Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CNT es va concentrar a les portes de l'Assemblea General de Socis del RACC
30 abr 2012
La CNT de Barcelona es va concentrar el passat dijous 26 d'abril a les portes de l'Assemblea General de Socis del RACC, en el marc de la seva campanya en contra de l'aplicació de la reforma laboral a l'empresa i l'atenció de trucades d'emergències mèdiques per personal sense la qualificació necessària. Durant la concentració, es va realitzar una roda de premsa en la què va participar també una representació de socis del RACC.
rodaracc01.jpg
Des de fa alguns mesos, la Secció Sindical de CNT al RACC ha denunciat la delicada situació en el Servei Mèdic del RACC. Els treballadors del servei es veuen obligats a atendre les trucades, malgrat no compten amb formació mèdica per a tal, exposant-se a una responsabilitat per a la qual no estan preparats, suposant un risc tant per als socis com per els treballadors. Per si no fos poc, el RACC s'ha apressat a aplicar la nova reforma laboral, en forma de modificacions de torns i horaris que estan encaminades a una erosió planificada del servei propi d'atenció telefònica, per així poder justificar la subcontractació del servei en una empresa de telemàrqueting. Una erosió del servei que, segons el parer del sindicat, comporta una pitjor atenció, pitjors condicions per als treballadors i caos organitzatiu.

Per denunciar aquestes actuacions, aquest sindicat va iniciar una presa de contacte amb una plataforma de socis del RACC per informar-los de la veritable situació laboral a l'empresa. Fet que es va materialitzar en una reunió al començament d'abril. Com és normal, els socis es van mostrar indignats davant les nefastes conseqüències que la política del RACC pot implicar en un servei que s'ha caracteritzat per projectar una imatge de qualitat, i van decidir sumar-se a la campanya de CNT perquè l'empresa rectifiqui el seu procedir.

No obstant això, les negatives al diàleg per part dels directius del RACC, així com la inoperativitat del Comitè d'Empresa, ens han deixat com a única opció la protesta. De manera que la CNT es va concentrar el passat dijous 24 d'abril a les portes de l'Assemblea General de Socis del RACC. Durant la concentració, es va realitzar una roda de premsa amb participació de la plataforma de socis del RACC i membres de la Secció Sindical per exposar les raons del conflicte i anunciar les properes accions de la campanya. Aquesta es mantindrà fins que l'empresa no es comprometi a oferir una solució vàlida a les demandes dels treballadors i treballadores.
rodaracc02.jpg
rodaracc03.jpg
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=879

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat