Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[ELX]1 de Maig anarquista.
26 abr 2012
US ESPEREM AL BLOC ANARQUISTA
A LES 11:00 A LA PLAÇA BARCELONA, D'ELX.
Per un 1r DE MAIG ANARQUISTA

La jornada del Primer de Maig recorda l'execució, després d'un muntatge preparat per la Policia, de diversos anarquistes als Estats Units, tot emmarcat en les lluites per aconseguir la jornada laboral de vuit hores. Això succeïa l'any 1886.

Ha plogut molt des d'aleshores. En el camp de la lluita social, hi ha hagut molta repressió dels Estats i dels capitalistes per fer callar el descontentament popular al llarg i ample del món; hi ha hagut moltíssima gent del poble que ha donat la vida per transformar aquesta societat injusta: una baralla desigual en la qual quan els poderosos han cedit alguna cosa ha estat sempre per la conscienciació i la pressió dels de sota.

El Primer de Maig-i la idea que representa-segueix sent en l'actualitat rabiosament vigent, un símbol que reflecteix l'enfrontament dels treballadors, els desposseïts i els oprimits davant dels seus opressors i explotadors.


El Primer de Maig, doncs, no és un dia de festa, com volen fer-nos creure governants, capitalistes i sindicats pastissers, és tot el contrari: un dia de reafirmació de la lluita revolucionària del poble contra tot tipus d'opressió, un dia en el d'agafar impuls per seguir plantant cara a aquesta societat injusta, als seus gestors i als seus col · laboradors.

Els anarquistes estarem participant en les mobilitzacions que es convoquin en aquesta data, recordant el propera que és a les nostres idees; fent present que la lluita és al carrer i en l'acció directa, i no en l'acció delegada ni en els parlaments, siguin aquests del tipus que siguin, plantejant que els mitjans que utilitzem en la lluita han d'estar sempre en concordança amb els fins que volem aconseguir ...

Tot això, perquè creiem que és possible construir una societat sense gent que mani ni gent que obeeixi, sense opressors ni oprimits, sense explotadors ni explotats. Una societat sense jerarquies, horitzontal, d'éssers lliures i iguals que es relacionen entre si mitjançant una ètica solidària i que no es discriminen per raó del seu sexe, ètnia, llengua, procedència geogràfica o condició natural. Una societat en la que rebutgem d'una vegada per sempre el "tant tens, tant vals".

Una societat, en definitiva, en la qual l'Estat i el Capital no tinguin raó de ser i en la qual la llibertat, la igualtat i el suport mutu solidari siguin la base de les relacions socials i humanes ... Això, i no una altra cosa, és l'anarquia: l'ordre natural, i no aquest ordre imposat, antihumà i degradant a què, bé per la força, o bé mitjançant l'engany, ens volen sotmetre.

US ESPEREM AL BLOC ANARQUISTA
A LES 11:00 A LA PLAÇA BARCELONA, D'ELX.

(Enllaç)Comunicat i cartell:
http://juventudeslibertarias-sudeste.blogspot.com.es/2012/04/por-un-1-de

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat