Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Alt Urgell] Convocatòria 1er de Maig
27 abr 2012
Contra les retallades i la dictadura del capital
ORGANITZACIÓ SOCIAL!

La classe treballadora estem patint el pitjor atac contra els nostres drets i llibertats de les darreres dècades. Cada dia s’anuncien noves retallades en els serveis públics mentre s’aproven noves reformes, creixentment regressives, en els drets socials adquirits pels postres avantpassats a base de lluites, sacrificis i vides. Quan encara estem lluitant contra la Reforma Laboral, quan encara tenim molt present el record de la Vaga General... Ja estan anunciant una nova bateria de retallades i contrareformes que van des de l’augment de la ratio d’alumnes per aula, a la limitació del dret a vaga, passant per tot tipus de mesures repressives encaminades a silenciar qualsevol tipus de protesta i dissidència mitjançant la por.

Mesures totes elles aplicades il•legitimament, per uns governs formats per uns partits polítics que en els seus programes no contemplaven cap d’aquestes mesures. Mesures dissenyades per uns organismes no democràtics i gens transparents com són la UE, el BM i l’FMI, que diuen actuar en nom dels mercats. Hem vist com a Grècia, Itàlia i Portugal aquests organismes impulsaven i provocaven el canvi d’uns governs elegits mitjançant sufragi universal per a uns tecnòcrates elegits a dit per aquests mateixos organismes. Tot i les evidents limitacions de la democràcia representativa sempre és preferible a un govern triat a dit. Tot això posa de manifest que sense sobirania econòmica no hi pot haver sobirania política.

Als Països Catalans la submissió a les polítiques capitalistes de la UE han comportat el desmantellament del teixit industrial per basar l’economia en els sectors del turisme i la construcció. Hem patit un procés de deslocalització econòmica que sols ens ha dut precarietat laboral, destrucció del territori i insostenibilitat. Alhora observem com el dret a la propietat privada i al benefici privat primen per sobre el dret a un habitatge digne, a la sanitat, a l’educació o el benestar de les persones. Els sectors productius, els transports, les infraestructures, els serveis públics, la banca són estructures econòmiques pensades per garantir beneficis empresarials de grans coorporacions.

A la vegada, observem que les polítiques de la Generalitat de Catalunya donant suport a la política econòmica del govern central, duen a terme un atac contra l’estat del benestar, mermant la capacitat de fer polítiques socials per al poble treballador. Som la classe treballadora, el poble treballador Català, i com a tal, el subjecte polític sobre el que deuria recaure la plena sobirania política i econòmica en un estat que s’autodefineix com a democràtic. Avui som un seguit d’organitzacions de base que reclamem els nostres drets i volem recuperar la nostra capacitat de decidir plenament sobre les nostres vides, sense ingerències, sense amenaces, sense por i sense repressió.

Alt Urgell, 1 de maig de 2012

Notícia a Radioseu: http://radioseu.cat/notí;cies/Pol%C3%ADtica/Concentraci%C3%B3+unit%C3%A0ria+per+l%271+de+maig+a+la+Seu

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat