Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Cicle "antidesarrollista" en defensa del territori
05 mai 2012
La mundialización de la economía ha agudizado las contradicciones del sistema capitalista generando una serie de graves crisis internas y externas que obligan a serias modificaciones del modelo social desarrollista y del estilo de vida que comporta. Los remedios son variados: por un lado se intensifican las agresiones territoriales y medioambientales en la línea del capitalismo duro tradicional, y, por el otro, se ponen en marcha medidas contra el cambio climático y la subida del precio de los carburantes que presentan la imagen de un capitalismo blando, aunque no menos duro que el anterior, al que los dirigentes llaman “sostenible”. Ejemplos de la agresividad sin máscara son el proyecto Eurovegas, el Tren de Alta Velocidad, las líneas de Alta Tensión y la prolongación de la vida de las centrales nucleares. Ejemplos de la agresividad enmascarada, las centrales eólicas, la extracción de gas por fractura hidráulica y las prospecciones para el almacenamiento de dióxido de carbono. La perspectiva no es halagüeña para los dirigentes y las clases adictas al consumismo y la hipermovilidad en un entorno urbanizado y artificializado, lleno de prótesis electromecánicas. La agresividad capitalista no es controlable y anuncia un probable escenario crítico de penuria energética y alimentaria, donde las víctimas superarán con creces en número a los verdugos.
- Dissabte 5 de maig, 18h.

L'amenaça de l'emmagatzematge geològic de CO2.

A càrrec d'un company del Grup de treball per la defensa del territori de l'Alt Palància (Castelló).

La captura i emmagatzematge de diòxid de carboni és un projecte experimental d'increïbles costos i encara majors riscos -tant per a la flora, com per a les aigües, les persones i els animals- que consisteix a enterrar el CO2 generat en centrals tèrmiques i transportar-lo per gaseoductes a centenars de quilòmetres per finalment enterrar-lo a perpetuïtat en formacions geològiques profundes i estrats de roca impermeables.

Lloc: Ateneu Llibertari de Sants. C/ Maria Victòria, 10. Plaça de Sants (L1-L5).

- Diumenge 6 de maig, 13h (amb dinar).

L'agressió soci-ambiental de la fractura hidràulica ("fracking")

A càrrec de companys i companyes de la Asamblea contra el "fracking" de Burgos.

La Fractura Hidràulica, combinada amb la perforació horitzontal a grans profunditats, és una tècnica agressiva usada per explotar les últimes reserves de gas natural. Són tecnologies complexes i costoses i l'extracció és menys rendible que en les reserves que s'exploten convencionalment. Aquestes tècniques s'estan utilitzant des de fa aproximadament una dècada als Estats Units, i és allí on s'han experimentat fins ara les seves conseqüències sobre el medi ambient, les gents i les reserves d'aigua dolça.

Lloc: Can Masdeu. Canyelles (L3).

Més informació a:
http://pensamentilluites.blogspot.com.es/
http://www.alasbarricadas.org/noticias/node/19305
http://fracturahidraulicano.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat