Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: educació i societat
22 de maig, vaga estatal en defensa de l'ensenyament públic
18 mai 2012
Les mesures que esta duent a terme la consellera Rigau i el ministre Wert confirmen la degradació accelerada de la qualitat del servei educatiu públic.
conquistassociales.jpg
En defensa de l’ensenyament públic i de qualitat:

22 DE MAIG VAGA ESTATAL D’ENSENYAMENT

NO A LES RETALLADES

PER UNES CONDICIONS DE TREBALL DIGNES

Volen desmantellar l’ensenyament públic i els nostres drets

El desmantellament del sistema públic d’ensenyament continua el seu rumb desenfrenat a una velocitat descontrolada. Les mesures que esta duent a terme la consellera Rigau i el ministre Wert confirmen la degradació accelerada de la qualitat del servei educatiu públic: reducció de la dotació econòmica de funcionament dels centres, augment de ràtios i supressió d’aules de suport, no cobertura de la majoria de les baixes, reducció de l’oferta educativa, augment brutal de les matrícules universitàries i implantació de taxes de matriculació també a l’ensenyament no universitari, supressió d’ajuts socials, acomiadaments massius i més precarietat per als interins i substituts i desplaçament del professorat funcionari, i noves reduccions salarials i augment d’horari lectiu per a tothom.

L’objectiu final d’aquestes agressions --que estan portant l’ensenyament públic a situacions de quaranta anys enrere-- és degradar l’ensenyament públic de tal manera que resti definitivament subordinat a l’ensenyament privat, com a xarxa subsidiària i assistencial. Es pretén, alhora, elititzar l’ensenyament universitari, barrant-hi l’accés als fills i filles de famílies treballadores, i liquidar drets laborals dels treballadores i treballadores de l’ensenyament (salari, horari i calendari, baixa per malaltia, substitucions, massificació d’aules, aviat vindran amb les pensions...).

Tot plegat és part d’una ofensiva neoliberal contra la classe treballadora que, en nom d’una crisi provocada pel capital financer, pretén aprofitar la situació per desmantellar el mal anomenat “estat del benestar”, és a dir, liquidar els sistema de drets socials i laborals assolits pels treballadors i treballadores durant generacions. El beneficiaris de les retallades i dels nostres drets són fàcils de trobar: 115.000 milions d’euros de l’Estat (!!!) ha rebut la banca fins ara (El País, 9-5-2012)[i], diners que el govern preveu incrementar en el futur immediat. Un deute públic il·legítim, que no hem generat els treballadors i treballadores, és l’excusa per a les retallades.

Una ofensiva neoliberal que cal aturar: tothom a la vaga del 22M i pla de continuïtat

Per fi els sindicats del nostre sector s’han decidit a convocar el proper 22 de maig una jornada de vaga general, unitària, d’àmbit estatal i de tots els trams educatius. Una jornada de vaga que, d’altra banda, comptarà amb la participació del conjunt de la comunitat educativa, ja que ens trobem davant una agressió que ultrapassa la defensa dels nostres drets laborals perquè el que està en joc és l’existència mateixa del dret a un ensenyament públic, gratuït i de qualitat.

Una jornada de vaga que ha de ser el primer pas d’un procés de lluita que caldrà que sigui sostingut i contundent per poder revertir les mesures ja aplicades i les que pretenen posar en marxa en els propers mesos. Una mobilització que, a més, cal que es vinculi a processos de mobilització més amplis: les retallades i l’encariment dels serveis públics (ensenyament, sanitat, transport...) i les agressions als treballadors i treballadores públics (salaris, jornada, condicions de treball...) formen part d’un pla global contra la classe treballadora (reforma laboral...) i els seus drets socials i laborals.



NO A LES RETALLADES!

PER UNES CONDICIONS LABORALS DIGNES!

NO A LA PRIVATIZACIÓ: EL DINER PÚBLIC PER A LA PÚBLICA! PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, GRATUÏTA I DE QUALITAT!

EL 22 DE MAIG TOTS I TOTES A LA VAGA PELS NOSTRES DRETS!

[i] http://economia.elpais.com/economia/2012/05/09/actualidad/1336559567_240

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat