Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
El documental sobre l'Operació Garzón es presentarà el 9 de juny a Olot
15 mai 2012
L'acte inclourà també un homenatge als encausats del 1992
foto-34177.JPG
El documental "Operació Garzón contra l'independentisme català" ja té data de presentació: el 9 de juny al Teatre Principal d'Olot. Serà en un gran acte en què a més de presentar el documental "Operació Garzón contra l'independentisme català" acabat de sortir del forn, es realitzarà un homenatge als independentistes que van patir l'Operació Garzón l'any 1992.

Des de la finalització de la campanya de micromecenatge els motors no han parat ni un moment per enllestir els preparatius del documental. Ara la maquinària està a ple rendiment gràcies a tots els mecenes i a la confiança que van dipositar en aquest projecte mitjançant les seves aportacions, també gràcies a la gent que en va fer difusió. Actualment ela realització del projecte es troba en ple procés de realització, fent les gravacions i entrevistes.
La campanya de finançament va finalitzar amb èxit superant amb escreix les previsions dels impulsors, Llibertat.cat i Zeba Produccions. Va aconseguir un total de 10.725 euros dels 6.000 que es demanaven inicialment. Al llarg de 40 dies aquests 277 mecenes van aportar quantitats -aptes per a totes les butxaques- per tal de fer possible aquest documental que pretén explicar al món la cara silenciada dels Jocs Olímpics de Barcelona 92: l'Operació Garzón, en el 20è aniversari de les Olimpíades. Un ràtzia repressiva contra l'independentisme català que va perseguir i torturar 38 independentistes que estaven acusats de pertànyer a Terra Lliure.

Projeccions arreu dels Països Catalans i traducció en altres idiomes

El suport que ha aconseguit el documental fa que a dia d'avui ja hi hagi concertades diverses projeccions amb motiu del vintè aniversari de l'Operació Garzón. A més, l'èxit de la recollida de finançament permetrà, també, poder traduir i subtitular el documental a diversos idiomes i aconseguir així que una història que s'ha volgut silenciar a l'estat espanyol es pugui donar a conèixer arreu.

Per qui no hagi estat a temps de col·laborar econòmicament amb el documental, pot fer-ho des d'aquesta pàgina. En aquest sentit, Llibertat.cat i Zeba Produccions fa una crida a particulars i també a entitats, col·lectius i organitzacions perquè col·laborin i organitzin projeccions del documental per les diferents poblacions dels Països Catalans.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/operacio-garzon-contra-lindependentisme-catala

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat