Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
Un innocent estel dibuixat en un paper fa embogir de ràbia a un Policia Nacional
La rúbrica en forma d’estel d’una nena de 9 anys, de nom Laia, que tramitava el document d’identitat amb la seva mare en va ser el detonant.

--------------------------------------------------------------------------------

Els fets es van produir ahir a Tàrrega quan la nena, acompanyada de la mare, es disposaven a tramitar el document a la comissaria de la ciutat. A l’hora d’estampar la signatura en el document, la nena va dibuixar un estel que va ser el detonant de l’enfurismament del policia que es va negar a tramitar el document qüestionant el significat del dibuix, afirmant que no podia ser i demanat a la mare si ella l’havia incitat a fer-ho d’aquella manera. Davant la situació, la mare va demanar al policia que s'identifiques i ell s'hi va negar, va estripar els documents i es va negar a fer els tràmits.
La mare de la Laia explica el cas en una carta que circula per la xarxa i també ha trucat al contenidor de Rac 1 per explicar els fets.

Avui em sento com a ciutadana catalana totalment indignada….

Aquest matí hem aprofitat a fer els DNI als nostres fills aquí a Tàrrega, perquè mai se sap si el pots necessitar. Quan ens ha tocat el torn hem començat pel de la Laia, que sols té 9 anyets. Li hem donat tota la documentació que ens havien demanat i l’han demanada que fes la seva firma dins un requadret. Ella així ho ha fet. De sobte aquell senyor enfurismat ens diu que ell es nega a tramitar el DNI de la Laia…. Comm¿¿?? Que passa???… Diu que mirem la firma a veure que ens sembla. La miro i la remiro i no veig res d’estrany, el nom de la nena amb un garagot al damunt en forma d’estrella, i li dic que no hi veig res d’estrany, a la que ell hem contesta amb mala baba que aquest estel no pot ser-hi, que què significa… Hem quedo morta, sense sang, i li dic -és la seva firma, lo que vostè li ha demanat-, i ell diu que no, de cap manera, inclús dient-me si l’havia incita a fer-ho!!! -Però què diu??? Estem parlant d’una criatura de 9 anys, que no sap de política, que viu encara en el seu món de fantasia…. Per l’amor de Déu-. Ell s’hi nega rotundament i jo truco als Mossos perquè considero que està rondant la il·legalitat. Ell es posa nerviós i diu que -venga,venga- que el farà. Quan acaba amb els tràmits li demano que s’identifiqui i es nega en rotund, cosa que no pot fer, doncs és un Policia Nacional, i hem diu -perquè-, jo li responc que hem veig amb l’obligació de tramitar una denúncia pels fets ocorreguts, i amb un gest de ràbia trenca els papers i els llança a la basura…. dient: -ara si que no!!!-. Veig com algunes persones es creuen amb el dret de marcar-te no a tu, als teus fills, amb el dit, i fer-te sentir com si fessis quelcom horrible… Quan hem sortit d’allà la Laia estava desolada perquè no comprenia el que havia passat, i l’hi he intentat explicar, però crec que no té l’edat com perquè hagi de veure aquests poders d’autoritat….. Tots els que hem coneixeu sabeu del cert que això no quedarà aquí i faré els impossibles perquè una situació com aquesta no es repeteixi….
Mira també:
http://www.directe.cat/noticia/197780/un-innocent-estel-dibuixat-en-un-paper-fa-embogir-de-rabia-a-un-policia-nacional

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
Molt embaucador la pobre història de la nena. Supose que això serà l'inic d'una trauma cap a la polícia espanyola tot el contrari cap a la catalana que els estimarà per la seva meravellosa atenció a la ciutadania catalana.
Jo crec que la laia quan ha sortit d'allà estava desolada perquè la seva mare no ha sabut mantenir-se al marge de la legalitat ciutadana i no ha sabut assignar els poders d'autoritat a totes les forces repressives de tots els estats.
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
La policia catalana no existeix. Els mossos són els primers en ser així, són un cos repressiu espanyol, responen a l'audiència nacional en última instància, i depenen de la conselleria d'interior d'un govern autonòmic espanyol.
El que passa és que resulta que aquest fet l'ha protagonitzat un policia nacional i...oh! és clar! si denuncies l'actuació d'un poli nacional estàs dfenesant els mossos! No hi havia caigut!
En fi, ja has desviat l'atenció cap als mossos, ja has portat el tema cap a on t'interessa.
Ja et dic , a nosaltres no ens veuràs mai defensar els mossos dient que la poli nacional és pitjor. Tu fes el que et sembli.
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
sin piernas, sin brazos....
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
"la policia catalana no existeix" clar ni res que sigui opressiu està relacionat amb la catalanitat, tot es "espanyol" ...
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
hi ha elements repressius que són territorialment catalans, administrativament catalans... però no són catalans en un sentit nacional com preteneu. Perquè catalunya no existeix com a estat, encara.
Per molt que us esforceu en fer oblidar l'entramat estatal i intenteu que la població percebi la comunitat autònoma catalana com un "estat policial" (quan els polítics que hi manen estimen espanya més que vosaltres) no aconseguireu posar pals a les rodes de l'estratègia independentista. I si el carro cau vosaltres veniu darrere, tete.
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
Ui que malote Marcos, ves amb compte que no et robin el carro, perque el tunning que gastes els agrada a molts per embolcallar-se, inclús a aquells policies torturadors que en el teu futur estat català podries defensar contra nosaltres. Que fariem tots sense el vostre carro que ens guia i el vostre flamant invent de la roda que tot ens ho dona, restarem absolutament desvalguts.

Seriosament, que és el que pretèn el teu comentari? dir que no hi ha mossos catalans? que descobrim el ridícul argument de que com que Catalunya no és un estat no hi ha polícia catalana? ets el mesurador de la catalanitat tu ara?

Doncs si noi, catalans d'obediència espanyola, com tantíssims altres, com els que manen, i tots els que porten dècades de genolls davant l'estat, o no és cert? que merdes t'empatolles de pals a les rodes? o ens vols dir que Catalunya no funciona com un estat policial amb una dinàmica policial pròpia de l'estat més repressiu?

A mi sincerament em dona absolutament igual la bandera que porti en l'uniforme, sembla que ni a tu ni al que comença a despistar amb els mossos us passi el mateix. El nacionalisme d'un i altre al final acaba fixant-se més en la bandera que en el fet.

ACAB
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
El que vulguis noi, però no existeix la policia catalana. Existeix la policia espanyola d'àmbit català, que és diferent i ens ha investigat, agredit, detingut, torturat i acusat falsament davant de tribunals bastant més que a vosaltres, així que atxanta la boca pijo de merda.
Catalunya no funciona com un estat policial, funciona com una comunitat autònoma policial, és la zona més conflictiva de l'estat. Els polítics que la gestionen són tant o més espanyols que tu.
En un estat català , amb majoria progressista, moviments socials forts i una desmilitarització quasi total, les coses aniran diferent. La història podrà avançar cap a on ha d'avançar i, quan ho faci, caldran forces armades per defensar-ho. Digues-li poli, digues-li milícia, digues-li exèrcit popular. Del que pots estar segur és que no seran quatre garrulos amb boina i escopetes al servei del cabdill de la FAI de torn, com va passar ja fa uns anyets.
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
No. Seran com els feixistes dels germanets Badia, Polo, etc.
Pobrissons, i el seu capo Dencàs refugiat amb el Sant Mussolini, com a padrí.
Fora neofeixistes, per molt catalans que es diguin, d'indybcn
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
04 mai 2012
Aquests quatre garrulus que tu dius eren la majoria de la classe treballadora de barcelona, imbècil. Que us han torturat més que a nosalres dius ? jajajajaj aquesta si que es bona, vosaltres no sou més que un invent juvenil dels anys setanta, mentre que qui més va lluitar contra el franquisme els primers anys durs van ésser els homes i dones de la CNT. Vols saber perquè som menys avui en dia ? Doncs fonamentalment perquè la brutal repressió franquista va exterminar tots el cuadres sindicals de la organització impedint el relleu generacional quan vosaltres ereu quatre arreplegats i bastant més pijos que nosaltres, per cert. El teu error metafísic es fer una distincio radical entre catalanitat i espanyolisme quan es ben sabut que el nacionalisme català, del qual vosaltres sou l'expressió radical, neix arrel de la crisis del 98 i la decepció conseqüent de la burgesia indiana catalana de no poder seguir explotant els esclaus cubans ... quina pena, peneta ... això no vol dir que no hi hagués sectors catalanistes dintre dins la CNT (el gran Salvador Seguí n'és un exemple) però sempre va ser dins d'una concepció iberista i mundial doncs s'entenia que el paper del proletariat anarquista català era atiar com a sector d'avançada el foc de la revolució a la península i al món. Com deia Durruti "fer de barcelona la capital espiritual del món" i això es una idea molt més meravellosa que el vostre plantejament mediocre com mediocres eren els escolanets filofeixistes d'Estat Català.

Prefereixo la Rosa de Foc, Moscú de l'anarquisme internacional que una Barcelona capital d'un minúscul Estat Europeu.
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
05 mai 2012
Sí, eren de classe treballadora. I? Els allibera això de ser 4 garrulos amb boina i escopeta a les ordres del cabdill de torn de la FAI? L'assemblearisme al servei del caprici i la màfia. Enfrontem-nos a l'estat per suplantar-lo i monopolitzar la violència nosaltres, vaja.
I sí, l'esquerra independentista, un fenomen que surt a partir dels 60, ha estat molt més perseguida i torturada que els neo-anarquistes de cresta lagartosa i narius gotejants, que no teniu res a veure amb la cnt dels anys trenta més que les sigles, pallasso.
Relacionar-nos a nosaltres amb els negrers i els feixistes i reventa-vagues d'EC i evitar parlar de, per exemple, el Bloc Obrer i Camperol, o l'escissió d'EC de Jaume Comte, diu molt del nivell de demagògia que sou capaços d'assolir per tal de desprestigiar-nos. Pressuposar que una catalunya independent serà feixista i una "ibèria unida" serà la polla i prendre-ho com a dogma, és una trista mostra de la catalanofòbia inherent a tots els moviments d'àmbit espanyol. A veure si t'enteres, podem expandir una revolució des d'una catalunya independent i revolucionària, podem ajudar els moviments d'arreu amb la força de l'estat i els serveis d'intel·ligència d'una catalunya socialista. Això és molt més plausible (encara que difícil) que esperar que a les espanyes la penya es mogui per algo.

"prefereixo la rosa de foc", dius. Sí, és clar, que us mola la gresca ja ho sabem. Pum, pim, pam, que maco es veure cremar comerços. I després què? No teniu projecte, no teniu res. Només podeu crear la il·lusió de que funcioneu emmig del caos d'una guerra civil. M'agradaria veure una societat de milions de persones, plena de lumpen, i vosaltres intentant organitzar-la assembleariament. Seria divertit des d'un punt de vista misàntrop, veure tant de caos, mort i sofriment. Seria com somàlia però políticament correcte, l'ana belén i el víctor manuel us podrien dedicar un tema.
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
05 mai 2012
A veure com t'haig d'explicar que la majoria de la classe treballadora de barcelona no són quatre garrulus ? La mafia ? Quina mafia ? A no ser que consideris que el sindicalisme es una mafia igual que deien els burgesos d'aleshores. Els anarquistes mai van intentar suplantar l'Estat la prova es la creació del Comité de Milicies Antifeixistes, un organisme revolucionari i ampliament democràtic on estava representat tothom inclòs els més crítics amb la CNT. Per cert, tu si que defenses el monopoli de la violència amb la creació d'un nou Estat, burru. Tu no tens ni idea d'història del moviment llibertari durant la transició, al miting de la CNT a Montjuich al 77 hi havia més de 200.000 persones (quantitat que vosaltres no heu sumat mai, que bonica la mani de l'EI a l'1 de maig d'aquest any, 150 persones, la CNT i la CGT 600 i 5000 respectivament). L'onada de vagues i mobilitzacions llibertàries durant la transició superen amb escreig el que va fer l'EI i la repressió contra nosaltres (Cas Scala amb multitud d'empresonaments i detencions també). Es curios com vols ficar el BOC dintre de l'independentisme jajajja i el grup d'en Jaume Compte no era més que un grupuscle practicament inexisten (un grupuscle escindit d'un altre grupuscle). Jo no he dit que una Catalunya independent seria feixista, revisa els meus comentaris. Catalanofòbia la veus tu dins del teu cap. A les Espanyes com dius tu hi ha gent més revolucionària que tu pel que sembla, deus haver viatjat poc ... et penses que només es mou la gent aqui o què ? No tenim projecte ? Potser que llegeixis una mica més sobre que es l'anarcosindicalisme i el moviment llibertari. Ja sobre lo de Somàlia t'estàs descantillant aixi que no contestare, els nostres referents son altres com les col·lectivitzacions a Catalunya i Aragó, la Machnovia ucraniana, la Provincia lliure de Shinmin i altres moviments socials contemporanis que estan adoptant els ideals llibertaris com per exemple el PKK kurd de Ocallan que des del 2005 ja no es marxista-leninista sino "confederalista democràtic" una doctrina basada en les idees municipalistes llibertàries de l'anarquista nordamaericà Murrai Boockin i el neozapatisme de l'EZLN (molt influencial pels mexicans germans Magon.

Au salut i a llegir una mica més gamarús indepe.
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
05 mai 2012
La majoria de la classe treballadora podria ser anarquista, com molen les gestes passades, sí, però la majoria de la classe treballadora no era qui dominava les patrulles de control. Era Manuel Escorza, et sona? Ell era qui enviava patrulles de quatre garrulos amb boina a matar fins i tot anarcosindicalistes com Josep gardenyes o Manuel Fernández.
Jo? Evidentment que defenso el monopoli estatal de la violència. No vull maquillar el caos d'assemblearisme i deixar l'administració de la violència sota els capricis del cabdill faista de torn. Evidentment.
Que ajuntaveu penya el 1977? També l'ajuntaven a la plaza de oriente i mira ara. On estan tots aquells anarquistes? S'han mort? O potser van tornar amb autobús a les comunitats autònomes d'on provenien?
Lo del cas Scala una putada de l'estat, és cert.

A la transició el PCE(i), el PSAN mobilitzaven molta gent, però la seva estratègia era avantguardista. De l'EPOCA (la mill*r organització arm*da en quant a efectiva que hi ha hagut a l'estat) es va arribar a Terra Lliure, i la culminació de l'estratègia va ser el moviment independentista dels 80, que com saps va ser massiu.
No fico el BOC dins el separatisme pur d'Estat Català, és clar que no, però si que és reivindicat des de l'EI com a referent. Els objectius d'una i altra organització poden ser diferents, però és que el context és moooooolt diferent. El nacionalisme d'esquerra català és molt més que el separatisme d'EC perquè el nacionalisme espanyol està molt més inculcat i és molt més agressiu. És que entremig hi ha hagut una dictadura nacionalista espanyola, saps? És el que hi ha.

Els vostres referents teòrics i pràctics poden estar molt bé en el seu context, però et recordo que estem a espanya, campeón, i al segle XXI. Avui en dia aquestes idees no tenen viabilitat per la mateixa naturalesa de la societat on vivim. En una societat de no-govern hi ha multitud de factors que ens portarien al caos. Per començar aquí no som tots kurds, ni tots indígenes, ni tots ucraïnesos ni tan sols meitat catalans de pura cepa/meitat catalano-murcians com als anys 30. Aquí haurieu de convèncer musulmans i xinesos i els haurieu d'explicar perquè expropieu el negoci o perquè no voleu que la dona porti vel. I això és un simple exemple. En el tema de la violència seria un caos. La gent d'altres contextos estava familiaritzada amb la violència, a la nostra societat l'horroritza. I a més, que som molta, molta penya per organitzar. Cal un estat i ho saps. No oposis el teu idealisme a la realitat. Lo meu és difícil, lo teu és... molt més difícil, no et diré impossible.
Per cert, saps de què s'alimenten els gamarussos?
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
05 mai 2012
Marcos, ¿tú que fumas?
A ver, si la policía catalana no existe porque su referente es el autonómico y no el estatal, ¿tampoco existe la corrupción catalana? ¿ni el cierre de los ambulatorios catalanes? ¿ni la subida en las matrículas de las universidades catalanas? ¿ni los recortes en cataluña? ¿y la crisis?... joer, pues resulta que vivo en el mejor de los mundos y no me había enterado!!!

La de gilipolleces que llegáis a soltar los indepes por defender el puto nazionalismo de mierda de vuestro puto país tercermundista, mafioso y bananero.

Y la mayoría progresista de la que tú hablas no es la que gobierna, y visto lo que hizo cuando gobernó, tampoco me pondría a tirar cohetes...
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
07 mai 2012
Doncs mira, exsteix la corrupció catalana en un sentit territorial. I també en el sentit que qui la practica són persones administrativament catalanes. Però la qüestió és que els mecanismes estatals que permeten perpetuar la corrupció no són catalans. Catalunya és un projecte polític, no una realitat.
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
07 mai 2012
Perdoneu però el fet nacional català ja està reconegut a l'Estatut (encara que sigui en el preambul i no a l'articulat primer), per tant, l'Estat Espanyol és un Estat Plurinacional, una altra cosa diferent es que aquesta nació sigui un Estat independent, em sembla. Aquest discurs anti-imperialista dels 60 aplicat al cas català està més que agafat amb pinces ...
Re: Humor: policia nacional s'indigna amb una nena per la seva signatura
07 mai 2012
El poder central es retroalimenta amb els autonòmics. Pensar que hi ha divergència d'interessos entre ells és entrar en el discurs convergent.
Sindicato Sindicat