Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Un Guàrdia Civil de Bauzá diu que, «si pogués», obriria el cap dels manifestants a cops de porra
31 mai 2012
Molts pobles de Mallorca estan veient imatges del tot inèdites aquestes setmanes: desenes de vehicles tot terreny de la Guàrdia Civil que comencen a ocupar els carrers més cèntrics i converteixen el paisatge habitual en un paratge que recorda un estat policial. Mentrestant, mig centenar d’agents preparen «per si de cas» escuts, porres i cascs i, en definitiva, tot el repertori bàsic d’un antiavalot. Evidentment, es tracta del desplegament que, amb un tarannà del tot provocador, acompanya la gira de Bauzá pels municipis de les Illes en la seva marató de reunions amb les agrupacions locals del PP.
350-arta1.jpg
Tot aquest desplegament policial, que compta amb la presència d’agents especials arribats de fora i que pertanyen a la Unidad de Seguridad Ciudadana (UCSIC) i al Grup de Reserva i Seguretat (GRS), no actua de mera comparsa de la gira de Bauzá. Més aviat és una eina repressora que, com quedà demostrat després de les detencions de quatre companyes a Bunyola el passat dilluns 29 de maig, no té problemes per aplicar la nova «doctrina Rodríguez» de «se’ns està esgotant la paciència».

Qui son, però, aquests agents que detingueren violentament les 4 companyes a Bunyola i que durant tota la nit que romangueren als calabossos aprofitaren per tractar de manera humiliant i vexatòria? Com pensen? Què volen? Gràcies a l’aportació d’un company, podem reproduir aquí algunes de les converses que mantenen amb les seves amistats a través del Facebook, fora manies. Vegem-ho.

El primer que cal tenir en compte a l’hora de parlar de la Guàrdia Civil és que es tracta d’un cos de naturalesa militar (com s’explica en el seu propi web) i que, a efectes pràctics, està semi-militaritzat i part del seu pressupost prové de la partida de Defensa. De fet, encara que la seva principal àrea d’actuació és la civil, és cert que per llei i per tradició (des de la seva fundació) la Guàrdia Civil té un caràcter militar, que determina la seva manera d’actuar, i que es reflecteix en l’estructura interna, jerarquia, disciplina, organització i afany de cohesió interna. Igualment, la seva dependència del Ministeri de Defensa suposa que pot dur a terme missions militars en sentit estricte.

Un dels membres del desplegament de la Guàrdia Civil que acompanya habitualment Bauzá en la gira pels pobles, ha comentat per Facebook imatges de premsa dels incidents de Pollença. Aquest agent en concret participà del dispositiu aquell dia, i és probable que també fos a Bunyola el passat dilluns, i qui sap si tingué «tracte» de primera mà amb les companyes detingudes.

En qualsevol cas, els comentaris del Facebook denoten perfectament quina mena d’idees i concepcions circulen dins d’un cos semi-militaritzat i «suposadament» democràtic com és la Guàrdia Civil.

No oblidem que els comentaris fan referència a aquesta foto. Com a primer tast, el GC troba que els fets de Pollença representen quelcom «Vergonzoso! Que panda de descerebrados! Dirigidos por veteranos catalanistas! Esto solo pasa en España, lo que tenemos que aguantar…». Per acabar-ho d’arrodonir, afegeix: «La mayoria ni saben que bandera enarbola, que daño ha hecho quitar el servicio militar obligatorio, para que niñatos descerebrados al menos aprendan a que la libertad ha de ir ligada a la responsabilidad [...]».

Després d’alguns comentaris d’aprovació per part d’amistats, hi ha una intervenció d’una persona molt pròxima al GC (i que al seu perfil de Facebook declara que la seva ideologia política és «ANTI ROJOS!») que comenta: «que pena por favor… toda una generación perdida !!! es irrecuperable… jamás aprenderán los valores de muchas cosas, ni el respeto, ni sus obligaciones como ciudadanos, ni derechos humanos… ni siquiera tienen respeto entre ellos mismos… incapaces de entender que estamos todos en un mismo barco coño !!! el mísmo pais, ESPAÑA ! tan bonita como es y tan desagradecido su pueblo ! Cuanta lobotomía ! ».

El clímax arriba quan algú exclama que «por lo que tengo entendido la mitad de los que van a esas manifestaciones son catalanes nacionalistas venidos de Cataluña. son los que mas bronca arman y vienen Subvencionados por partidos nacionalistas de cataluña». Algú s’imagina alguna manera de superar-ho? Doncs ell mateix hi afegeix: «aún así son 4 gatos. yo les daría porra a todos…», opinió que subscriu un altre amic quan comenta que «si yo fuera uno de esos guardias….dormirian cañentitos esos payasos….Viva España».

Una altra amistat tampoc no es talla ni un pèl: «Yo se la hubiese partido en la cabeza la porra! Vaya gentuza!», comentari al qual el nostre amic GC respon amb tota professionalitat: «Si se pudiera… pero ahí radica la profesionalidad cielo, en mantenerse frio pero firme…y no darles la foto que buscan para acusarnos de brutalidad policial,etc,etc… ». Les coses clares, idò. Per acabar-ho d’adobar, el GC s’hi reafirma: «Ya te digo, cerca de 500 subnormales, radicales y agresivos, estos son los del talante, los de violencia NO».

La resposta de l’al·lota «anti rojos» és aclaridora: «que vergüenza por favor…. este movimiento neoizquierdista extremo es mucho peor que la extrema derecha !! ! pero esto que coño son ? Ninis ? indignaos ?? 15M ?? perroflautas?? ultraizquierda ? anti-sistema? Okupas?? neo-repuplicanos ?? catalanistas ?? guarros en general ?? porque yo ya pienso que se apuntan al carro de todo… no ?? llevan un poupurri mental que no se aclaran ! Pero de que van ??? ». Sense comentaris, tota la fauna allà arreplegada.

L’amic GC segueix en la seva línia: «Si hubieses visto el panorama, fliparias, algun compañero que ha estado en vascongadas, me decia que le recordaba ala izqueirda abertzale más radical, estabamos flipando! y encima, siendo nosotors unos 30 Gurrdias ante centenares de energumenos, nos decia lso hijos deputa que nos habiamos pasado!jajja, me agarraron 3 veces de la defensa (porra) para quitarmela y todo! claro, luego pues…en fin….jajajjaaja».

Una altra amiga s’encarrega de tancar la sessió: «Triste ver todo esto la verdad, claro que tienes razon asi no es pero y quien para todo esto? Es deprimmente … te mando un saludo y gracias por defender los colores de una bandera y una Nacion que lastima los que no se dan cuenta lo grande y poderosa que puede ser España sin estos Obtusos !! ».

En definitiva, aquest és només un tast que ens indica que així pensen alguns dels membres de la Guàrdia Civil que aquests dies acompanyen Bauzá per tota Mallorca. I això pensen (i així ho diuen per Facebook) membres d’aquest cos «democràtic», dels qui protesten aquests dies pels pobles.
Mira també:
http://contrainfo.cat/antifeixisme-i-xenofobia/un-guardia-civil-de-bauza-diu-que-si-pogues-obriria-el-cap-dels-manifestants-a-c

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un Guàrdia Civil de Bauzá diu que, «si pogués», obriria el cap dels manifestants a cops de porra
31 mai 2012
El panorama està molt crispat, ahir Bauzá malgrat la escorta de guardia civil vinguda des de fora, no es va atrevir a entrar a Sóller:

Bauzá no s'atreveix a posar els peus a Sóller
http://www.llibertat.cat/2012/05/bauza-no-s-atreveix-a-posar-els-peus-a-
Re: Un Guàrdia Civil de Bauzá diu que, «si pogués», obriria el cap dels manifestants a cops de porra
31 mai 2012
Fora forasters de balears.
Re: Un Guàrdia Civil de Bauzá diu que, «si pogués», obriria el cap dels manifestants a cops de porra
31 mai 2012
Lastima de no poder darles yo!
Sindicat Terrassa