Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L'alcalde comunista d'Elna (Catalunya Nord), a favor de la independència
16 abr 2012
Ha instaurat una política de normalització lingüística amb empleats municipals bilingües i una important programació cultural catalana
780_008_4531782_05e5f4256aecedca57c3d1c351d8a7ae-32240.jpg
Nicolas Garcia és batlle d'Elna (Rosselló) fa onze anys i és l'actual secretari general de la federació nord-catalana del partit comunista francès. En declaracions a Ràdio Arrels de Perpinyà ha afirmat que “la independència de Catalunya va en el sentit de la història”, i ha afegit: “Si la majoria ho vol, jo hi estic a favor.” Declaracions que estan recollides al web de Catalunya Nord per la Independència

Garcia creu que un estat català “al sud reforçarà les relacions transfrontereres, ja que –diu– aquí també sem a Catalunya i tenim una economia, una llengua i una història comunes”. Aquestes declaracions del màxim responsable comunista de la Catalunya del Nord contrasten amb la posició històrica del seu partit, de tradició jacobina.

En aquest període d'eleccions presidencials a França els comunistes donen suport a la candidatura de l'exsocialista Jean-Luc Mélenchon, del Front de Gauche. Aquest candidat defensa posicions totalment contràries a les del batlle rossellonès, ja que nega cap reconeixement oficial d'altra llengua que el francès.

A Elna, Garcia ha instaurat una política de normalització lingüística amb empleats municipals bilingües i una important programació cultural catalana. Al municipi s'hi troba la històrica Maternitat d'Elna, on van néixer més de cinc-cents fills de refugiats.

L'alcalde va recuperar l'edifici abandonat l'any 2005 i n'ha fet un lloc de memòria que visiten milers de catalans. França l'ha declarat monument històric.
Mira també:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/528851-lalcalde-comunista-delna-a-favor-de-la-independencia.ht
http://www.llibertat.cat/2012/04/l-alcalde-d-elna-a-favor-de-la-independencia-17462

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'alcalde comunista d'Elna (Catalunya Nord), a favor de la independència
16 abr 2012
lloables paraules.
fa falta gent com ell, i no els sàtrapes de SI, que defensen un model burgès i principatí. hi ha qui diu que tot el cuento del pacte fiscal és una pre-campanya electoral, que quan la tensió i conflicte per la independència i sobretot la crisi econòmica arribin al zènit, desembocaran en unes eleccions anticipades l'any vinent, en que CiU buscarà legitimar-se i proclamar-se de nou vencedor, com a força moderada, però volent aparentar més voluntat sobiranista i nacional.

Brindo pels camarades d'Elna, que ens marquen el full de ruta, el camí a seguir és l'alliberament total de la nostre terra i vida.
Re: L'alcalde comunista d'Elna (Catalunya Nord), a favor de la independència
16 abr 2012
paraules a Mas del panxacontent de l'uriel bertran
http://www.solidaritatcatalana.cat/territorials
Re: L'alcalde comunista d'Elna (Catalunya Nord), a favor de la independència
16 abr 2012
A, bé, jo sóc comunista (de l'EI), i la veritat, per molt que celebri les paraules d'aquest alcalde (igual que altres pobles de Catalunya Nord que es volien incorporar a Catalunya), s'ha de dir que és tota una incoherència dir això i estar al PCF, un partit jacobí allà on els hi hagi, contrari a grans trets a les llengües minoritàries i ja no diguem al dret a la reunificació i la independència dels pobles.

D'altra banda, entre el "catalanisme" o la catalanitat (és molt agosarat parlar de mov. polític i més aviat parlem de una certa consciència cultural) al nord hi ha una sensació de que "deixar de ser francès per ser espanyol no és cap aventatge, tot el contrari". Aquí el president d'ERC de Catalunya Nord ho explica:
http://cntambe.wordpress.com/2012/04/13/joan-ridaura-deixar-de-ser-franc/

Per últim, és un ERROR ABSOLUT com fa molta gent evaluar el nivell de consciència política per el nivell d'ús social de la llengua. Al nord hi ha molta gent que s'identifica amb la catalanitat (s'autodefineix catalana, amb els símbols,...) i NO parla la llengua, ja que la consideració social d'aquesta fins no fa res era totalment despectiva i negativa. Hi ha fins i tot independentistes amb quasi nul coneixement del català (això és una cosa que aquí ens costa entendre, on el pilar és la llengua i no la "identitat" en sí).
Re: L'alcalde comunista d'Elna (Catalunya Nord), a favor de la independència
16 abr 2012
mengem el nap onanista!
Re: L'alcalde comunista d'Elna (Catalunya Nord), a favor de la independència
16 abr 2012
las banderas dibideixan, ser katalá es buryés
Sindicato Sindicat