Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Celebrat el 1er dels dos judicis pendents contra els solidaris i solidaries amb la Nuri.
16 mai 2012
La policia es contradiu en les seves declaracions.
nuri.JPG
Avui dimecres 16 de maig de 2012 s’ha celebrat el judici contra 4 policies municipals de Girona que van apallissar a 3 membres de la campanya de suport a la Núria el 2009, sota l’acusació de tortures, detenció il·legal i lesions contra la integritat física i moral. Al mateix temps les 3 membres de la campanya de suport a la Núria eren acusades d’un delicte de resistència i atemptat a l’autoritat, més una falta per lesions.

El judici ha començat a les 10h del matí amb una forta presència policial, 3 furgons d’antiavalots dels mossos d’esquadra i un de la policia municipal custodiant l’entrada de l’audiència provincial. A part hi havia un gran desplegament de policia de paisà.

Han sigut moltes les persones que s’han concentrat per mostrar el seu suport a les companyes de la campanya de la Núria, tant dins com fora de la sala. L’audiència provincial s’ha omplert de persones que volien mostrar la seva solidaritat.

A llarg del judici s’ha fet pelés que els policies es contradeien contínuament en les seves declaracions a diferència dels tres membres de la campanya que han mantingut un discurs comú i coherent. Els agents acusats de tortures, s’han negat a respondre les preguntes de l’advocat defensor dels membres de la campanya de la Nùria, evidenciant amb el seu silenci la seva incapacitat per defensar-se..

La policia ha quedat retractada en escoltar-se una gravació on feien referència als 3 companys acusats amb to despectiu i actitud burlesca. Tot i que els agents negaven conèixer els tres membres del grup de suport a la Nuri amb anterioritat, s’ha evidenciat en la gravació que això no era així, i que la persecució i la posterior pallissa no va venir de l’encartellada, sinó de la seva ideologia i del desgast de la policia desprès de 3 anys de lluita per part de la campanya de suport a la Núria.

L’advocat Montguilot, defensor de la policia, en el seu discurs final ha fet èmfasi en que l’acusació realment havia tingut una victòria, perquè al llarg de la setmana s’havien visualitzat accions de solidaritat denunciant la tortura per part de la policia. En aquest punt estem d’acord amb Montguilot, ja que per nosaltres era important denunciar de forma pública que realment aquí es continua torturant. Per nosaltres ès important denunciar aquests fets, però nomes ho considerem un pas mès en la nostre lluita, i no una victòria.

Som conscients que la denuncia per tortures, detenció il·legal i lesions contra la integritat moral i contra els drets individuals, interposada des de l’Assemblea de Suport a la Núria encontra els 4 agents agressor de la policia municipal pot perfectament no tenir efecte degut a la seva impunitat. L’estat vol mantenir operatives les estructures repressives que s’utilitzen per recolzar la tortura, així que és del tot evident que els interessa donar continuïtat a la tortura i la violència que exerceixen els seus cossos repressors amb total impunitat.

Des de l’Assemblea de Suport a la Núria volem denunciar amb claredat i fermesa que l’estat continua emprant la tortura. Que la violència en totes les seves metodologies és la cara més fosca del sistema repressiu, ja que és utilitzada per les forces de l’estat segons conveniència i silenciada pels mitjans de comunicació. Que la tortura té com a un únic fi atordir i deixar fora de combat a aquelles persones que no claudiquen amb els canons del sistema capitalista i que es revelen en contra d’aquest.

Més enllà dels mitjans legals de l’estat en què vivim, des de l’Assemblea de Suport a la Núria continuarem denunciant fets com aquest, de forma pública per aconseguir generar una visió crítica de la població envers la repressió. Continuarem lluitant contra la impunitat de l’estat i perquè les tortures no quedin silenciades.

Es poden veure videos i fotos del judici visitant aquest enllaços:

http://www.tv3.cat/videos/4094450/Telenoticies-Girona-16052012

http://www.acn.cat/acn/668832/General/video/Judici-audiencia-de-Girona-N.
Mira també:
http://nurialliure.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Celebrat el 1er dels dos judicis pendents contra els solidaris i solidaries amb la Nuri.
16 mai 2012
una abraçada forta i solidaria a girona!!!
Re: Celebrat el 1er dels dos judicis pendents contra els solidaris i solidaries amb la Nuri.
17 mai 2012
qui és la nuri? ara no ho tinc al cap...
Re: Celebrat el 1er dels dos judicis pendents contra els solidaris i solidaries amb la Nuri.
17 mai 2012
Ànims per a totes i tots!
Amunt els que lluiten!!
Re: Celebrat el 1er dels dos judicis pendents contra els solidaris i solidaries amb la Nuri.
17 mai 2012
La Nuria Portulas
Sindicato Sindicat