Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Els mossos identifiquen 24 veïnes en una concentració pels vaguistes del 29-M empresonats
05 jun 2012
Vilassar.jpg
POL CASTELLVÍ | 05/06/2012

Els agents van envoltar i identificar un per un els manifestants DIRECTA MARESMEEls agents van envoltar i identificar un per un els manifestants DIRECTA MARESME

Cap dels presents a la concentració solidària de Vilassar de Mar, que es convocava per donar suport i demanar la llibertat dels represaliats Rubén i Andreu, es podria haver imaginat de quina manera acabaria tot plegat. Fonts externes i veïns ja havien avisat als assistents del fort contingent policial que rondava per la vila. Això els va semblar totalment estrany i fora de lloc ja que durant la concentració de la setmana anterior a Mataró tot s'havia produït amb absoluta normalitat. Què havia de passar a Vilassar de Mar, una població amb 100.000 habitants menys? La resposta a aquesta pregunta no la tenia gens clara el cap dels mossos, que custodiava el consistori. Per això va demanar a tots els allí presents que s'identifiquessin voluntàriament o enviaria a les unitats antiavalots per què ho fessin a la força. Les persones, algunes a títol individual i d'altres provinents de diferents col·lectius com Maulets o el 15-M van fer notar la seva disconformitat perquè tan sols s'estaven concentrant de manera pacífica.

L'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, conegut també per la polèmica apujada de sou del regidors de Convergència i Unió, presenciava des del seu despaxt els fets que transcorrien a la plaça de la Vila, ja que en aquell moment es celebrava una reunió amb el consell de govern. Degut a la proximitat, segur que va sentir els crits que s'adreçaren directament contra ell, quan quatre furgonetes dels mossos van entrar a tota velocitat dins la plaça. Els assistents, uns 40, van quedar-se perplexos davant del desplegament de forces i mitjans. Els mossos sortien de les furgones i eren forces més que ells, en qüestió de segons ja els havien envoltat.

“50 mossos tenen acordonats a 20 companys” va ser el crit que va estendre's pel poble i per twitter. La gent començava a arribar i les cares eren de total indredulitat en arribar a la plaça de l'ajuntament. Veien com un estret cercle de policies envoltava a joves i gent gran que només s'havia reunit allà per reclamar, de manera totalment pacífica, la llibertat dels companys empresonats. D'un en un, els mossos agafaven als assistents, que no van deixar de cridar “Llibertat Andreu i Rubén” en cap moment, i els apartaven per identificar-los.

Just quan la policia autonòmica va abandonar la plaça de l'ajuntament, totes les mirades van dirigir-se al consistori. L'alcalde encara hi era i els ànims estaven encesos. La policia local barrava les portes, però sí que van deixar passar a un home que els va portar el sopar entrades les deu de la nit. Allà fora, just davant les portes, es va improvisar una assemblea amb força afluència de gent on es va decidir tornar a convocar una concentració per dijous 7, condemnant la vulneració a la llibertat d'expressió.

El moment més emotiu de la vesprada va ser l'instant del silenci, del silenci per escoltar el manifest, que inesperadament, el va llegir la darrera persona que havia de ser identificada. En comptes de pronunciar-lo per les persones que havien alçat amb ell una pancarta contra les retallades i la repressió, ho va fer davant de 50 mossos amb passamuntanyes i sense número de placa que l'envoltaven.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/vint-quatre-identificacions-una-concentracio-pels-vaguistes-represaliats

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more