Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
>>> Nou judici contra l’independentisme a Mallorca
25 abr 2012
Quatre persones, dues d’elles membres d’Endavant, s’enfronten a una petició fiscal de 9 anys de presó i 13.000 € de multa.
31.jpg
El proper dia 18 de juny, quatre independentistes mallorquins seran jutjats a Palma pels aldarulls que tingueren lloc durant la manifestació per la Diada de Mallorca del 2010. Si bé els darrers anys els judicis contra l’Esquerra Independentista a l’illa s’han multiplicat, la petició fiscal, d’un total de 9 anys de presó i més de 13.000€ de multa, fa sense dubte destacar aquest cas.


El marc en el qual es desenvoluparen els fets fou la tradicional manifestació independentista, que, com cada 30 de desembre, recorregué els carrers de Palma. En el moment que un grup de encaputxats cremà una bandera espanyola, alguns feixistes que es trobaven a una terrassa de bar propera començaren a agredir assistents a la mobilització. Mentre el servei d’ordre de la manifestació intentava que la situació no es desbordés, unitats antiavalots de la policia espanyola realitzaren una càrrega que ferí diversos vianants, situació que no s’estabilitzà fins que un cordó humà aturà l’avanç de la creixent presència policial.

Després de declaracions de diversos partits, incloent-hi PSOE i PSM, condemnant els aldarulls, i malgrat que el delegat del govern, Ramon Socías, negà que s’hagués cremat cap bandera espanyola, comentant que tot havia “quedat en un intent de delicte”, quatre independentistes foren detinguts dies després, acusats d’agressió i ultratge a la bandera. La policia espanyola fins i tot es desplaçà a l’institut on treballava un dels encausats i el diari espanyolista el Mundo publicà articles sobre la “trajectòria” de dos d’ells, David i Guillem.

Suport popular

La resposta no es va fer esperar. L’Esquerra Independentista de Mallorca ràpidament es pronuncià contra la repressió i la criminalització patida, alhora que entenia la crema de la bandera espanyola “com un fet normal en el marc del conflicte polític existent entre el poble català i els estats espanyol i francès”. Un dels imputats, a una entrevista al diari dBalears, es declarà víctima d’un “muntatge policial brutal”, i és que dos dels encausats formaven part del propi servei d’ordre de la manifestació i com a tal anaven identificats en tot moment.

Ara, sabuda la data del judici, des d’Endavant i Alerta Solidària han organitzat una campanya solidària al voltant del blog absoluciomallorquins.wordpress.com, així com conferències a diferents indrets de l’illa. Sa Pobla, Palma, Sóller i Manacor són els municipis on el cas de David, Sílvia, Guillem i Robert s’ha presentat de forma pública. Així, la campanya va acumulant nous suports previsiblement de cara al judici del proper dia 18. De moment, la bona resposta als actes de solidaritat i l’èxit en els vendes dels bons d’ajut projecta una imatge de que els quatre imputats no estaran sols davant la justícia espanyola.

Cal tenir present el precedent més immediat, el judici contra els 9 militants de Maulets acusats d’amenaces i injúries per l’entitat espanyolista Círculo Balear, durant el qual una multitud rebé als joves a la seva entrada als jutjats de l’Avinguda Alemanya, mentre desenes d’entitats de tot tipus de l’illa mostraven públicament el seu suport als independentistes.

El que pareix més clar és que el procés suposarà novament una campanya de mobilització i agitació per l’Esquerra Independentista de Mallorca, que novament es veu al punt de mira de la justícia espanyola, tònica que els darrers anys ha acompanyat el seu creixement en militància. Així ho recullen Alerta Solidària i Endavant-OSAN al seu darrer comunicat conjunt, on apunten que “aquest és un judici polític i la nostra força és al carrer, no als seus jutjats”.
Mira també:
http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=2127
http://absoluciomallorquins.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> Nou judici contra l’independentisme a Mallorca
25 abr 2012
cartell.jpg
cartell (feu-ne difusió)
Sindicato Sindicat