Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Concentració per exigir el reconeixement del nou Estat Amazic d'Azawad
25 abr 2012
Diumenge passat es va celebrar la marxa popular amaziga a Casablanca “Tawada 2” en el 32 aniversari de l'inici de la primavera amaziga (Tafssut N Imazighen)
concentracio-azawad-barcelona-28042012-33053.jpg
El proper dissabte 28 d’abril a les 18 hores, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, el Moviment Amazic a Catalunya convoca una concentració de suport amb el poble amazic a l’Azawad i d'arreu del Nord d’Àfrica.

La lluita del poble amazic és llarga i fa desenes d’anys que dura. I ara, la situació actual és especialment preocupant al nou Estat independent de l’Azawad proclamat el passat 6 d’abril, perquè les potències colonials encara influents a la regió, amb França al capdavant, ja han manifestat la seva negativa a reconèixer-lo. "Aquesta oposició és una prova més de cinisme ja que aquest territori amazic fou annexat forçosament a Mali l’any 1958 sense el consentiment de la població, rebuig que era conegut de manera explícita per l’antiga potència colonial: França." apunta el moviment amazic.

Marxa popular amaziga a Casablanca “Tawada 2”

La marxa nacional amaziga Tawada 2 de Casablanca, que ha tingut lloc aquest diumenge 22 d'abril, la primera es va fer a Rabat el passat 15 de gener, va superar totes les expectatives, ja que va aconseguir la mobilització de les diferents coordinadores regionals del Moviment Amazic, els organitzadors parlen de més de 10 mil participants, amb una absència esperada per part dels mitjans de comunicació públics, i amb la presència dediferents cossos de seguretat de tots els colors en els carrers i els barris adjacents a la ruta de la marxa.

En la manifestació es va veure una forta presència les qüestions d'interès per al activistes amazics, com laqüestió dels detinguts i els problemes de marginació i exclusió de l’amaziguitat en tots els àmbits de la vida pública, i entre els temes més destacats que es van reivindicar amb força en la manifestació han estat la expropiació de terres dels ciutadans i de les tribus, el que suggereix que el moviment amazic intensificarà lalluita en el futur en aquest afer.

La marxa no es va oblidar de l'ajuda i el suport de l'Estat amazic a l'Àfrica subsahariana, l’Estat d’Azawad, que va declarar la seva independència de Mali, i es va solidaritzar amb tots els pobles amazics.

Les marxes populars de la primevera Amaziga també es van fer a Agadir, Tizi Ouzou, Jadou, Sabha (Sahara), Nador, Meknes, Trípoli i Argel.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/04/concentracio-per-exigir-el-reconeixement-del-nou-estat-amazic-d-azawad-17576

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more