Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
El patriarcat a Esquerra Illes
26 abr 2012
Aquí tenim un exemple del patriarcat del partit Esquerra Illes. El seu dirigent (regidor a Manacor i Secretari d'Organització) Joan Llodrà menysprea i intenta ridiculitzar Endavant OSAN Mallorca per ser antipatriarcal...

Patètic...
joan-pla-mig.jpg
[Comunicat Endavant OSAN Mallorca]


Des d'Endavant OSAN Mallorca volem fer públiques les següents consideracions al voltant d'un article escrit pel regidor d'Esquerra de Manacor i Secretari d'Organització, Joan Llodrà. El motiu que ens empeny a fer-ho és que Llodrà ataca durament un company nostre i la nostra organització. Per això, volem dir:

Si bé consideram interessant i enriquidor el debat sobre el llenguatge sexista, aquest s'ha de produir sempre amb el més absolut respecte cap a les persones i les entitats. Per tant, no acceptam aquests insults i menyspreus cap a la nostra organització ni cap al nostre militant.

Llodrà ens ataca per la nostra postura d'esquerra transformadora i, sobretot, de lluita contra el patriarcat. Arriba a qualificar de "brutal" (sic) que ens declarem antipatriarcals i considera una pèrdua de temps i una "bajanada" (sic) dedicar esforços en aquesta causa. No compartim aquesta visió. Per a nosaltres, la lluita per la llibertat de les persones, per la igualtat entre homes i dones, la no discriminació per qüestions d'opció sexual, etc. és fonamental. Nosaltres lluitam per un món millor, no només per la independència del nostre país, els Països Catalans.

La postura de Llodrà, representant públic d'Esquerra, el situa a ell i al seu partit en el conservadorisme en les qüestions socials. Tot plegat, l'allunya a ell i al seu partit de qualsevol aire de progressisme tot apropant-lo a aquella dreta capitalista, masclista i casposa que tant hem combatut i combatrem sempre des dels moviments socials i l'Esquerra Independentista de Mallorca.

Entenem que les opinions expressades per Llodrà, Secretari d'Organització i regidor d'Esquerra, són les del seu partit. Només una clara desautorització pública per part del partit que representa ens indicarien el contrari.

Tanmateix, insults i menyspreus a part, el que trobam més deplorable de l'actitud de Llodrà és que entre tant d'insults i menyspreus no trobi espai per donar a conèixer i solidaritzar-se amb un company independentista que dia 18 de juny pot ser condemnat a ingressar a presó durant 3 anys. Això diu molt dels valors d'ell i del seu partit.

Finalment, articles com aquest ens confirmen, un cop més, que el nostre projecte polític res té a veure amb el d'Esquerra. Les paraules de Llodrà ens armen d'arguments sobre la necessitat de construir un nou projecte polític que treballi a les institucions per construir la societat per la qual Moviments Socials i Esquerra Independentista lluitam cada dia al carrer. Esquerra mai ha estat ni serà la nostra veu institucional, ni la de cap persona que vulgui un món millor.



Des d'Endavant Mallorca, només afegir que seguirem lluitant per uns Països Catalans lliures, nacionalment i social. I, en aquest sentit, aprofitam l'avinentesa per solidaritzar-nos amb les joves activistes que seran jutjades aquest dijous al matí per lluitar per la nostra llengua catalana.


"Instruïu-vos, perquè necessitarem tota la vostra intel·ligència...
Emocioneu-vos, perquè necessitarem tot el vostre entusiasme...
i organitzeu-vos, perquè necessitarem tota la vostra força."
                    (A. Gramsci)
Endavant OSAN Mallorca
25 d'abril de 2012
Mallorca, Països Catalans

http://endavantmallorca.wordpress.com


L'article de Joan Llodrà: http://www.manacormanacor.com/si_ministre_04_12_1.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El patriarcat a Esquerra Illes?
26 abr 2012
Perdoneu, però em sembleu una mica victimistes...

Si un article amb una mica d'ironia aixeca tantes ampolles perquè "menysprea i intenta ridiculitzar"... no sé què farem quan vinguin mal dades de debò.




No podem construir un moviment de cotó fluix.

Hem de ser més flexibles davant la ironia.

Ser eternament autistes ens condemna al fracàs.
Re: El patriarcat a Esquerra Illes
26 abr 2012
Per autisme politic el seu.
Diu que es la primera vegada que ho escolta. Evidentment no es mou gaire entre els moviments socials i ambients d'"esquerra", ni que sigui per internet.
Acabara a Convergencia...
Sindicato Sindicat