Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Croada Anti-Sindical a UDON
05 jun 2012
CONVOQUEM UNA CONCENTRACIÓ DE SUPORT ALS ACOMIADATS I SANCIONATS DIUMENGE 10 DE JUNY A LES 13H A UDON BORN (Princesa 23 cantonada Montcada)
propuesta.JPG
Els treballadors de UDON s'estan organitzant al voltant de la secció sindical de Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) per reclamar la millora de les seves condicions de treball. S'ha aconseguit frenar la imposició unilateral de les vacances i organitzar la resistència contra l'obligació de fer hores extres sistemàtiques i per poder menjar calent en jornades de més de 5 hores, a més de reclamar la readmissió dels 4 companys acomiadats. Això és intolerable per Jordi Vidal, gerent de UDON, i per als seus amics, que han emprès una SANTA CROADA per eradicar la llavor de la solidaritat i el companyerisme.

La primera onada de sancions i acomiadaments realitzada al març, duta a terme amb insults i documents inventats, es va interrompre temporalment després de les accions sindicals realitzades en diversos centres i d'una sentència que admetia la intenció de l'empresa d'impedir el desenvolupament de la secció sindical. Però la direcció de UDON, com mandarí en el seu palau de la Ciutat Prohibida, segueix obstinada a construir un imperi de Fideus on els treballadors només puguin baixar el cap i treballar com a bèsties, i on qualsevol conat d'organització o mostra de solidaritat sigui reprimit amb l'ànsia dels millors temps de l'imperi patronal.

La gota que va fer vessar el got va ser veure que, tot i la campanya d'aïllament i la repressió anti-sindical, una altra companya més va decidir plantar-se per lluitar per les condicions dels treballadors. La resposta de l'empresa: canvi de centre de la treballadora recentment afiliada obligant-la a treballar diumenge (dia de descans reconegut per contracte), sanció de tres dies de sou i feina, i acomiadament disciplinari de la portaveu de la secció sindical de SUT.

Companys, cal parar els abusos de la Patronal!

Avui semblen molt forts, però darrere d'aquestes demostracions de despotisme està amagada la inconfessable debilitat de la Patronal. Aquesta debilitat que s'esforcen tant en encobrir, difonent a tot arreu i per tots els mitjans que no hi ha possibilitat de resistència organitzada i lluita contra la Patronal a les trinxeres del centre de treball. No ens poden eliminar perquè viuen de l'explotació del nostre treball i, per això, la lluita de la classe obrera ha de renéixer i renaixerà, com au fènix, amb més força pels cops rebuts i les experiències adquirides. Aquesta debilitat seva és la nostra força: nosaltres ho fem tot, nosaltres vam aixecar el seu món i nosaltres ens el podem portar per davant.

No han pogut suportar que una altra treballadora més s'hagi "contaminat" (expressió literal de l'empresa) demostrant amb això la inconfessable por que tenen a l'extensió de l'heura de la solidaritat i el companyerisme que amenaça cada vegada amb més força al seu Imperi del terror i l'explotació.

Però totes les muralles xineses que intentin aixecar per protegir el seu Imperi són incapaces d'aturar l'extensió de la lluita de la classe obrera i el desenvolupament de l'única alternativa real a l'angoixa, la desesperació i l'aïllament que la Patronal ens imposa. Aquesta és una lluita que no és d'un dia i que està plena de sacrificis. Però no és plena de sacrificis també l'existència a la qual estem condemnats en el capitalisme? No ens ho demostra a cada pas la Patronal i els seus Estats? És una lluita en la qual no tenim res a perdre més que les nostres cadenes.

Cada dia més companys van sentint la necessitat d'organitzar-se per resistir i defensar-se dels abusos de l'enemic de classe i aquest certament no ens deixarà una altra opció. En aquest fet i en l'extensió de les lluites i la solidaritat de classe hi ha el germen de la nostra força futura i d'una veritable lluita d'ofensiva PER L'ABOLICIÓ DEL TREBALL ASSALARIAT.


CONVOQUEM UNA CONCENTRACIÓ DE SUPORT ALS ACOMIADATS I SANCIONATS DIUMENGE 10 DE JUNY A LES 13H A UDON BORN (Princesa 23 cantonada Montcada)

¡Acudiu!
Mira també:
http://www.nodo50.org/sindicatosut

This work is in the public domain
Sindicat