Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Detinguts quatre activistes a Bunyola
29 mai 2012
Un nou episodi repressiu a Mallorca després que la Guàrdia Civil detengués sense motiu aparent quatre joves independentistes a Bunyola. Les detingudes han passat la nit als calabossos i fins ara estan declarant.
1338240420932_correo_20120528_221716.jpg
544819_4095130225026_1485950199_3548781_2103500143_n.jpg
r1gvi.jpg
Quatre persones varen ser ahir, dia 28 de maig, detingudes per la Guàrdia Civil a Bunyola, sense motiu aparent, durant la protesta que s’havia organitzat contra la visita de José R. Bauzá al poble. Les detencions es produïren sobre les 20:15, abans de l’arribada del president. Els fets succeïren quan un grup de 70 joves caminaven pel carrer principal i aleshores devers cinc cotxes de la Guàrdia Civil els aturà i arrestà quatre d'ells. Les quatre persones detingudes, militants independentistes, varen ser engrillonades i traslladades a la caserna de la Guàrdia Civil del Pont d’Inca (Marratxí). Alguns mitjans informen que fonts de la Guàrdia Civil justifiquen la detenció per “ocupació de la via pública”. Els detinguts són militants del SEPC, d’Endavant i de JERC.
Així, mig centenar de persones, entre familiars i amistats, es concentraren a la caserna del Pont d'Inca per demanar l'alliberació dels quatre joves. Dos d'aquests varen necessitar assistència mèdica i foren traslladats al PAC de Marratxí. L'advocat dels repressaliats demanà un habeas corpus i informà que se'ls acusava d'atemptat a l'autoritat.
Sobre les 00:30, un agent de la Guàrdia Civil comunicà a les persones concentrades que transportaven les persones detingudes als Jutjats de Via Alemanya per passar a disposició judicial, però en arribar a l'indret es va fer manifest que havia estat una mentida i que els joves passarien la nit als calabossos.
Per a l'endemà, a les 9h es convocà una concentració de suport als detinguts davants dels Jutjats de Via Alemanya, però fins ben passades les 11:30 no han començat a declarar.
Fins ara ja han sortit dues persones, les dues amb càrrecs. Les altres dues encara estan declarant davant la jutgessa.
Mira també:
http://contrainfo.cat/criminalitzacio-i-repressio/urgent-quatre-activistes-detingudes-a-bunyola-durant-la-protesta-contra-bauza
http://contrainfo.cat/criminalitzacio-i-repressio/urgent-quatre-activistes-detingudes-a-bunyola-durant-la-protesta-contra-bauza

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Detinguts quatre activistes a Bunyola
29 mai 2012
Acaba de sortir en Toni. Només queda una persona declarant. Ànims!
Sindicat Terrassa