Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
4 independentistes detinguts en una protesta contra Bauzá
28 mai 2012
La Guàrdia Civil ha detingut diverses persones durant una manifestació pacífica
mallorca.jpg
La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns a la tarda diversos manifestants a Bunyola en el marc d'una protesta contra el president balear, José Ramón Bauzá. Un mínim de quatre dels detinguts serien militants independentistes, en concret hi hauria membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i d'Endavant (OSAN). Els independentistes han estat engrillonats, detinguts i enduits dins els vehicles de la Guàrdia Civil.

Davant d'aquestes detencions, s'ha convocat una concentració de suport a davant de la caserna de la Guàrdia Civil del Pont d’Inca.

Pels volts de les vuit del vespre cinc vehicles de la Guàrdia Civil s'han presentat al lloc de la convocatòria i diversos antiavalots han procedit a detenir alguns dels manifestants. Segons diversos testimonis, ho han fet emprant la violència i sense cap motiu aparent, ja que la manifestació transcorria en un ambient pacífic i festiu i sense incidents.

Endavant ha exigit la llibertat immediata de totes les persones detingudes, que s'aturi la repressió i la violència envers les manifestacions i actes de protesta contra el Govern Bauzá i que es respecti la integritat física i psicològica de les detingudes.

El cas és que des de fa ja uns dies, Bauzá és rebut allà on va amb escrissades i xiulets. La ciutadania illenca vol mostrar així el seu descontent i denunciar les agressions contra el català i les retallades dels serveis públics com la sanitat i educació que està practicant l'executiu. Hi han hagut protestes a Manacor, Inca, Sa Pobla, Pollença, Santa Margalida, Artà, Capdepera i Eivissa.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/05/4-independentistes-detinguts-en-una-protesta-contra-bauza-18031
http://dbalears.cat/actualitat/balears/quatre-detinguts-bunyola-per-les-protestes-contra-bauza.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat