Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Nota breu sobre les mobilitzacions 15-M
07 mai 2012
El meu descobriment de la sopa d'all:
Estava llegint un comentari d'un noi que pensa que el canvi social s'ha de donar en un període curt de temps, o sinó serà un fracàs i un desànim. Al respecte, jo penso que no podem caure en la mentalitat de la immediatesa i al regnat d'allò efímer. Probablement el verdader canvi necessiti uns quants anys per poder-se donar, però no per això hem de deixar de mobilitzar-nos. Cal que fem agitació permanentment, colpejant ideològicament on al sistema li dol, mobilitzant-nos per ostigar i confrontar el mal govern i la burgesia que el sustenta. És una baralla llarga i no hem de cremar totes les nostres forces en cicles de mobilització i pacificació, sinó més aviat mantenir un equilibri segons les circumstàncies. En l'actual moment, donades les greus agressions que estem patint per part d'aquest poder darrere el qual hi ha l'FMI, l'OMC i la CEOE, entre d'altres, en el cas català
(a part de tota la lladregada dels grups empresarials vinculats a CiU, Consell Sanitari i Social de Catalunya, CaixaBank, etc.; així com també tota la repressió que estem vivint. Front la seves agressions, doncs, cal que el poble dongui una resposta contundent, però això va per llarg.

Llarga vida a les Assemblees de Barri , i endavant amb les mobilitzacions!
CITO DEL WEB http://www.acampadadebarcelona.org

El 15 de maig del 2011, milions de persones vam iniciar un procés de canvi social, tot donant un senyal clar i inequívoc que no som mercaderia en mans de polítics i banquers i expressant de manera pública i massiva que la democràcia representativa actual està agonitzant. La classe política i els poderosos no han entès el missatge. Malgrat les creixents mobilitzacions i el clamor del malestar del 99%, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna tot posant en perill la vida de les persones.

El capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i ara ens governen els banquers. És evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat al poder. El sistema polític actual ens aboca al desastre i hem de ser el 99% els qui prenem les regnes del nostre destí. Exigim poder constituent per poder recuperar la sobirania que ens pertoca. Per això, el 12 i 15 de maig, després d’un any protestant sense resposta, tornem al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries i amb la voluntat de construir al seu model d’organització social.

Alguns ens hem organitzat i estem construint alternatives i solucions amb les nostres pròpies mans, però davant la repressió i els bloquejos que se’ns imposen des de les institucions ens veiem amb la obligació de reivindicar uns punts mínims de supervivència, ja que s’està posant en perill la integritat de la població amb unes mesures inhumanes. Així doncs, amb el fi de garantir el dret a la existència del 99%, exigim:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació, sanitat i serveis públics gratuits i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics.

3. Repartiment just del treball i la riquesa, no a la precarització laboral. No a la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral. Valoració del treball reproductiu, domèstic i de cures.

4. Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.

5. Reforma fiscal que permeti redistribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal a totes les persones

6. Defensa del dret de reunió, manifestació, vaga, associació i totes les llibertats ciutadanes. No al foment de la delació ciutadana.

Per tot això, els dies del 12 al 15 de maig s’han convocat mobilitzacions arreu i una vaga de consum. Alhora, augmenta la voluntat de les persones a reflexionar i deliberar col·lectivament sobre alternatives i com posar-les en marxa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nota breu sobre les mobilitzacions 15-M
07 mai 2012
bones, d'on has tret aquest manifest? esq li falta una paraula: "tornem al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries i amb la voluntat de construir ALTERNATIVES al seu model d’organització social".
Crec que si a algun lloc està penjat sense aquesta paraula s'hauria d'avisar pq canvia el sentit del text substancialment...
Re: Nota breu sobre les mobilitzacions 15-M
10 mai 2012
és del web 12m15m
Re: Nota breu sobre les mobilitzacions 15-M
12 mai 2012
12M Mobilizació global - 15M Dia d'accions
Catalá
http://12m15m.acampadadebarcelona.org
Castellano
http://12m15m.acampadadebarcelona.org/es

Per què sortim al carrer (Català)
http://12m15m.acampadadebarcelona.org/12m-15m

Por qué salimos a la calle (Castellano)
http://12m15m.acampadadebarcelona.org/es/12m-15m
Re: Nota breu sobre les mobilitzacions 15-M
12 mai 2012
La parte mas dolorosa para el Gobierno de derecha que solo beneficia a los ricos,muy ricos y a"ellos"mismos es:GASTAR MENOS ENERGIAS:el minimo deELECTRICIDAD,el minimo deGAS,y AGUA la necesaria para no pasar sed,mover lo minimo posibleEL COCHE(para eso estan los transportes publicos,TELEFONO SOLO PARA URGENCIAS,y no digamos ya deORDENADORES,WiFis,ahora que comienza elVERANO SUDEMOS UN POCOy no gastemos ELECTRICIDAD niGAS gastos minimos en consumo alimenticio,helados(POCOS),que las grandes compañias de energias,para nosotros necesarias, vean que como sigan el camino que llevan se tendran que ir aAFRICA aILUMINAR EL DESIERTO, si vamos haciendo estos esfuerzos, los haremos cambiar, tienen que dejar de GANAR TANTOS MILLONES DE EUROS Y FACILITARNOS LA VIDA A LOS CIUDADANOS QUE SOMOS LOS QUE COMPONEMOS EL PAIS.
Re: Nota breu sobre les mobilitzacions 15-M
12 mai 2012
La CUP dóna suport al 15M
http://www.llibertat.cat/2012/05/12-m-el-carrer-es-del-poble-les-places-


Suport de l'Esquerra Independentista


La CUP ha emès un comunicat d'abast nacional on dóna suport a les mobilitzacions del 12-M. Segons afirma, "fa anys que combatem el capitalisme en totes les seves formes (classisme, racisme, espanyolisme, masclisme...) i que hem anat forjant un moviment estès al llarg de tot el territori que, des de pobles i ciutats, comenci a bastir una alternativa popular, de base, nacional, contra la seva ofensiva, plantejant les nostres propostes i alternatives".

Per això, aquest 12 de maig "també serem a la convocatòria mundial, popular, de tots aquells i aquelles que rebutgem la imposició del seu model, que rebutgem la dictadura econòmica dels “mercats” i de les classes dominants, de tots aquells i aquelles que apostem, també, per la construcció d’uns Països Catalans socialment justos, territorialment equilibrats i sostenibles, deslligats de qualsevol forma de dominació patriarcal i nacionalment lliures, en un Món diferent, regit per la voluntat i els interessos de la majoria social i no pel lucre privat de quatre privilegiats".

El portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha manifestat el seu suport a la manifestació de Girona i ha declarat que "és necessari que sortim al carrer per fer palès el descontentament ciutadà envers aquest sistema polític i econòmic". Així mateix, ha sentenciat que "les retallades de drets socials, civils i polítics és asfixiant, però hem de mantenir-nos ferms i plantar-hi cara".

La resta d'organitzacions de l'Esquerra Independentista també han fet públic el seu suport a la protesta, com l'MDT o Endavant (OSAN), que remarca que "milers de persones de tots els Països Catalans sortirem al carrer per demanar un canvi real en el sistema econòmic, exigint acabar amb el salvament de la banca, més i millors serveis públics, drets socials i laborals, habitatge digne i renda bàsica universal". "Aquests dies de mobilització no són en cap cas una finalitat en si mateixos, sinó només un pas més en la consolidació d'un contrapoder al capitalisme i les institucions burgeses, un contrapoder que esdevingui, a la llarga, el veritable poder popular", sosté en un comunicat.
Colera camping CNT