Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Edward Hugh: «Catalunya serà intervinguda al novembre»
16 mai 2012
"Per raons ideològiques i no per justícia", pronostica l'economista gal·lès Edward Hugh
L'economista gal·lès Edward Hugh, instal·lat a Catalunya des de fa més de 20 anys i referent de la premsa anglosaxona quan vol entendre la realitat econòmica de l'Estat espanyol, pronostica que Catalunya serà intervinguda al mes de novembre per part del govern espanyol "per raons ideològiques i no per justícia".

"Començaran amb Astúries, perquè és un tema menor, i no passa res, i després vindran Catalunya i Andalusia", sosté. Preguntat sobre si el País Valencià no entraria en aquesta llista, respon: "El País Valencià? Per què tothom parla de País Valencià? No estem parlant d'un govern racional, sinó per un que està motivat per una ideologia que posa partit per davant del país!"

"No només m'imagino aquest escenari, sinó que hem de preparar-nos per quan arribi", va assegurar anit al programa Singulars del 33, acompanyat de l'economista Jonathan Tepper, analista econòmic a la BBC, CNBC i Bloomberg. Tepper, al seu torn, explica que "ningú de fora" segueix l'evolució de l'economia catalana per separat de l'espanyola, a excepció de The Economist. "Es preocupen més per la solvència d'Espanya", assegura.

L'un i l'altre també van reflexionar sobre què passaria si l'euro deixés d'existir, i asseguraven que, per començar a sortir de la crisi, l'Estat espanyol hauria de fer una devaluació interna que només s'ha fet en el terreny immobiliari.

Hugh, conseller independent de CatalunyaCaixa, també nega que una solució intel·ligent a la crisi sigui treure els diners dels bancs: "No hem de treure diners dels bancs. Si ho fem, nosaltres serem els més perjudicats."

VÍDEO:
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4093933
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/noticia/42916/catalunya/sera/intervinguda/novembre
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4093933

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Edward Hugh: «Catalunya serà intervinguda al novembre»
16 mai 2012
De moment el PP ja ha situat els seus 2 pròxims objectius a CAt, amb l'excusa de la crisi, hi raonarà que són "insostenibles econòmicament": immersió i TV3

(tot i ser TV3 la més seguida a Catalunya i la immersió un sistema menys costós que mantenir 2 vies).

temps al temps
Re: Edward Hugh: «Catalunya serà intervinguda al novembre»
16 mai 2012
ens agradi o no TV3 es un "coladeru" de pasta... Ho ha estat tota la vida... igual que TVE...

A les teles públiques s'els hi permet tot perquè só eines polítiques... És per aixó, que efectivament, serà millor retallar la "tele de la iaia convergent", que no la sanitat o l'educació...

Lo de la inmersió és un altre tema, aixó si que sería un atac contra la nostra cultura... lo de TV3 un cuento xino per tal de uqe la gent recolci el govern fatxa de CiU
Sindicato Sindicat