Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral : pobles i cultures vs poder i estats
1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
26 abr 2012


- Exposicions

- Dinar popular

- Conferències

- Tallers per criatures

- Actes culturals

- Trobada de paradetes, etc


Manifest pel Primer de Maig del 2012

Com cada any, el primer de maig marca una cita a totes les persones treballadores per reivindicar els seus interessos davant l’explotació a la qual són sotmeses com a mers instruments de la generació de capital. Aquesta vegada, emperò, ens trobem en un context que no troba precedent en molts anys; una tan accentuada polarització social, fruit de la present crisi i la gestió política de la mateixa, i l’increment de les mesures repressives com a resposta a l’augment de la conflictivitat, ens posen davant d’un escenari en el qual es fa de nou manifestament real l’antagonisme treball-capital.
cnt1maig2012bcn.jpg
La xifra de persones aturades (sobretot joves menors de 35 anys), la des-regulació del mercat laboral, les retallades en tots els àmbits socials de competència pública o l’encariment de la part no finançada a través de l’erari públic (Sanitat, Educació, Transport, Investigació i Desenvolupament, etc..), estan suposant l’obertura a un escenari qualitativament diferent al qual ens havíem acostumat a viure: un exèrcit de nòmades laborals sense cobertura social pública travessant un territori cada cop més inhòspit.

Mentre tot això va esdevenint-se, les grans empreses (bigger to fail), els bancs… són re-finançats amb capital públic que mai retorna en benefici dels més desafavorits per aquesta situació, sinó que es destina a la sanitat interna d’aquestes institucions depredadores mentre es dediquen a allò que anomenen reestructuració.

Si a això li afegim l’enduriment penal per a frenar per la força allò que escapa completament al dret, tenim que l’Estat social de dret s’està convertint en un Estat penal d’excepció. Lleis que es dirigeixen selectivament a una part de la població (aquella part que dissenteix d’acceptar aquesta situació), gestionant la realitat com una situació d’emergencia, provocant així l’alarma, la alerta i la por. Aquesta estratègia del poder determina condicions estructurals per la consolidació de la precarietat i la marginació, legitimant el control social i fomentant una nova categoria de persones a les quals poder aplicar amb èxit la política del terror.

Arribats a aquí, nosaltres no arronsarem el cap esperant que ens l’esberlin definitivament -convertint-nos en exèrcit d’alienats i desposseïts de tot-, no abandonarem l’esperit que ha animat a d’altres abans a fer els sacrificis personals necessaris per conquerir allò que per a ells naixia de la dignitat pròpia, ni esperarem a que només ens quedin les cadenes per perdre. Nosaltres continuem esperonant la unió de tots els treballadors i treballadores per a ser capaços i capaces de reconquerir les nostres vides i capgirar aquesta situació injusta, continuem sense aclucar el cap ni convertir-nos en instruments del capital o de cap quadre polític o sindical.

Davant d’aquesta situació a la que no es veu sortida i només podem intuir més amenaces, la CNT continua cridant a la classe treballadora a organitzar-se i lluitar pel món digne en el qual volem viure, perquè allò que ens queda és el que ens correspon, lluitar, lluitar amb tota la nostra energia.

Salut, lluita i anarcosindicalisme!


http://barcelona.cnt.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
26 abr 2012
Acte unitari de CNT es refereix a què estaran les dues CNTs?
Re: 1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
26 abr 2012
Re: 1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
26 abr 2012
y no hay manifestación de cnt?
Re: 1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
26 abr 2012
Re: 1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
27 abr 2012
Crec que la mani de cnt es pel matí a les 12 a les 3 xemeneies. Per la tarda hi ha mani anticapitalista amb bloc llibertari a les 17:30 a plaça universitat.
Re: 1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
27 abr 2012
la de la tarda no esta cnt.
no se si hi ha bloc de l'EI, bloc llibertari, bloc comunista, etc...
Re: 1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
28 abr 2012
La CNT forma part del bloc llibertari de la tarda
Re: 1r Maig. Acte Unitari de CNT: Seguim en la lluita
30 abr 2012
Asistirá la FAI?
Sindicat Terrassa