Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Caixabank persegueix penalment a 8 ecologistes
25 abr 2012
Caixabank acusa penalment a 8 activistes d'Ecologistas en Acción per penjar unes pancartes a la seu de Barcelona, el passat desembre.
boikot caixabank.jpeg
CaixaBank acusa penalment per denunciar les seves activitats destructives


El pròxim 25 d'abril comencen a prendre declaració a diversos activistes d'Ecologistes en Acció que van realitzar una acció directa noviolenta en la seu central de CaixaBank el passat desembre. Estan imputats per entrar en una propietat privada. El passat 4 de desembre, com culminació del Congrés Confederal d'Ecologistes en Acció celebrat a Barcelona, vuit activistes van accedir a l'escala d'incendis de la seu central de CaixaBank en l'Avinguda Diagonal i van col·locar diverses pancartes reivindicatives, amb els textos “La Caixa arrasa el planeta”, “Justícia social i ambiental” i “Allibera’t de la banca”.
A l'exterior comptaven amb el suport d'unes dues-centes persones. L'acció va acabar amb la identificació d'aquestes vuit persones i el seu desallotjament pels Mossos’ d'Esquadra sense majors incidents. L'acció simbòlica i pacífica pretenia denunciar públicament, i davant els mitjans de comunicació convocats, la política econòmica, social i ambiental de CaixaBank i altres entitats financeres i econòmiques en les quals participa. El Jutjat d'Instrucció 6 de Barcelona, que va rebre la denúncia, va decidir decretar el Sobreseïment provisional “per no estar degudament justificada la comissió d'un delicte”. No obstant això, CaixaBank va decidir recórrer-lo per a perseguir penalment a l@s activistes que van participar més directament en l'acció.
Ara, vuit persones han estat citades a declarar sobre aquests fets en els Jutjats del seu domicili a Gavà (Barcelona), Madrid, Getafe (Madrid) i Cadis, imputades per un presumpte delicte de “allanament de despatx o edifici”. La primera d'elles ho farà el pròxim 25 d'abril a Getafe. La confederació d'Ecologistes en Acció vol mostrar la seva plena solidaritat amb les persones imputades (vàries d'elles pertanyents a la seva Secretaria Confederal, el seu òrgan de coordinació permanent), per considerar que no és delictiu expressar pacíficament unes idees. L'organització reitera les seves crítiques a les agressions mediambientals que participa CaixaBank i considera que aquesta denúncia ve a demostrar un tarannà antidemocràtic enfront de la crítica ideològica i contrari a la llibertat d'expressió.

L'inici de les declaracions dels activistes d'Ecologistes en Acció coincideix amb els anuncis de reforma del Codi Penal per part del Govern. Una reforma encaminada, entre altres coses, a augmentar les penes sobre accions de desobediència civil pacífica com la realitzada pel col·lectiu ecologista. Per això, l'organització torna a denunciar la criminalització de la protesta social que està realitzant el PP. En canvi el Govern posa en funcionament tota la seva maquinària per a defensar els interessos privats de CaixaBank, per exemple en la seva defensa de Repsol (on el banc és l'accionista de referència). Amb això mostra que, en lloc de defensar a la ciutadania que teòricament representa, treballa per a les grans multinacionals.

Ecologistes en Acció afirma que seguirà lluitant per que es faci justícia, en l'ambiental i en el social. També demana que s'arxivi aquesta causa. Si els Jutjats no imparteixen justícia, l'organització continuarà realitzant les accions pacífiques de desobediència civil que consideri més adequades perquè així sigui.
Mira també:
http://www.ecologistasenaccion.org/article23067.html#.T5cNJOxSrlF.email

Comentaris

Re: Caixabank persegueix penalment a 8 ecologistes
25 abr 2012
Anims i seguiu informant del procés!
Juntes som fortes!
Re: Caixabank persegueix penalment a 8 ecologistes
25 abr 2012
Van caient les caretes.

Els poderosos es defensen entre ells (millet, camps..) per a continuar-nos robant i explotant mentres ens atonyinen i empresonen per a que no defensem les nostres condicions dde vida.

Solidaritat amb les que lluiten!

Llibertyat empresonades!!
Re: Caixabank persegueix penalment a 8 ecologistes
25 abr 2012
Que dius?. Aquets mai han dut careta. Son l'obra social. T'empresonan primer i quan estàs en la presó et donen un treball sense remunerar com ajuda humanitària.

Llibertat total per tothom!
Sindicato Sindicat