Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
[Cat/Cast] Las semanas venideras presagian una auténtica caza de brujas en los Països Catalans
22 abr 2012
Felip Puig ordena detenciones masivas para la semana previa al Primero de Mayo y la cumbre del BCE
[Cat]

Una veritable caça de bruixes d'activistes socials de molt diversa procedència i ideologia és el que s'està gestant als passadissos del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. Ahir van obrir la veda amb la detenció de quatre manifestants a Barcelona i dos a Tarragona, però fonts policials han filtrat aquest migdia que es treballa amb una llista de vuitanta persones a qui s'acusa d'haver participat a talls de trànsit, accions i enfrontaments amb la policia durant la vaga general del passat 29 de març. L'operatiu dels mossos d'esquadra s'activarà la setmana vinent, abans de la celebració de la jornada reivindicativa del Primer de Maig. Els mossos han identificat una part considerable d'aquest llistat de vaguistes, però les imatges dels que no hagin estat identificats el proper dilluns 23 d'abril seran incorporades a la web dissenyada pel Departament d'Interior. En aquest portal d'internet es demanarà la col·laboració de ciutadans que vulguin delatar veïns, companys de feina, d'universitat, etc... Una veritable cacera del manifestant instada per Felip Puig i que vol comptar amb la col·laboració dels sectors de la població contraris a les mobilitzacions del passat 29 de març. Als Estats Units ja funcionen aquest mena de portals i en alguns casos han generat veritables estats de paranoia col·lectiva i persecució de ciutadans per raons merament ideològiques o de classe social. També ha derivat en enfrontaments i acusacions mútues entre delators i delatats, que en molts casos han acabat demostrant les delacions com a falses, instigades per venjances personals i d'altres interessos.

---------------
[Cast]

Una verdadera caza de brujas de activistas sociales de muy diversa procedencia e ideología es lo que se está gestando en los pasillos del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. Ayer abrieron la veda con la detención de cuatro manifestantes en Barcelona y dos en Tarragona, pero fuentes policiales han filtrado este mediodía que se trabaja con una lista de ochenta personas a quienes se acusa de haber participado en cortes de tráfico, acciones y enfrentamientos con la policía durante la huelga general del pasado 29 de marzo. El operativo de los Mossos d'Esquadra se activará la próxima semana, antes de la celebración de la jornada reivindicativa del Primero de Mayo. Los mossos han identificado una parte considerable de este listado de huelguistas, pero las imágenes de los que no hayan sido identificados el próximo lunes 23 de abril serán incorporadas a la web diseñada por el Departament d'Interior. En este portal de internet se pedirá la colaboración de ciudadanos que quieran delatar vecinos, compañeros de trabajo, de universidad, etc ... Una verdadera cacería del manifestante instada por Felip Puig y que quiere contar con la colaboración de los sectores de la población contrarios a las movilizaciones del pasado 29 de marzo. En Estados Unidos ya funcionan este tipo de portales y en algunos casos han generado verdaderos estados de paranoia colectiva y persecución de ciudadanos por razones meramente ideológicas o de clase social. También ha derivado en enfrentamientos y acusaciones mutuas entre delatores y delatados, que en muchos casos han acabado demostrando las delaciones como falsas, instigadas por venganzas personales y de otros intereses.

[Cat]

La jutgessa no cedeix davant les pressions i decreta la llibertat pels vaguistes detinguts dijous

El jutjat de guàrdia de Barcelona ha decretat avui llibertat amb càrrecs per Laura i Carlos, i llibertat sota fiança de 6.000 euros per a Quique i Pablo. Totes quatre son vaguistes que van participar de les mobilitzacions del passat 29 de març i que van ser detingudes el passat dijous quan sortien dels seus domicilis. La magistrada del jutjat d'instrucció 7 de Barcelona entén que el risc de fuga plantejat per la fiscalia no ha quedat acreditat, i que els elements 'provatoris' aportats pels Mossos són fotografies que no demostren irrefutablement la seva autoria i participació. La sortida dels calabossos ha estat molt emotiva, enmig de continus aplaudiments i abraçades. El clima de pressió orquestrat des del Departament d'Interior i les coaccions d'alguns alts comandaments de la policia catalana, qualificant com a rates els manifestants, no semblen haver condicionat la decisió de la jutgessa. Amb les sis detencions produïdes dijous passat ja són 85 les persones afectades per la repressió en el marc de la vaga general. D'elles tres continuen empresonades, cinc són en llibertat sota fiança i 76 tenen càrrecs en contra.

Comunicat solidari des del carrer
En paral·lel, a les portes de la Ciutat de la Justícia, on s'han aplegat més de 150 persones, una assemblea de suport a les persones represaliades el 29M ha emès un comunicat de denúncia de la deriva repressiva on afirmen que “parlen clar”. En aquest, primerament es denuncia detalladament l'actual escenari de col·lapse social (atur, desnonaments, auge de les precarietats i les desigualtat i retallades en sanitat, educació i transport públic) tot recordant que formen part “d'una majoria social a la que li estan robant la vida”, que pateix “la dictadura dels mercats i la genuflexió miserable que li reten els polítics” i que “no toleren que les condicions de vida de la majoria caiguin en picat mentre el luxe es dispara”.

Tot seguit, recorden que formen part de la col·lectivitat que “s'ha alçat en milers de places d'arreu i que ha manifestat un desig enorme de canvi, que ha intentat aturar l'espiral de bogeria”. En aquest punt recorden que “hem estat incapaces de frenar el malson: encara -i diem encara- no hem tingut prou intel·ligència ni prou força” contra els qui han seguit “aplicant les dosis de dolor de l'ajust estructural”.

El comunicat recorda que és aquest rerefons social el que ha motivat “que avui esclati el conflicte social: avui esclata la ràbia, la desesperació, la impotència, el dolor acumulat, la falta d’esperança mastegada en silenci. I esclata en dies com la vaga general del 29M. I esclatarà sempre i quan no es resolguin les causes que fan néixer la ràbia”.

El text clou defensant que “voldríem dir que ens agradaria que les coses fossin d’una altra manera; sobretot perquè és la nostra gent qui s’endú la pitjor part; les vides trencades per la repressió són les vides trencades de la nostra gent; aquestes són les ruptures que, de lluny, ens han de preocupar per sobre de les altres”. Amb una denúncia de les reformes penals i la criminalització que “ens situa en un carreró sense sortida”, el manifest solidari crida a aturar col·lectivament la repressió i a treballar per aconseguir la llibertat de les persones represaliades.

---------------------
[Cast]

La jueza no cede ante las presiones y decreta la libertad por los huelguistas detenidos el jueves

El juzgado de guardia de Barcelona decretó hoy libertad con cargos por Laura y Carlos, y libertad bajo fianza de 6.000 euros para Quique y Pablo. Las cuatro son huelguistas que participaron de las movilizaciones del pasado 29 de marzo y que fueron detenidas el pasado jueves cuando salían de sus domicilios. La magistrada del juzgado de instrucción 7 de Barcelona entiende que el riesgo de fuga planteado por la fiscalía no ha quedado acreditado, y que los elementos 'probatorios' aportados por los Mossos son fotografías que no demuestran irrefutablemente su autoría y participación. La salida de los calabozos ha sido muy emotiva, en medio de continuos aplausos y abrazos. El clima de presión orquestado desde el Departament d'Interior y las coacciones de algunos altos mandos de la policía catalana, calificando como ratas a los manifestantes, no parecen haber condicionado la decisión de la jueza. Con las seis detenciones producidas el pasado jueves ya son 85 las personas afectadas por la represión en el marco de la huelga general. De ellas tres continúan encarceladas, cinco están en libertad bajo fianza y 76 tienen cargos en su contra.

Comunicado solidario desde la calle

En paralelo, a las puertas de la Ciudad de la Justicia, donde se han reunido más de 150 personas, una asamblea de apoyo a las personas represaliadas el 29m ha emitido un comunicado de denuncia de la deriva represiva donde afirman que "hablan claro". En este, primero se denuncia detalladamente el actual escenario de colapso social (paro, desahucios, auge de las precariedades y las desigualdades y recortes en sanidad, educación y transporte público) recordando que forman parte "de una mayoría social en la que le están robando la vida", que sufre" la dictadura de los mercados y la genuflexión miserable que le rinden los políticos" y que "no toleran que las condiciones de vida de la mayoría caigan en picado mientras el lujo se dispara".

A continuación, recuerdan que forman parte de la colectividad que "se ha alzado en miles de plazas y que ha manifestado un deseo enorme de cambio, que ha intentado detener la espiral de locura". En este punto recuerdan que "hemos sido incapaces de frenar la pesadilla: aún -y decimos todavía- no hemos tenido suficiente inteligencia ni fuerza suficiente "contra quienes han seguido" aplicando las dosis de dolor del ajuste estructural".

El comunicado recuerda que es este trasfondo social lo que ha motivado "que hoy estalle el conflicto social: hoy estalla la rabia, la desesperación, la impotencia, el dolor acumulado, la falta de esperanza masticada en silencio. Y estalla en días como la huelga general del 29m. Y estallará siempre y cuando no se resuelvan las causas que hacen nacer la rabia ".

El texto concluye defendiendo que "quisiéramos decir que nos gustaría que las cosas fueran de otra manera, sobre todo porque es nuestra gente quien se lleva la peor parte, las vidas rotas por la represión son las vidas rotas de nuestra gente; estas son las rupturas que, de lejos, nos deben preocupar por encima de las demás". Con una denuncia de las reformas penales y la criminalización que "nos sitúa en un callejón sin salida", el manifiesto solidario llamamiento a detener colectivamente la represión ya trabajar para conseguir la libertad de las personas represaliadas.

http://www.lahaine.org/index.php?p=61122

http://solidaritat29m.noblogs.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Cat/Cast] Las semanas venideras presagian una auténtica caza de brujas en los Països Catalans
24 abr 2012
será en catalunya, no en los paisos catalans, que los valencianos no hemos echo na
Re: [Cat/Cast] Las semanas venideras presagian una auténtica caza de brujas en los Països Catalans
25 abr 2012
calla subnormal

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more

CNT Girona