Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió
"Andreu i Rubén són el millor de la nostra comunitat, són el futur"
03 jun 2012
AG_manillibertatrubenandreu-7034.jpg
JESÚS RODRÍGUEZ / ENRIC SENDRA | 03/06/2012

Més de 800 persones han participat avui a migdia a la manifestació convocada per l'Assemblea de Barri de Sants en solidaritat amb dos veïns del barri barceloní que estan empresonats des del passat dimecres. Els joves Andreu C. i Rubén M. van ser detinguts en els seus domicilis del carrer Carreras Candi i la rambla de Brasil, respectivament, i el jutjat d'instrucció 31 de Barcelona, després de rebre les directrius per part de la fiscalia, en va ordenar la presó preventiva sense fiança. La mobilització convocada pel teixit associatiu santsenc ha posat sobre la taula l'exigència d'una immediata posada en llibertat dels nois, a qui han qualificat durant la lectura del comunicat com “el millor de la nostra comunitat, ells són el futur”. Tanmateix, també han recalcat que l'empresonament de dos veïns és un atac al conjunt del barri, en tant que va ser el conjunt dels moviments socials del barri els que es van mobilitzar durant la jornada de vaga general. Les més de 25 entitats que s'apleguen dins l'Assemblea de Barri de Sants han volgut mostrar així la unitat en contra de la repressió desfermada després de la mobilització del 29 de març en contra de les retallades i la reforma laboral. En aquest sentit també han assenyalat a CiU i el PP com a responsables de la repressió, una cara de la moneda que té en el seu revers “les polítiques econòmiques que salvaguarden a la banca i precaritzen àmplies capes de la població”.

Adhesius a la seu local de CiU

La protesta ha recorregut el passeig de Sant Antoni i ha enfilat la carretera de Sants fins arribar a la seu institucional del districte de Sants-Montjuic, que estranyament no es trobava envoltada per agents antiavalots de la guàrdia urbana. Al llarg del recorregut s'ha fet una aturada per escoltar les paraules de Mariana Huidobro, mare de Rodrigo Lanza. Huidobro ha denunciat que el seu fill, empresonat pel cas 4F, ha tornat a la presó de Quatre Camins després que la junta de tractament li hagi retirat els permisos i el dret a sortir de la presó per anar a treballar. La manifestació ha acabat el seu recorregut davant la seu local de CiU, al costat del mercat d'Hostafrancs, on les centenars de persones concentrades han cridat “Amb Convergència se'ns acaba la paciència”, mentre alguns manifestants omplien d'adhesius amb els lemes “Andreu i Ruben, llibertat” o “Ni retallades, ni repressió” la porta, la façana i els rètols. Ahir també es va fer una concentració solidària a Tortosa (municipi natal de l'Andreu) i a d'altres municipis catalans. Actualment, tots dos presos es troben a la galeria d'ingressos del centre penitenciari Brians I a l'espera d'entrar al mòdul. El seu advocat ja prepara un recurs per a demanar la seva posada en llibertat.

Castelló es solidaritza amb els empresonats del 29-M

Vora la trentena de persones es van concentrar ahir 2 de juny a la plaça Maria Agustina de Castelló de la Plana en solidaritat amb Andreu, militant de Maulets a Tortosa, i Rubén, activista social del Barri de Sants, empresonats per participar activament a la vaga general del 29 de març. La concentració es va constituir com un acte de suport als represaliats. A la pancarta es podia llegir: Ni retallades, ni repressió en al·lusió als atacs cap als drets socials i laborals de la classe treballadora que estan portant a terme els diferents governs, tant del Partit Popular, com de CiU. Maulets la Plana també es solidaritza amb els detinguts a Mallorca en les protestes contra el president Bauzá i els estudiants de la #PrimaveraValenciana, com s'ha pogut escoltar en el manifest que han llegit els seus membres. "Les multes no aturaran el jovent, només reforcen la lluita per una societat més justa i solidària" –deia el comunicat–. Per finalitzar, l'organització va fer una crida a la resposta col·lectiva per "combatre la crisi capitalista i col·laborar activament a les diferents mobilitzacions que es portaran a terme properament".
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/andreu-ruben-son-millor-nostra-comunitat-son-futur

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat