Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La CNT de Fraga recolza la jornada de vaga del 22 de maig al sector de l'ensenyament
20 mai 2012
La CNT de Fraga recolza i es suma a la jornada de vaga del 22 de maig al sector de l'ensenyament, convocada per diferents sindicats contra les retallades en educació.
COMUNICAT CNT Fraga


22 de maig: VAGA A L' ENSENYAMENT, CONTRA LES RETALLADES


La CNT de Fraga recolza i es suma a la jornada de vaga del 22 de maig al sector de l'ensenyament, convocada per diferents sindicats contra les retallades en educació.

Des del Sindicat CNT fem una crida a tots els treballadors i treballadores del sector, a tots els estudiants i a totes les famílies a secundar la vaga contra la política de retallades en educació empresa per l'Administració central.

La CNT lamenta que el Govern central hagi optat per retallar en educació d'una forma tan dràstica (més d'un 36%) mentre que en altres partides la retallada ha estat simbòlica, quan no nul•la , com és el cas de defensa (8,8%), d'institucions penitenciàries (0,8%), de la Casa Reial (2%), de l'Església (0%) o de les subvencions a partits polítics (14%) o a organitzacions sindicals i empresarials (30%). Aquestes dades mostren cruament les prioritats i l'interès real del Govern.

És evident que mos trobem davant un procés d'empitjorament general de les condicions laborals a l'Estat espanyol, també al sector de l'educació. El Reial decret Llei 14/2012 suposa una retallada dels pressupostos dels centres educatius, des dels col•legis de primària fins a la universitat, que afectarà a treballadors i estudiants. La qualitat del servei educatiu disminuirà i tant treballadors com a estudiants en sofriran les conseqüències. Mesures com l'augment del nombre d'alumnes per aula, l'ampliació de les hores lectives del professorat, la pèrdua de places ofertes per a interins (professors, mestres, personal d'administració i serveis), l'increment de les taxes i la disminució de les beques no són precisament unes mesures que afavoreixin el bon funcionament d'un sistema educatiu públic i de qualitat sinó que representen un atac directe al dret universal a l'ensenyament.

Quants treballadors mos quedarem al carrer gràcies a les reformes educatives? Quants estudiants perdrem el nostre dret a una formació pública de qualitat amb els últims decrets del PP?

Encara no coneixem les respostes a eixes preguntes, però el que sí que sabem és quina és la resposta que des de la CNT volem donar. Respondrem organitzant-nos i defensant cadascun dels llocs de treball i barallant per mantenir i millorar les condicions laborals de tots els treballadors, sense importar-nos si estan contractats, són funcionaris o externs, perquè tots formen part d'un sistema educatiu que necessita de totes les seves peces per seguir garantint l'educació dels nostres fills.

Responguem tots, treballadors, estudiants i famílies, i desaprovem les retallades en els nostres col•legis, instituts i universitats. Oposem-nos a aquest atac a l'ensenyament públic i lluitem per una educació de qualitat, gratuïta i lliure de qualsevol ingerència política i mercantilista.

Tots i totes a la Vaga del 22 de maig a l'Ensenyament! Paralitzem el sector perquè el govern faci marxa enrere a tant despropòsit!

CNT Federació Local de Fraga, Secció Ensenyament



CONFEDERACIÓN NACIONAL del TRABAJO
Adherida a la A.I.T.
Pº Barrón- Cegonyer, 6, 3º, Apdo. C. 55, 22520 Fraga -Huesca- Tlf. 626492992 e-mail: fraga ARROBA cnt.es
http://bajocincalibertario.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat