Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : especulació i okupació
La Universitat Lliure La Rimaia és desallotjada mitjançant una greu irregularitat judicial
11 mai 2012
JESÚS RODRÍGUEZ | 09/05/2012

Des de les 6:45h del matí dues unitats de la Brigada Mòbil dels mossos d'esquadra (catorze furgonetes) han desallotjat l'edifici de la Universitat Lliure La Rimaia, a la ronda de Sant Pau 12, a Barcelona. Els agents han entrat amb escales pels balcons i han reventat la porta de l'edifici davant la sorpresa de la gent que hi viu, ja que el jutjat d'instrucció 22 de Barcelona va ordenar l'arxiu de la causa penal ara fa dos anys entenent que es tractava d'un edifici abandonat des de fa dues dècades i, per tant, no s'estava cometent cap il·lícit penal contra la promotora immobiliària Camat, titular de la finca. Els Mossos han tallat els carrers d'accés a l'edifici i desenes de persones s'han concentrat al límit del cordó policial en solidaritat amb el projecte social. Cal recordar que La Rimaia compta amb el suport de nombroses entitats del barri i que la mateixa Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona ha defensat el projecte i les activitats socials que s'hi desenvolupen. Fonts oficials de la policia catalana han informat que es tracta d'un desallotjament per ordre judicial però no han aclarit quin jutge ha signat l'ordre. Els agents tampoc han mostrat l'ordre en cap moment a les persones que es troben dins de l'edifici. La policia ha impedit que les integrants de La Rimaia retingudes dins de l'edifici utilitzessin el seu telèfon mòbil. La gent concentrada a l'exterior ha tallat el trànsit de la ronda de Sant Pau. Tres de les desallotjades, a més, han denunciat que els agents durant el desallotjament han robat diners que hi havia a les habitacions.

«SI VOSTÈ ÉS ADVOCAT JA SAP QUI MANA AQUÍ»

Hibai Arbide, advocat en representació del centre social, ha intentat dialogar amb els agents actuants però, la resposta, ha estat aquesta: «si vostè és advocat ja sap qui mana aquí». El lletrat, indignat, ha manifestat que «qualsevol similitud del que està passant amb un Estat democràtic i de dret és pura coincidència». Cap a les 8h del matí un nombrós grup d'antiavalots ha iniciat l'encapsulament d'una trentena de manifestants solidaris que es concentraven al carrer. La retenció policial s'ha perllongat durant dues hores. La tensió ha pujat de to i els agents han identificat una per una a la gent retinguda davant de l'edifici. A dins de La Rimaia hi havia 14 persones quan ha arribat la policia, totes han estat identificades, imputades i han quedat en llibertat.

UNA ACTUACIÓ JUDICIAL DEL TOT IRREGULAR

A mig matí s'ha sabut que l'ordre judicial s'ha aconseguit mitjançant un engany. L'ordre ha estat signada pel jutjat d'instrucció 27 de Barcelona, però en aquest procediment es feia referència a uns ocupants que eren a la finca durant l'any 2009 i que la van abandonar voluntàriament davant del requeriment judicial el mes de maig de 2010. Aquell procés va quedar tancat i la promotora Camat va recuperar la possessió de la finca, malgrat continuar amb l'estat d'abandonament. Va ser a finals d'agost d'aquell any 2010 quan la Universitat Lliure La Rimaia va okupar l'edifici de nou i el jutjat d'instrucció 22 va inadmetre la denúncia de la promotora Camat respecte aquesta nova acció entenent que la usurpació d'edificis abandonats no és un delicte. Ara, els Mossos han utilitzat l'antic procediment del jutjat d'instrucció 27 que fa referència a unes persones i uns fets que no tenen cap relació amb La Rimaia per tal d'efectuar el desallotjament d'aquest projecte social. Per tot això, des de l'assemblea del centre social s'ha convocat a mig matí una concentració a les portes de l'edifici i una manifestació a les 20h als Tres Tombs, a la confluència de la Ronda de Sant Pau i la Ronda de Sant Antoni. La marxa ha aplegat un miler de persones hi ha recorregut el barri de Sant Antoni passant per totes les seus de La Rimaia. En primer lloc s'ha desplegat una gran pancarta al carrer Casanova 17, que després de ser desallotjat ara fa 2 anys, encara continua buit i abandonat. Tot seguit, davant de l'edifici de Gran Via 550 també s'ha desplegat una pancarta i s'ha llançat petards. L'immoble també es manté sense cap ús després d'haver acollit la segona Rimaia ara fa un any. Finalment, la marxa ha acabat a la última La Rimaia desallotjada amb el passi amb un projector a la façana de l'edifici de la Ronda de Sant Pau 12, del vídeo 'Nosaltres', tota una declaració d'intencions del moviment de les indignades.

HISTÒRIA D'UN CENTRE SOCIAL EMBLEMÀTIC

El projecte Universitat Lliure La Rimaia va nèixer ara fa tres anys, després de les càrregues contra els estudiants que s'oposaven al pla Bolonya. La seva primera seu va ser al carrer Casanova, i posteriorment es va traslladar a un gran edifici situat a la Gran Via de les Corts Catalanes. Totes dues finques van ser desallotjades, però a l'actualitat segueixen sense cap mena d'ús. El mes d'agost de 2010 es va efectuar l'okupació de l'actual finca a la ronda de Sant Pau, que és titularitat d'una promotora immobiliària amb llargs litigis i conflictes amb l'ajuntament. L'edifici, on en un principi s'hi havien d'allotjar famílies d'alt poder adquisitiu s'ha mantingut del tot abandonat des de l'endemà de la seva contrucció als anys 90. En comptes d'estar tapiat, al llarg d'aquests dos anys de renovada activitat a La Rimaia s'hi han fet tot tipus d'activitats culturals, reivindicatives i socials, esdevenint un punt de trobada de les entitats del barri i en general de molts veïns i veïnes que ho veien com un lloc on trobar solidaritat per les més variades problemàtiques.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/els-mossos-desallotgen-universitat-lliure-rimaia-malgrat-que-jutjat-havia-arxivat-cas
http://unilliurelarimaia.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Universitat Lliure La Rimaia és desallotjada mitjançant una greu irregularitat judicial
11 mai 2012
entonces se podrá reokupar?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more