Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
El Consorci de Collserola rebutja la presència de militars armats al parc
25 abr 2012
Comunicat de premsa de la campanya "Fora militars de Collserola"
El passat 24 d'abril es va celebrar l'Assemblea General del Consorci del Patronat de Collserola.

Mitja dotzena d'activistes de la campanya "Fora militars de Collserola" ens hem concentrat a la porta de l'Ajuntament de Barcelona, on es feia la reunió, amb la pancarta "Militars ni a Collserola, ni enlloc" i hem repartit el nostre manifest als membres de l'Assemblea que anaven entrant. Després hem assistit a la dita Assemblea. Un dels últims punts de l'ordre del dia feia referència al tema de les maniobres militars a Collserola.

Finalment l'Assemblea General del Consorci del Patronat de Collserola ha decidit mostrar el seu rebuig a la presència de militars armats a Collserola. Tots els grups polítics i representants han votat a favor, excepte el PP que s'abstingut. Però es tracta d'una declaració "política", que no sabem com es concretarà en el reglament del Parc. La Generalitat ha encarregat un informe jurídic per aclarir si es pot vetar la presència de militars a Collserola i, malgrat que encara no estava acabat, s'ha avançat que és difícil prohibir la seva presència si van a córrer o fer exercici. Sembla que el tema s'ha d'explicitar en el nou Pla Especial del Parc que s'està redactant. En converses del Consorci amb els militars del Bruc aquests han dit que estan disposats "voluntàriament" a fer els exercicis sense armes.

Haurem d'estar atents a com es concreta aquesta declaració "política" en el Pla Especial i demanarem al Consorci que se'ns escolti.


Més informació: http://www.nodo50.org/casc
Mira també:
http://www.nodo50.org/casc

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Consorci de Collserola rebutja la presència de militars armats al parc
25 abr 2012
I no només a Collserola. Avui s'ha pogut veure militars uniformats "passejant" per davant de la UPC: http://www.nodo50.org/casc/spip.php?article1043
Re: El Consorci de Collserola rebutja la presència de militars armats al parc
26 abr 2012
la única manera de desmilitaritzar catalunya a curt termini ja sabeu quina és. Què preferiu? fer la revolució contra mossos, guàrdia civil, nacionals i l'exèrcit espanyol (i per extensió l'otan i les forces militars europees) o només contra els mossos d'esquadra? Si dubtes és perquè potser en realitat un canvi d'ordre et fa por, per molt que et faci semblar súper-radical.
Colera camping CNT