Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Del 21 al 24 de juny: Lectura pública de "Nosaltres, els valencians" [Maulets i Llibertat.cat]
14 mai 2012
Maulets i Llibertat.cat proposen una lectura pública de l’obra de Joan Fuster i molt especialment del llibre “Nosaltres, els valencians”, així com obrir debats a l’entorn del llibre. Es tractaria que les lectures es fessin entre el 21 de juny, data que coincideix amb el de la seva mort, enguany el seu 20è aniversari i el dia 24 de juny, Diada Nacional dels Països Catalans. Per coordinar aquestes accions, us podeu posar en contacte en aquesta adreça correu ARROBA llibertat.cat
nosaltres-els-valencians-37837.jpg
Benvolgudes i benvolguts,

Com sabeu, enguany es commemora el 50è aniversari de la publicació del llibre de Joan Fuster, “Nosaltres, els valencians”, una de les cabdals per a la conceptualització de la nostre nació. A més a més, es compleix el 90 aniversari del seu naixement i el 20é de la seva mort.

A l’entorn d’aquest esdeveniments, des de Maulets i Llibertat.cat estem coordinant algunes iniciatives per difondre el pensament i l’obra de Joan Fuster i d’aquesta manera posar-lo de nou en l’agenda i mantenir viu el debat de la nació més enllà de les fronteres interiors i sobretot conceptuals.

En aquesta línia, Maulets ha engegat una pàgina web (http://fuster.maulets.org/) on està difonen el pensament i tot un seguit d’actes públics que ja estan preparant en homenatge a l’escriptor. Des de Llibertat.cat, estem publicant diàriament aforismes de Fuster, una les facetes característiques pel qual també és conegut i a més a més, estem difonen els diferents homenatges que s’estan fent arreu de la nació.

Ara bé, tant Maulets com Llibertat.cat, pensem que es poden fer més coses per anar més enllà de la difusió de l’obra de Joan Fuster. Així, dissabte passat (http://www.llibertat.cat/2012/05/50e-aniversari-de-la-publicacio-de-nosa) vam llençar la proposta de presentar mocions als Ajuntaments de la nació amb l’objectiu que el nom de Joan Fuster sigui inclòs en el nomenclàtor dels pobles i viles dels Països Catalans.

També vam proposar fer una lectura pública de l’obra de Joan Fuster i molt especialment del llibre “Nosaltres, els valencians”, així com obrir debats a l’entorn del llibre. Per aquesta proposta ens agradaria que els Casals independentistes se sumessin i se la fessin seva.

Es tractaria que aquests actes es fessin entre el 21 de juny, data que coincideix amb el de la seva mort, enguany el seu 20è aniversari i el dia 24 de juny, Diada Nacional dels Països Catalans.

Si esteu d’acord en col·laborar en aquesta iniciativa us agrairíem que ens ho féssiu saber el més aviat possible a correu ARROBA llibertat.cat amb l’objectiu de coordinar i canalitzar-ho organitzativament per difondre la proposta a través de les xarxes socials.

Creiem que és una iniciativa ambiciosa que pot obrir noves maneres de projectar el debat nacional i pot obrir noves vies de col·laboració.

En espera de la vostra resposta

Salutacions independentistes

"Només hi ha una manera seriosa de llegir, que és rellegir" Joan Fuster.
Mira també:
http://fuster.maulets.org/
http://www.llibertat.cat/2012/05/50e-aniversari-de-la-publicacio-de-nosaltres-els-valencians-17822

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat