|
Notícies :: criminalització i repressió |
Audio i Video: Roda de Prema de la presentació de la coordinadora antirrepressiva, Rereguarda en moviment
|
|
per Radio Bronka |
10 mai 2012
|
Podeu descarregar l'audio aquí:
http://podcast.radiobronka.info/?p=2858
Video:
http://www.youtube.com/watch?v=o6ZGexD1eTw |
Contra la retallada de llibertats i la criminalització de la resistència als ajustos estructurals, justícia social!
Per sortir de la crisi econòmico-financera, els governs català i espanyol han apostat per un programa d’ajustos estructurals que implica un enduriment de les condicions de vida de tota la població i una escalada de violència econòmica, institucional, judicial i policial. Enlloc de processar els responsables de la crisi, han optat per rescatar els bancs que van generar la bombolla financera, per amnistiar el frau fiscal i per un paquet de reformes i retallades que violenten les nostres vides: la reforma del sistema de pensions; la reforma laboral i de la negociació col·lectiva; la modificació de la Constitució per fixar el dèficit públic i els anuncis de reforma de la llei d’avortament i del codi penal, que instaura un autèntic estat d’excepció en l’exercici dels drets i llibertats. Les retallades pressupostàries a l’educació i sanitat públiques, als pressupostos de cooperació, d’ajut a les famílies, a dones en situació de violència masclista, a les persones en situació d’exclusió social o de diversitat funcional (dependència), a la promoció de la igualtat de gènere, ens aboquen a un augment de les desigualtats, la pobresa, l’exclusió i la conflictivitat social.
Durant els darrers quatre anys milions de persones, organitzacions socials, sindicals i polítiques s’han mobilitzat en contra d’aquestes mesures sense èxit. El 15 de maig de 2011, milions de persones van prendre els carrers i places de tot l’Estat i s’engegà un procés d’organització social des de la base sense precedents, fruit de la indignació generalitzada amb la gestió institucional de la crisi i els privilegis de la classe política i la banca, que reclamà un altre model socioeconòmic alternatiu al capitalisme salvatge, i arribà a concertar el suport de prop del 80% de la població d’arreu de l’Estat. La nostra veu no ha estat escoltada i la resposta ha estat l’assetjament i la repressió policial: milers d’ identificacions, multes i detencions , i nombrosos episodis de brutalitat policial que, a més, s’han saldat amb total impunitat, tant a nivell judicial com institucional.
Quan s’agreugen les desigualtats i es contesta amb la repressió qualsevol forma de protesta o resistència, el conflicte social està servit. Sobren exemples històrics: les revoltes contra els ajustos estructurals durant els anys 80 a Amèrica Llatina: la guerra de l’aigua contra la privatització d’aquest recurs a Bolívia l’any 2000; les revoltes àrabs a Tunisia, Argèlia, Egipte, Iemen i Marroc durant l’any 2011…en són alguns. Aquí i ara, quan ens acostem als sis milions de persones aturades i s’ instaura un règim de semiesclavatge al món laboral, s’esmicolen les conquestes socials que han costat segles de lluites i la frustració s’arrela en la població, quan les mobilitzacions contra reformes i retallades no troben resultats tangibles, el desencís està esclatant als carrers.
Els governs català i espanyol estan promovent una lectura estereotipada del que succeeix, creant enemics públics ‘de manual’ (violents, estrangers, ciberterroristes…) i generant un clima de terror per legitimar les mesures impopulars i il·legítimes adoptades, fins i tot convidant a la població a denunciar altres persones a través de pàgines web de la policia. Nosaltres diem que és urgent i necessari obrir un procés de reflexió col·lectiva sobre les causes de la creixent conflictivitat social, que assenyali com a orígen d’aquestes violències els ajustos estructurals, i no es quedi en donar explicacions estereotipades de les seves conseqüències. No serà amb criminalització i repressió com aturarem l’escalada de violència que han desfermat aquestes polítiques, sinó amb justícia social i processos democràtics des de la base.
________________ Per tot això, exigim ________________
– Retirada de totes les reformes i retallades pressupostàries.
– Derogació de la Llei d’Estrangeria i tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers.
– L’absolució i llibertat immediata de totes les persones represaliades a totes les mobilitzacions de resistència als ajustos estructurals (29 de setembre de 2010, 1 de maig de 2011, 27 de maig de 2011, 15 de juny de 2011, 29 de març de 2012 i resta de processos).
– Prohibició de les bales de goma.
– Dimissió de Felip Puig i Jorge Fernández Díaz.
La nostra millor arma: la solidaritat. |
Mira també:
http://rereguardaenmoviment.wordpress.com/ |
This work is in the public domain |
Re: Audio i Video: Roda de Prema de la presentació de la coordinadora antirrepressiva, Rereguarda en moviment
|
per Guifré |
10 mai 2012
|
Està molt bé el col·lectiu, però estaria bé saber si és un col·lectiu antirepressiu d'unitat d'acció, és a dir, si hi treballen els col·lectius antirepressius dels moviments socials i polítics que fa anys que lluiten més la suma dels que ara fa un any han iniciat la lluita o, si pel contrari, és un col·lectiu més adherit a alguna "família" dels moviments socials.
Es veuen cares conegudes, sí, però potser no totes les que hi hauria d'haver si el que es busca realment és una unitat d'acció antirepressiva...que per algun lloc hem de començar i potser aquest és l'adient.
Crec que la pregunta pot ser contestada públicament. |
Re: Audio i Video: Roda de Prema de la presentació de la coordinadora antirrepressiva, Rereguarda en moviment
|
per rereguarda |
10 mai 2012
|
Hi participen col·lectius que lluiten ja fa anys i col·lectius nascuts més recentment. la idea és reunir totes aquestes sinèrgies i crear respostes comunes que ens siguin útils a totes. No tothom va poder assistir a la roda de premsa, que endemés va coincidir en el temps amb el desallotjament de La Rimaia. |