secret del nostre plantejament (una revolució antiautoritària idea, que en principi, pot semblar contradictòria) només es pot realitzar aconseguint que una pluralitat de gent diversa i de diversa procedència accepti (no tant "l'anarquisme" que, tot i plantejar una forma de vida diferent, no deixa de ser una ideologia amb els seus simbols, referents etc.) sino una forma "llibertària" d'organitzar la vida en comú. És a dir, que per triomfar hem d'aconseguir que els que no són "anarquistes" acceptin l'anarquia sense haver-se de definir com a tals. Lo contrari, com va dir Federica Montseny, només seria una dictadura ideològica més.

P.D: El comentari d'"Ave Madia Putissima" no aporta res al debat.
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
Hablamos y debatimos de revolución, pero la mejor manera, creo, para llegar a esta, será la insurrección y la revuelta,somos antiautoritarios y por ende no debemos aceptar el caracter organizacionista y formalista de algunos sindicatos y movimientos, que no hacen mas que reforzar el sistema burocratico y representativo al cual queremos derrocar:

"La tendencia insurreccional del movimiento obrero, no se identifica con formas regladas de organización sino a través de la práctica del ataque directo al Poder sin admitir negociación, diálogo o intermediario alguno con éste. Encuentra su razón de ser y extracción teórica en la acción colectiva o individual del proletariado consciente, que se revuelve contra los aparatos de dominación. Su objetivo presente e inmediato es la destrucción de dichos aparatos.
La materialización de esta tendencia en el movimiento de masas, surge en todos los momentos de lucha directa que superan la mera reivindicación y se hacen dueños de su propia vida y construcción histórica."
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
Da un poco de pena ver como chavales mas jovenes que tu caen en los mismos errores, basando sus posiciones politicas en panfletos mas bien flojuchos (como las 31 tesis) y en comunicados con mucha pose y poca chicha.

Desde toda la estima como compañero, desde todo el respeto hacia lxs que luchan en la calle, un consejo: formaros con algo mas que panfletos y consignas. Formaros con vuestros compañeros, en las experiencias, en el cara a cara, en el conocimiento mas profundizado de la historia, y sobretodo, desde la humildad antes de criticar lo que en realidad no se conoce bien. Un saludo.
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
lo ke realmente da pena es la panda de gallinas ke estan hechos algunxs, y lo bien ke viven confomadxs en sus escusas

lenya al foc!
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
cobarde, gallina, capitán de la sardina !
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
jon, tienes mail? me gustaria quedar contigo para hablar cara a cara, a ver si eres tan poco gallina y tienes tantos huevos de defenderme en persona las niñatadas que dices por aqui.
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
06 jun 2012
1."cobarde, gallina, capitán de la sardina !" no lo escribi yo, me salio un clon,pero como si lo hubiera escrito lo hago mio

2.pablito tu a mi me haces los recados,niñatadas las tuyas de pedirme el mail y retarme en plan clin easwod,gilipollas!

---------

conversacion policial
-a estos la diputacion no les importa nada,les importan los coches nuestros ke estan apedreandolos continuadamente ¿eh? eso es lo unico ke les importa

http://www.youtube.com/watch?v=1hdNfbPBZMw


SOBRE LA LUCHA ANTICAPITALISTA Y LA “REBELDÍA” JUVENIL

"es decir, los que pasen al enfrentamiento real con el enemigo, dejaran de ser considerados como simpáticos punkis, curiosos rastas, muchachas más o menos estrafalarias o consentidos ocupasbil y serán tratados como enemigos reales, tachados de exaltados y considerados violentos y antidemocráticos terroristas.

Quienes no somos tan jóvenes y sabemos que la rebeldía frente a lo injusto, frente al poder, no es un atributo o cualidad juvenil, no nos acomplejamos ni nos avergonzamos, más bien nos enorgullecemos de no pasar por el aro, de no comulgar con ruedas de molino, de no integrar el rebaño. Nunca es tarde si la dicha es buena y las que así pensamos hemos de buscar el conocernos, relacionarnos y actuar juntas en base a nuestro compromiso, interés y criterio, al margen de nuestra edad, de modas, de oficios... conjurando así el divide y vencerás que tan eficientemente aplica el poder"

http://www.nodo50.org/ekintza/article.php3?id_article=452
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
07 jun 2012
eres un cagao jon, mucho rajar por internet pero a la cara te cagas.
Re: FIJL, si no existís hauríem d’inventar-la
07 jun 2012
venga ke si, clin easwod, amarrate bien el cinto y ke te den!

http://www.youtube.com/watch?v=aH2O-Wj_75s
Sindicato Sindicat