Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
NEGOCIS AMB LES PRESONS Felip Puig obre la veda a la vigilància privada a les presons
22 abr 2012
20/02/2012
Escàndols en les adjudicacions d'obres amb les presons: el negocis de CiU
20/02/2012
El conseller d'Interior del govern autònom de Catalunya, Felip Puig, ha anunciat aquest dilluns que el departament que presideix està estudiant la possibilitat de cedir a empreses de seguretat privada la seguretat perimetral de les presons catalanes.

Puig ha realitzat aquestes declaracions avui en el transcurs de la conferència La societat civil i els reptes del segle XXI, a càrrec seu, a l'Hotel Majestic en el marc dels dinars-debat organitzats per la Fundació Catalunya Oberta.

La justificació d'aquesta proposta es basa en la idea de substitur una promoció de mossos "que no podem convocar", i destinar els agents a d'altres tasques policials. Aquesta mesura, segons Puig, permetria optimitzar "l'aprofitament de recursos" i "l'especialització" del cos en noves amenaces com el "terrorisme internacional."
En aquest sentit, Puig ha apuntat que la crisi econòmica que afecta la Comunitat Autònoma de Catalunya obligarà a buscar fórmules que garanteixin la seguretat dels ciutadans a un cost inferior, en què “també hi haurà espai per a la seguretat privada."

Puig, que compta amb un llarg currículum privatitzador i polèmic als anteriors governs de CiU (des del Departament de Benestar Social i com a responsable al Consell d'Administració d'ADIGSA) pretén obrir la veda als negocis a les presons.

Com a antecedent dels negocis lucratius de CiU amb les presons cal destacar la impliació de Jordi Pujol Ferrusola en les empreses encarregades del disseny de seguretat de les presons de Quatre Camins i Brians junt a Francisco Palomino (cunyat de Felipe Gonzàlez) a Control y Aplicaciones SA i Farc SA, empreses en què també estava vinculada la dona de Lluís Prenafeta, entre els anys 1986-1992. Unes adjudicacions que van beneficiar directament les empreses de membres del partit conservador.

També com a antecedent del negoci de la seguretat privada, al País Basc, cal subratllar l'enriquiment de l'ara eurodiputat pel PP Jaime Mayor Oreja, que va construir un gran imperi empresarial amb empreses de seguretat (entre moltes PROSEGUR) i que es beneficiava de les adjudicacions de la seguretat privada al País Basc (escoltes, seguretat privada, etc.).

http://www.llibertat.cat/2012/02/felip-puig-obre-la-veda-a-la-vigilancia

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more