Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Acció Xarxa de Biblioteques Socials
06 mai 2012
logoxarxa.jpg
Vivir la Utopía (documental).jpg
Una Diada diferent

Acció de la Xarxa de Biblioteques Socials


Diu la llegenda de Sant Jordi que un drac monstruós tenia atemorit al poble. La por regnava els carrers i el poble, impregnat per la irracionalitat d’aquesta emoció, va decidir donar-li tot allò que tenien fins quedar-se sense res i passar a oferir vides de persones. Fins que arribà un príncep que matà el drac i salvà al poble del seu extermini.

En els nostres dies, Barcelona s’omple de venedors i compradors, de parades promocionades per marques comercials. Així any rere any hem convertit aquest dia del llibre, de “cultura i l’excusa pel coneixement” en unes Rambles repletes de liquiditat identitària i una Plaça Catalunya amb escenaris i retransmissions en directe de TV3, els desinformadors que entren a les cases de quelcom vulgui ser alienat en el pensament “políticament correcte” i altres distraccions desencaixades de la realitat.

Així, des de la Xarxa de Biblioteques Socials i des de la Biblioplaça, la Biblio que es va conformar amb més de 3000 llibres i revistes que va portar el poble “insitu”, van tornar al poble el dia 23 de abril amb la crida a un Coneixement Lliure, Crític i Autogestionat i la difusió durant setmanes d’alliberament de llibres.

Van haver-hi reaccions molts dispars, alguns no sabien si emportar-se’ls o no, d’altres volien fer alguna aportació econòmica i d’altres amb ple desconcert de no haver de donar res a canvi amb ulls amics, estrenyien les mans de qui estigués radera dels llibres i amb un somriure eren partícips de la nostra crida. A més algunes persones va interessar-se en com poder fer-ho per aportar els seus fons bibliotecaris a les biblioteques de la Xarxa.

Les Biblioteques socials neixen per necessitat d'emmancipar-se de la cultura dominant repressora i opressora que permet per una banda la delegació voluntària de les nostres vides i per un altre la destrucció i mort d'altres contextos, comunitats i individus. Per això els moviments socials seguim apostant com a quelcom bàsic el coneixement i la transformació cultural de l'individu cap a un entesa de la realitat i un aprenentatge individual i col·lectiu per a poder atacar allò que ens oprimeix i de la mà (re)crear les nostres vides com allò propi que amb consciència, acció i empoderament és nostre i irrebatable.

http://xarxabibliosocials.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció Xarxa de Biblioteques Socials
07 mai 2012
Me encanta el proyecto, pero la verdat es que preferiria que en el logotipo se cambiara el arma de fuego por otro tipo de arma como una azada, una mochila, una bici un@ niñ@ etc y no una maldita mierda más de la industria armamentistica, para mi es contradictorio. Para mi las armas de fuego o la violencia tipica no es para nada sinonimo de alternativo y radical en el buen sentido de la palabra y menos creativo, inclusivo y participativo
nada k hoy estoy puntilloso
salut
Re: Acció Xarxa de Biblioteques Socials
07 mai 2012
La verdad es que el arma puede ser en sentido metafórico o no.

Igualmente yo también preferiría muchas cosas... y no va con ánimo de ofenderte, pero des de fuera los proyectos pueden opinarse y puntillarse, pero para los que vemos la cultura como un arma o para los que sabemos que la jerarquía de poder no se escucha des del diálogo por qué el poder no es horizontal... ¿quién se cree que sin una lucha de fuerzas el poder va a recular? Con manos arriba, por mucho que seamos miles de millones en la calle, ya se sabe que somos la paz del conformismo aceptando y parece que deseando que nos caigan las leyes y la violencia más terrorista. PQ ser terrorista es causar terror y parece mentira que no sepamos que tipo de estado tenemos, pero claro esque ¿tener un arma de fuego es ser poco inclusivo? o dejar machacarse es exluirnos en un sistema que nos excluye no sólo aquí si no toda la mierda que estamos dejando en el mundo y lo hacen en nuestro nombre, como el odio que muchos les tenemos a los americanos por sus magnificas políticas de inclusión....ah que ellos en sus casas si pueden tener armas.

Todo el mundo puntilla que si el sexo de los ángeles es mejor que opinar el sexo de los mossos que pal caso es la misma mierda. Pero Opinólogos hay muchos y luchadores pocos, por eso nos va como nos va, tenemos lo que merecemos y mucho tiempo para divagar, así de burgueses somos... manos arriba!
Re: Acció Xarxa de Biblioteques Socials
07 mai 2012
por cierto el salut es anarquista, usarlo en ese contexto es como llevar una camiseta comprada en el corte inglés del Che Guevara... además a un revolucionario de verdad no creo que le molara estar colgado en las paredes ni en camisetas ni en la puta mierda de vuestras casas de familias nucleares. vaya pero nada que hoy me he levantado puntillosx
Sindicato Sindicat